Примерна схема за захранване- 31

• 36 950
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, искам да ви попитам откога мога да давам домат - не суров, за него знам, че е доста по-късно, а този в пюретата?

Вече можеш  Peace

Благодаря ти Simple Smile

# 376
  • Пловдив
Може ли да се слага в домашно приготвено пюре някакво масло, примерно Рапично, от Гроздови семки или подобно? По колко се слага и от колко месечна възраст?  newsm78

# 377
  • Edinburgh-UK
момичета записвам се да ви следя,че ужасно много ме вълнува тази темичка.ние сме почти на 6 месеца и скоро трябва да започнем със захранването,до сега сме само на кърма нищо друго не съм давала.тука препоръчват да се започне с оризова безмлечна каша,обаче някой неща не са ми ясни.мисля да постъпя по-следният начин:
оризова каша-7-10 дена
след оризовата каша искам да предложа зеленчук тиква(отделно мисля да я предложа)
след като предложа няколко зеленчука ,мисля да предложа друг вид каша ,и след това да я смеся със  плод
одобрявате ли схемата ми ?или трябва след оризовата каша да предложа друга каша?отивам да ви чета

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 01:06 от swetla99

# 378
Светле, аз започнах с оризова каша, така че според мен това е добро начало. Обаче, ако я даваш толкова дълго, много е вероятно детето да се запече. А и при късното захранване хем не трябва да се бърза с въвеждането, хем е добре да се действа по-експедитивно (ако няма някакви проблеми). Аз съм въвеждала по 2-3-4 дни и съм минавала на следващия продукт. За да не се запече детето с оризовата каша, аз дадох круша като първи плод. Ти би могла с тиквата да комбинираш кашата...Успех!  Peace

# 379
  • Edinburgh-UK
Old Sportда мене това ме притеснява да не се запече,тогава става ли 3-4 дена да давам само оризовата каша и след това за 3 дена да предложа каша смесена със тиквата и т.н?  Hug

# 380
  • Пловдив
два дена слагам малко овесена каша към оризовата+плод,и малката нещо стана неспокойна,то малко съвпадна май и с това че е малко болна(зарази се от батко си),имаше Т,все търси да суче,мрънка като спи,незнам дали кашата й е повлияла нещо,или са зъби,или е от болестта???

исках да питам лук от кога може да се слага в пюретата,и какъв лук-стар,пресен?

# 381
Светле, да, може  Peace
нико11, по принцип, когато детето е болно и около ваксина не се въвежда нова храна. Аз лично не вярвам малкото овесена каша да е причината за неразположението. Непоносимостта към глутена доколкото знам се проявява след около месец (затова глутен се въвежда по-дълго) Peace

# 382
  • Пловдив
ами по принцип знам че при болест не се дава нова храна.Той баткото се разболя и малката беше здрава,в деня вкойто й дадох овесена каша за 1  път,след това вечерта вдигна Т,на следващия ден като че ли нищо й нямаше и пак й дадох овесена каша(малко слагам).Днес не й дадох,и сигурно докато отмине неразположението да спра да й давам  освен.И да продължа с овесената каша като се пооправи.

# 383
  • Пловдив
Може ли да се слага в домашно приготвено пюре някакво масло, примерно Рапично, от Гроздови семки или подобно? По колко се слага и от колко месечна възраст?  newsm78

Пак да попитам?  Rolling Eyes

# 384
  • Edinburgh-UK
Old Sport   Hug малко ми е притеснително с това захранване но ще се справя с четене и ваша помощ
ние тези дни ще ходим на ваксина,май ще изчакам да я сложим и след това ще почвам със захранването.

# 385

За мазнините прочети ТУК.   bouquet

# 386
  • Пловдив

За мазнините прочети ТУК.   bouquet

мерси   bouquet

# 387
аз искам да попитам нужно ли е да се дава първо безглутенова каша , а после вече с глутен или може да се премине директно на глутенова? бебка е почти на 8 м. до момента давам само зеленчуково пюре по малко(започнах захранване на 7м), сега смятам да дам 2-3 плода и понеже чета за проблеми с късното захранване с глутен, се чудя мога ли да се хвърля директно на глутенова каша newsm78 също понеже не знам до колко са вкусни тези каши, може ли от самото начало да се дават с малко плодово пюре или трябва чисти? иначе смятам да взема безмлечните на хип- първо овес, после ръж, ечемик и накрая пшеница ( знам си урока, а? Grinning)

# 388
аз искам да попитам нужно ли е да се дава първо безглутенова каша , а после вече с глутен или може да се премине директно на глутенова? бебка е почти на 8 м. до момента давам само зеленчуково пюре по малко(започнах захранване на 7м), сега смятам да дам 2-3 плода и понеже чета за проблеми с късното захранване с глутен, се чудя мога ли да се хвърля директно на глутенова каша newsm78 също понеже не знам до колко са вкусни тези каши, може ли от самото начало да се дават с малко плодово пюре или трябва чисти? иначе смятам да взема безмлечните на хип- първо овес, после ръж, ечемик и накрая пшеница ( знам си урока, а? Grinning)
Към кашите можеш да добавяш вече въведени плодове,защото наистина може бебо да не ги хареса.Относно минаването директно на глутенови каши аз мисля,че е по добре да въведеш първо оризовата за 4-5 дни поне ,като срок нее много.

# 389
Много се чудих на тази каша newsm78
какво е това чудо Тапиока Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт