Примерна схема за захранване- 31

• 36 379
  • 741
  •   1
Отговори
# 480

krems82, защо не пробваш някакво готово плодово пюренце с йогурт или с извара? от плодовите дуети "хип" примерно?

# 481
  • Пловдив
Ами защото си мисля,че те са за следобедна закуска.Не,че яде такава.Тогава му давам плод и суче,понеже не яде кремчетата от кухнята,нито плодовите млекца

# 482
Налага ми се да пътувам за няколко дни и няма да имам възможност да готвя.Дайте ми идея какво да дам за вечеря на мъника.Иначе си яде супичката от ДК и след два часа го кърмя да го преспа.Не яде нито кисело мляко с бисквитки,нита каши,нищо сладко освен плодове.На обяд ще е готово пюре,но за вечеря какво?  newsm78
Според мен си вземи и пюрета за вечеря,ако искаш да е по леко предложи зеленчукови.
Другия вариянт е да сготвиш предварително и да стерилизираш в бурканчета супа или нещо друго.

# 483
Да, може като пастет на филийка Simple Smile
Мерси Стеф Hug.Предложих.Хареса се Laughing.Да видим дали ще е все така.Много бързо си променяме предпочитанията ooooh!

# 484
.:.Stef.:., благодаря ти много за отговора!
Мислех си за плод като междинно хранене - отвреме навреме! Иначе съм му давала банан сам да си го джвака - първият път беше най-успешно, следващите - ами да кажем, че повече имаше по пода и стола, отколкото в устата му. Но се забавляваме и двамата  Laughing

# 485
А от кога мога да давам нещо за вечеря - последното твърдо ядене е в 17 часа? Замислям се вече, защото почна да се буди по 2 пъти на нощ да хапва... И какво е най-добре да му давам?  ooooh!

# 486
  • Добрич
От днес реших да включа в менюто на госпожицата амарант  Grinning Въпросът ми е колко е времето за варене? На пакета пише 10 мин. Но и 20 мин. сякаш му бяха недостатъчни, не видях да е увеличил обема си, и като го кусах зрънцата пукат при сдъвкване все едно ям хайвер  Mr. Green И на госпожицата не й хареса особено, въпреки че беше в комбинация с ориз. Мирисът е странен при варене като на киноата, ама днес сякаш на мухъл ми докарваше  Thinking
Идеи как да направя пуканки от него? И нещо тестяно като бисквитки например? В сготвен вариант кои са подходящите комбинации?
.:.Stef.:. помагай  Praynig и другите мами разбира се  Hug

# 487
Моля за съвет. Предстои ми захранване, но докторката нищо не ми обясни и аз съм в една голяма чуденка. Каза ми да започвам с плодово пюре, като почна от 30мл и стигна до 60мл.  #Crazy. Значи първя ми въпрос е: препоръчителните първи плодове за захранване са ябълка, круша и банан само тях ли трябва да давам един месец до достигане на 60мл.
Другото което ме интересува е като се започне наприме с ябълка първите три дена се дават първо една лъжичка после две, три, после като се продължи с круша пак ли се почва с една, две ... , кога започва де се увеличава количеството, след като всеки нов продукт се въвежда постепенно
Дано сте ме разбрали, че нещо много объркано май го написах, но всичко ми е много объркано

# 488
  • Пловдив
Моля за съвет. Предстои ми захранване, но докторката нищо не ми обясни и аз съм в една голяма чуденка. Каза ми да започвам с плодово пюре, като почна от 30мл и стигна до 60мл.  #Crazy. Значи първя ми въпрос е: препоръчителните първи плодове за захранване са ябълка, круша и банан само тях ли трябва да давам един месец до достигане на 60мл.
Другото което ме интересува е като се започне наприме с ябълка първите три дена се дават първо една лъжичка после две, три, после като се продължи с круша пак ли се почва с една, две ... , кога започва де се увеличава количеството, след като всеки нов продукт се въвежда постепенно
Дано сте ме разбрали, че нещо много объркано май го написах, но всичко ми е много объркано

Започваш примерно с ябълка, даваш първи ден 1-2 лъжички, втори ден - 3-4 и така докато стигнеш 60-100 мл за 5-7 дена примерно, после от 8-ми ден даваш 1-2 л круша и ябълка до 60 мл и така всеки ден увеличаваш крушата, като даваш и ябълка. След това въвеждаш нов плод , като даваш и от ве4е въведените, може да ги смесваш . Има различни начини на захранване, някой започват с плод, други със зеленчук, трети с каша, едни заместват хранене много бързо, други казват, че до 1 г. не е хубаво да се замества. Най -добре се води по детето  Peace

