Примерна схема за захранване- 31

• 36 380
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Еврика!
Открихме Америка...
Оказа се, че беба харесва пюренцата, но само, когато не е много гладна и не много нахранена...
А при нас това рядко се случва... Зор, зор... После се насуква до откат  Mr. Green
Ама важното е, че намерихме ключа от палатката Joy

Благодаря Ви, момичета!  bouquet С подкрепа е по-лесно!
И ще се възползвам да не настоявам с количествата, май не й се ще да изяде 125 гр. на едно хранене.  Ще й се да си посуче допълнително...
А кога да заместим изцяло кърменето? (четох, че до 1г. всяко хранене трябва да е млечно, а не ми се дава АМ при наличие на кърма)
И още нещо да питам - горе-долу откакто давам пюре бебка се дави и кашля след това - иначе е в отлично общо състояние, нито хрема, нито температура... Весела е, играе, общува...
Ама задавянията и кашлицата се сгъстяват и засилват...
Чудя се дали е само от повишеното слюноотделяне в този период или пък е резултат на рефлукс...
Вие какво мислите? (Водих я на лекар - няма нищо на белите дробове, гърлото е в отлично състояние... почти ни изгони)

niko11, точно страничен продукт са триците, не са от зърното, а от обвивката му http://www.sinapsys.bg/?go=cereals6

# 466
  • Пловдив
Момичета, а кокосова вода може ли да се дава?

# 467
Това защо? Аз лично не съм чувала, не знам, не съм информирана - та не мога да помогна...Логически - не мисля, че на толкова малко бебе може и трябва да се дава нещо кокосово.

Аз и Ти - 125гр. пюре за тази възраст е множко, така или иначе, засега лъжички ви устройват, а с времето, когато има апетит (а и сега е по-добре да приема кърма/АМ, вместо твърда храна, с времето така или иначе второто ще надделее). Можеш да кърмиш преди или след пюрето. Важното е, че си намерила начин да предлагаш и да се приема:) Относно питането ти за кашлицата - имайки предвид преднишния ти пост, в който описваш начинът, по който детето реагира на лъжичката, аз мисля, че може би не е съвсем узряла чисто физически за твърда храна, но съвсем скоро ще се усъвършенства и ще започне да "дъвчи" и гълта нормално Simple Smile Успех с хапването Simple Smile

# 468
Благодаря .:.Stef.:. Hug
Днес имаме още по-голям прогрес - яде с апетит, оказа се, че повече й харесва топло пюре - по-течна консистенция има...
В началото не го искаше топличко, сега пък му се зарадва... Crazy
Кашлицата май ще се окаже от заден ринит...

# 469
  • Пловдив
Мислех тези дни и искам да питам нещо-знам че в началото глутена трябва да се дава всеки ден.
Вече 1 месец мина откакто съм захранила Никол с глутен.
Оттук нататък как е по-добре за детското коремче-всеки ден кашата/кисел/грис да е глутенов/глутенова,или да се редуват един ден глутенова следобедна закуска с неглутенова-напр.царевичен грис,безглутенова каша???
Защото в скоро време ще почна и овесените ядки,бисквити,но те са все глутенови,имам озизов грис,но при положение че е захранена с глутен,дали си заслужава да й правя оризов грис,или обикновен пшеничен грис.И попарата като почна,ако тя е за предиобедна закуска,следобед дали не е по-добре да е безглутенова закуската???

значи да кажа че  хич не бързам да замествам още 1 хранене,има време,просто тези дни се замислих върху тези неща.

# 470
Здравейте,
Може ли да ми кажете какво мислите за нашия режим – иска ми се да си сверя часовника? Все още го кърмя на поискване, нямаме заместено хранене, като се водя по него:
5 ч. – кърма
8 ч. – кърма
9-9.30 ч. – каша, кус-кус или овесени ядки с масло и сирене – 120 мл
13 ч. – месно / зеленчуково пюре – 190 -200 г, кърма
17 ч. – каша или овесени ядки с ½ плодово пюре, кърма – 120 мл
21 ч. – кърма
Напоследък отново почна да се буди и яде още веднъж – към 2 часа, иначе беше спрял горе-долу като стана на два месеца.
Чудя се дали да му давам на пример половин плодово пюре към 11  и към 15 часа или пресен плод? Ябълката и крушата трябва ли на пара да ги правя или вече мога и сурови? Страх ме е да не се задави... Мога ли сурово манго да дам?
Въведох сиренето преди 10 дни – трябва ли да изчакам някакво време преди да дам кисело мляко или жълтък? Кое е по-добре първо? Решила съм скоро да дам и телешко – от месата съм въвела пуйка, заек и пиле – трябва ли да има пак някакво изчакване заради кисело мляко или жълтък?
Извинявам се – дълго стана, но с напредване на захранването въпросите стават повече, а на педиатъра си хич не мога да се доверя в това отношение...

