Примерна схема за захранване- 31

• 36 332
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Какво е "добруджанка"? Може да измислим вегански вариант Grinning
Сушени плодове взимам от Кауфланд предимно, най-удобно ми беше...Взимам смокини и стафиди, едни такива едри, мисля че са гръцки. От другите сушени плодове моето синче не харесва нищо. Все купувах и хвърлях, и накрая се ограничих до тези скромни екземпляра - най-лесно ми се готви с тях, лесно се дъвчат, вкусни са Simple Smile

да се оправяте бързичко Hug

# 586
Това ли е сладкото от фурми?Аз мъкнах от Израел, а то имало в БГ Crazy

# 587
Не, не е това бурканчето Embarassed

# 588
  • Добрич
Стеф, добруджанките някой ги наричат мързеливки и имат много вариации, ето един  вариант http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/02/blog-post_19.html
Аз рядко ходя в Кауфланд, май ще започна често да го правя, но не съм засичала сушените плодове къде се намират и как се предлагат- в тарелки или насипно?
Между другото кой подсладител е  най-безобиден: фруктоза, кафява захар или стевия  newsm78

# 589
Стевия, кафява тръстикова захар (има и просто оцветена, та внимавай при избора), кленов сироп, мед. Фруктоза не.
Сушените плодове си имат цял щанд, ама то всеки кауфланд е нареден по свой начин и няма как да те ориентирам Laughing Всичко е опаковано.
А добруджанките мисля, че са си чаровни в този им млечен вид, та няма нужда да ги разваляме като махаме почти половината им съставки Laughing Hug Сериозно - според мен може и без яйцето спокойно, то няма почти никаква роля, но сиренето...може с тофу евентуално, но трябва да си много стриктен веган, за да се лишиш от удоволствието Party

# 590
Аз днес дадох за първи път сурова круша с малко кърма, много я харесаха.
Стеф моя приятелка  с близнаци, 3 седм са по-големи от нас, седмаци и те, пече всички плодове без банана. А аз ги давам сурови, нали няма проблем? Нямаме колики.

# 591
Аз днес дадох за първи път сурова круша с малко кърма, много я харесаха.
Стеф моя приятелка  с близнаци, 3 седм са по-големи от нас, седмаци и те, пече всички плодове без банана. А аз ги давам сурови, нали няма проблем? Нямаме колики.
Давай спокойно сурови плодове. Peace

# 592
Печените плодове са като готвените - все едно не са плодове, а отпадъчен продукт.
Освен ако не са сушени де, но това не се води готвене Simple Smile
Няма нищо по-хубаво от пресен суров плод, че и зеленчук.

# 593
Stef и аз така си мисля, все пак сме на 8 месеца. Добре им се отразява. Аз зеленчука го варя все пак на каши го правя.
Гледам има някакви десерти и каши с млечни бисквити. След като съм въвела млечните продукти и глутен, мога ли да давам?
И днес им взех на Хумана овесени ядки с плодове. То нали с овес се въвежда глутен, а ние вече ядем от 10 дни.
В кои храни да намеря следващите продукти за въвеждане на глутена : ръж-ечемик-пшеница

# 594
Ники - можеш да даваш въпросните бисквити и каши, да, те са предимно със сухо мляко, или частично адаптирано, зависи от марката.
Останалите глутенови можеш да въведеш така:
1. овес си започнала
2. ръж - ръжено брашно, с което да правиш каша, или ръжени ядки (най-масово срещаната марка е Златна Добруджа, един малки пакетчета по левче), които да накисваш, вариш и правиш пак на каша, или с плод.
3. ечемик - по същия начин - с ядки или с брашно, има и каша на Babylove, която е три-зърнена, с ечемик (дано не се бъркам, но беше или ечемик, или ръж - тоест, и двата случая ще ти свърши работа Simple Smile
4. пшеница - тук вече е лесно...почти всичко тестено и зърнено е с пшеница, така че каквото си избереш Simple Smile Аз дадох мултигрейн кашата на Милупа, може сухари да ползваш, бисквити, може да приготвиш нещо с бяло брашно - каквото си избереш Simple Smile
 Hug

П.П Аз за суровите зеленчуци имах предвид, че е чудесно да се консумират тези, които са вкусни в суров вид Laughing Иначе, да, ряпа не бих могла да ръфам ей така, като си я наберя (не че не се практикува), въпрос на вкус и желание Sunglasses

# 595
  • Добрич
Стеф, още не съм въвела млечни поради алергия и затова ми трябва вариант за нещо като питки за закуска и без това ни е доста ограничено менюто  Tired Веднъж си правих бухтички и й дадох една хапка, която много й се услади, но гледам да избягвам пърженето иначе бих и направила само с вода и брашно
А кафявата тръстикова захар как да я позная, че не е оцветена  Embarassed

# 596
Веси, постните палачинки са удачен вариант за вас,провери в нета и за други постни рецепти (имаше доста, когато аз търсих, по време на Постите). Кифлички правих някакви, вкусни станаха, може да взаимстваш и пригодиш рецептата. постни кифлички май се казваха...

А захарта - и аз не знам как да я различавам, но купувам само една марка, просто защото съм пробвала 6 вида кафява захар и само тази ми се струва истинска и приемлива за консумация. Демерара се казва, brown cane sugar. Има я на доста места. Има и един тъмен вариант - dark demerara , който прилича на черен пясък - това просто не става за ядене, по-скоро за готвене...

# 597
  • Добрич
Стеф, ти си злато  Hug Как не съм се сетила за кифлички, намерих с чичко гугъл варианти, то иначе в солен вариант май няма да е много сполучливо, ако ще е постно. И кифличките ще станат бижу със сладкото от фурми   chef  Heart Eyes

# 598
Веси за закуска за теб и детенце Hug
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg125128.html#msg125128-Постни палачинки.Изпробвани, разкошни Peace
http://nanita-nordina.blogspot.com/2009/11/blog-post_1759.html - Постни мъфини с тиква-джинжифила може да го спестиш
http://ilrai.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html - Постни кифлички.Изпробвани 100 пъти.
Правя и банички с кори точени и вътре плънка от настъргана ябълка, настъргани тиквички и морков, печена белена чушка и т.н ..варианти много.
Ники ръж и ечемик въведох с ядки на Златна нива-на диетичните щандове в супермаркетите.
Измивах, накисвах за малко и варях.пасирах с плодово пюре.
Стеф плодовите пюрета не са пълноценна храна така ли newsm78нас доста от пресните ни дразнят все още Sad и ги предлагам в този им варант newsm78

# 599
Бъни, какво да ти кажа...Всеки термично обработен плод губи много от ценните си съставки, а най-лошото е, че накрая става нещо като киселинен продукт...Получаваш вкус на плод, но не получаваш качеството му.
Във вашия случай не знам доколко е удачно да сушиш плодовете? Сушенето е друг тип обработка, при която не се разрушават съставките, тъй като Т. е около 40-50 градуса (тази е Т., при която могат да оцелеят живите клетки, в случая ензимите). Не смея да ти дам съвет, защото детенцето ти е с АБКМ и не съм запозната кое точно в плодовете дразни стомахчето му, и дали сушенето е вариант при вас. Иначе, като процедура не е сложно, стига да имаш фурна с мин. Т 50 градуса Simple Smile

Всички плодове ли предизвикват дискомфорт у детето?

Общи условия

Активация на акаунт