P.S  Тук е обяснено много хубаво http://---reklamen-spam---/2010/11/22/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D … B0%D1%81%D1%82-1/

Разпознава го като спам, сайта е -babysling- bg . com Peace

# 489
и аз с въпрос за захранването- моята бебка е почти на 9 м. сега; захраних я бавно на навършени 7м, дотогава само кърмена на поискване; в момента режима е следния- през нощта и цяла сутрин- кърмене, около 12,30 ч. пюре (един ден зеленчук, един ден с месо); после за приспиване кърмене; около 17 ч. плодово пюре с малко бисквитки вътре( така въведох глутен от няколко дни); после около 19,30 кърмене; въпроса ми е следния- понеже искам да я кърмя още доста, не искам да замествам и трето кърмене засега- как да въведа сиренето (като не давам попара),  досега не съм давала млечни неща, също -може ли за следобедна закуска от пюретата с извара; или с 2 думи как да разнообразя малко и да вмъкна нещо ново без да дам трето твърдо хранене за деня??досега не съм давала и пресен полд - мога ли, под каква форма и какъв? благодаря ви  bouquet

# 490
Морки - малки сте за твърда вечеря тип манджа, по-скоро каша някаква, и то не късно преди сън. Буденето не е от глад, гарантирам ти Simple Smile

Веси - амарантът си е странен, по принцип, аз го варя десетина минути, но чак твърд не ми е ставал, даже напротив - не го усещам. Аз го слагам като добавка в разни манджи (например, зеленчуци + зърнена част, просо, амарант, елда, киноа и т.н.), бисквити от амарант съм правила - горещо ги препоръчвам, рецептата се казва Алегрия и е известна из нета Simple Smile Та, мисълта ми е, че или амарантът нещо не е читав, или просто си е такъв и не слагай прекалено много, да не е като основна съставка на храната.  Hug

Росле - на първа страница има няколко основни линка, които е добре да прочетеш, преди да започнеш захранването. Конкретно по въпросите ти Ивка ти е писала в основни линии, аз само ще добавя, че 3-5 дни въвеждане е достатъчно за въвеждане на всяка нова храна. И че според мен не е удачно да се започва захранване с плодовете точно Simple Smile

Аз мама - с кашите как сте...? По-удачен вариант ми се струва да предлагаш каши, в различни варианти, за следобедна закуска (може вътре с плод, може чисти) - а плодовете засега да предлагаш между храненията. С кашите се постига най-голямо разнообразие, а и са полезни. Пресен плод можеш да дадеш - но зависи какъв е. Ябълка, банан, пъпеш, диня, череши, обелени праскови и каисий...сега това има на пазара Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 23:42 от .:.Stef.:.

# 491
  • Edinburgh-UK
като стана въпрос за  череши на каква възраст може да се дават?търсих в записките на първа страничка но не намерих инфо.при нас захранването потръгна,за сега си хапва с апетит обаче не мисля скоро да замествам кърмене. Hugкога да предложа месо?захранваме се точно от 1 месец,добре ли е да предложа след 2-3 седмици или е твърде късно?

# 492
Светле - не мога да ти кажа със сигурност дали е удачно черешите да са сред първите плодове, може би по-скоро не...поне към 8 месец и нагоре, макар че не се считат за алерген. Аз мисля, че доста късно дадох череши, но то беше защото в онзи момент е имало сезонни Simple Smile

# 493
  • София
Ние се захранваме от 13 дни, като започна с оризова безмлечна каша, сега вече опитва и картоф. Никол яде всичко с голям апетит! Иска ми се да й дам и пащърнак, домашно приготвен, но не знам от къде да купя... Някой виждал ли е? Дали може да опита диня, колкото да я посмуче малко?  Blush

# 494
stef, благодаря ! проблема с кашите е, че от много хора чувам че те много напомпват децата, затова гледам само 1-2 пъти в седмицата да давам; иначе гледам има най-различни и предполагам и по-вкусни от оризовата, която до момента давам, разни с плодове и т.н.; понеже ме беше страх от алергии досега всичките пюрета и каша съм давала все безмлечни-- мога ли вече млечни да взимам, така ли се въвеждат млечните работи?

Общи условия

Активация на акаунт