# 471

надяшам се да можеш да си го преведеш http://www.homemade-baby-food-recipes.com/can-babies-eat-coconut.html 

полезно е, но аз не ти препоръчвам на твоето дете все още да му даваш кокосова вода(мляко), водят го като родственик на дървесните ядки и ако детето ти е склонно към алергии може (рядко) да покаже и към кокоса

но в бъдеще след като имаш достатъчно веведени храни, някой други семена и ядки, не ти пречи да му предлагаш кокосово мляко, вместо изкусвените портокалови или дурги сокчета на пазара или да му правиш, сладки с кокосово мляко примерно, или сладолед има толкова много възможности

# 472
Здравейте!
Извинявам се, че нахлувам в темата, но имам проблем със захранването на моето бебе, а именно - не желае зеленчуково пюре. Въведени са й картоф, морков, тиквичка, броколи и карфиол и нито самостоятелно, нито в комбинация се харесват...бута лъжичката и това е. Плодовите ги харесва. Опитах да добавям по малко ябълка, но номера подейтва само веднъж и дотам. Вие имали ли сте подобен проблем и как се справихте със ситуацията?
Забравих да кажа, че пюретата са домашно приготвени.

# 473
  • Пловдив

надяшам се да можеш да си го преведеш http://www.homemade-baby-food-recipes.com/can-babies-eat-coconut.html 

полезно е, но аз не ти препоръчвам на твоето дете все още да му даваш кокосова вода(мляко), водят го като родственик на дървесните ядки и ако детето ти е склонно към алергии може (рядко) да покаже и към кокоса

но в бъдеще след като имаш достатъчно веведени храни, някой други семена и ядки, не ти пречи да му предлагаш кокосово мляко, вместо изкусвените портокалови или дурги сокчета на пазара или да му правиш, сладки с кокосово мляко примерно, или сладолед има толкова много възможности

Благодаря много за инфото   bouquet

# 474
  • София
Запис и от мен  Hug По-късно ще се включа и с въпроси!   bouquet

# 475
Здравейте!
Извинявам се, че нахлувам в темата, но имам проблем със захранването на моето бебе, а именно - не желае зеленчуково пюре. Въведени са й картоф, морков, тиквичка, броколи и карфиол и нито самостоятелно, нито в комбинация се харесват...бута лъжичката и това е. Плодовите ги харесва. Опитах да добавям по малко ябълка, но номера подейтва само веднъж и дотам. Вие имали ли сте подобен проблем и как се справихте със ситуацията?
Забравих да кажа, че пюретата са домашно приготвени.
Преди да прочета последното изречение щях да ти предложа да пробваш в комбинация с тиква - моята бебенка ги харесва така, обаче при домашните нещата са различни...
Все пак добавянето на тиква може да направи храненето по-лесно.
Успех!

# 476
dea76 пробвайте да смесите пюрето с млякото, което приема. Или с кашата, ако сте въвели

# 477
Искам да попитам за добавките чисто месо на Хип-пише, че за по големи деца може да се дава като пастет на филийка.
Моето детенце много обича препечен хляб и сухарче и се чудех дали мога да предложа за закуска филийка намазана с таково пюре чисто месо newsm78.Някой дали е давал така newsm78
Вариантите при нас за закуска са много ограничени-каши, каши с плод, зеленчукови блокчета разни домашни с ядки и това е.Млечни не съм въвела още.

# 478
Да, може като пастет на филийка Simple Smile

И аз бих предложила смесване с тиква, дано проработи.

Нико - бих редувала в деня безглутеново и глутеново хранене. Но и 2 глутенови да даваш понякога, не е проблем.

Морки - добре ви е режимът. Плод можеш да дадеш към 11, не знам с каква цел, но плод никога не е излишен, особено суров Simple Smile Ако се притесняваш от задавяне, намачквай, пасирай - зависи детенцето ти как се справя с дъвченето. Знаеш сигурно, че напоследък доста се популяризира един метод на захранване, наречен "бейби лед уийнинг" - на детето се предлагат парченца храна, а не пасирана, то само решава какво да опита, съответно дъвченето започва да се тренира още в ранни месеци. Това е по-естествен вариант на захранване, макар че има и някои негативи, по мое мнение де...
Та, мисълта ми беше, че си прецени според детето дали да даваш намачкан, пасиран или цял плод.
За изчакването - няма изчакване, въвеждаш си млечните по ред, всеки млечен продукт по около 3-5 дни. С жълтъка можеш да изчакаш колкото искаш, по принцип по-късно - по-добре.

# 479
  • Пловдив
Налага ми се да пътувам за няколко дни и няма да имам възможност да готвя.Дайте ми идея какво да дам за вечеря на мъника.Иначе си яде супичката от ДК и след два часа го кърмя да го преспа.Не яде нито кисело мляко с бисквитки,нита каши,нищо сладко освен плодове.На обяд ще е готово пюре,но за вечеря какво?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт