Примерна схема за захранване- 31

• 36 952
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
mimkis, а като ги правиш само с водата от варенето, нали? добавя ли се малко зехтин?

# 316

не, az-mama2, без зехтин - трудно-смилаем е, рано е още! най-добре просто пасирай картофа с малко водичка и това е!
Wink

# 317
jennie.to,мерси; а дали може да се смесва домашно и купено пюре- например да си варя картофи, моркови, броколи, тиквички, каквото има; а към картоф и морков върви добре тиква, ама нея няма как да я правя сама, та да я добавям от купешко пюре newsm78

# 318

не виждам защо да не може.. аз лично много пъти съм го правила, защото имах през зимата хубава, домашна тиква и всичко смесвах с нея!
:–)

# 319
Много полезна тема Simple Smile

Момичета, а кога се замества следобедното кърмене? Когато сме заменили изцяло обедното хранене ли? Благодаря!

# 320
  • Пловдив
аз пак да питам-ако  правя на Никол кисел с царевично нишесте-счита ли се захранване с царевица?

# 321
По-добре й направи царевична каша. По-хранителна е, и по-вкусна.

# 322

счита се! Simple Smile

# 323
Много полезна тема Simple Smile

Момичета, а кога се замества следобедното кърмене? Когато сме заменили изцяло обедното хранене ли? Благодаря!
Побууут Simple Smile Моля ви, дайте напътствия!

# 324
Раши, прощавай, прочетох питането ти още щом го пусна, но забравих да пиша...
Значи, кърмене се замества като първо махнеш обедното - тоест, на обед детето яде само твърда храна. След това, логично, идва ред на следобедното - в случая, ако не кърмиш, важно е да предлагаш млечно хранене, приготвено или с адаптирано мляко, или с кърма.
Друг е въпросът, че не е препоръчително да се замества кърмене на толкова крехка бебешка възраст, но от друга страна - ако детето приема необходимото количество мляко (кърма или АМ), за денонощие, всичко е ок.
 Hug

# 325
  • Пловдив
Аз пак с питане. Удачно ли е да въвеждам спанак, но домашно приготвен? Не съм го изкиснала - чак когато го задуших, реших да отделя и за беба - и се притеснявам дали нитратите при купешки, неизкиснат спанак ще са вповече за бебе на почти 10 мес.?

# 326
Аз не кисна спанака, просто го измивам и попарвам във вряща вода, готвя го 5-макс. 10 минути.

# 327
Раши, прощавай, прочетох питането ти още щом го пусна, но забравих да пиша...
Значи, кърмене се замества като първо махнеш обедното - тоест, на обед детето яде само твърда храна. След това, логично, идва ред на следобедното - в случая, ако не кърмиш, важно е да предлагаш млечно хранене, приготвено или с адаптирано мляко, или с кърма.
Друг е въпросът, че не е препоръчително да се замества кърмене на толкова крехка бебешка възраст, но от друга страна - ако детето приема необходимото количество мляко (кърма или АМ), за денонощие, всичко е ок.
 Hug
Благодаря, Стеф! Златна си! Кърмя я беболина. Не съм заместила цяло хранене още ама си мисля занапред. Simple Smile А в кой месец горе долу да заместя цялото обедно хранене?

# 328
Води се изцяло по детето. То само ще си покаже дали има предпочитание към твърдата храна, или предпочита млякото.  Simple Smile За тези неща няма определени месеци.

# 329
  • София
Здравейте,

От няколко дни съм се заровила да чета за захранването и в момента съм по-объркана, отколкото преди това, когато съвсем нищичко не знаех. Ще се радвам, ако някой може да ме осветли по следните въпроси:

Мисля да започна да захранвам на около 5.5. месеца. Първоначално мислех да е зеленчук - картоф, морков или тиквичка (тиквичка ок ли е всъщност?). После прочетох за оризовата каша и май тя ми се струва по-добър вариант. Но да предположим, че почна да давам по веднъж на ден оризова каша докато се стигне до 50 мл. После да дам морков примерно 3-5 дни. После картоф - 3-5 дни. Добре, ами кога пак да дам оризова каша? Нещо ми се губи този момент - като редувам храните, кога повтарям тези, които съм давала? Най-накрая искам да дам плод - това как, при условие че давам немлечна храна 1 път на ден???

newsm78

Общи условия

Активация на акаунт