Примерна схема за захранване- 31

• 36 365
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Edinburgh-UK
другата седмица мисля да предложа месо и поста на Бъни ме озадачи,и взех да се чудя как се дава месото.
не се ли предлага от 4-7 дена без прекъсване ,после през ден ,1 ден зеленчуково,1 ден зеленчуково с месо,или нещо съм в грешка?след първите 2 вида месо се чака 2 седмици преди да предложиш нов вид.ако греша поправете ме?

# 511
Когато въвеждаш вид месо, го даваш като стандартна нова храна, а след като го въведеш, или прави малка пауза и почваш втори вид, или не правиш пауза и почваш втори вид, или пък не даваш втори вид въобще Laughing Редува се, по принцип, един ден зеленчуково пюре, един ден месно, но не е задължително, по твоя преценка и според предпочитанието на детето Simple Smile

# 512
  • Edinburgh-UK
.:.Stef.:. Hugблагодаря

# 513
Когато въвеждаш вид месо, го даваш като стандартна нова храна
Да и аз така процедирах.Явно не съм се изразила добре в предния пост.
И сега с рибата пак така ще процедирам.В началото давам по 3-4 дена, за да се види дали има реакция.После ще се редува с месо и зеленчук според предпочитанията на детето.
И още нещо-по отношение на месото-в готовите пюрета гледам месото е едва 18 гр а за нашата възраст се препоръчва количеството да е около 40-50 гр . на ден.
Мога ли да предлагам тогава готови пюрета с такова ниско съдържание на месо всеки ден newsm78.
Ние млечни не ядем и се притеснявам за количеството желязо

# 514
Извинявай, не съм те прочела достатъчно задълбочено и не съм разбрала какво точно питаш.
Да, може да редуваш, може и всеки ден да даваш месно пюре. Стига детето да харесва този вкус - на месото, на рибата...Относно хемоглобина - има много други начини да се набави желязо в организма, не бива да те притеснява дали и колко често яде детето месо, стига в менюто му да присъстват достатъчно зелении и варива. Същото важи и за млечните продукти.
 Hug

# 515
Стеф  bouquet.
Ядем месо и то доста Mr. Green.Явно ще е мръвкар.За зърнените всеки ден давам каша с плодово пюре ,по рядко само каша-достигаме до 250 гр.Харесва ги.Да си призная давам от готовите Embarassed

# 516
Здравейте,

и при нас нещо взе да става мн трудно с пюретата. Зеленчукови ядат само някои, аз правя понякога, слагам вече сиренце и масло, но пак нямам голям успех, най-вече при Йоана, Марти ми яде.
С кашите сме на "ти", много ги обичаме, оризова, млечна и безмлечна с кърма или с вода, ядем всичко.
От следващата седм. смятам да въведа и глутен.

Дадох телешко, казаха ми, че и агне може да дам, но не смея още, а има на Хипп от 5 месец.
Кърма ми отказват, пият малко, главно вода и сок. Започнах отново да замразявам  Joy

Аз въвеждах по един вид зеленчук или плод за 3 дни и после давах нещо ново. С месата по-различно, че така или иначе не ги ядем.

Ако се дърпат давам смес зеленчук и месо, в една лъжичка, така по-лесно преглъщат.

# 517
Здравейте. Захранването мина добре. Бебо яде почти всичко за възрастта, макар че в жегите понамали малко количеството.  Искам да попитам за режина на хранене какво ви е мнението. През нощта и сутрин ако е останало към 7 ч. суче. После закуска към 9-9.30ч. Обяд в 13.30ч. Следобедно ядене- 17.30ч. Вечер към 21.00 ч. АМ и сукане за приспиване. Притеснява ме, че кърмата ми сутрин е съвсем малко вече- нощем ме изцежда. Да направя ли сутрешната каша по- рано примерно към 8ч. или да си я оставя така???

# 518
Колко е голямо детенцето ти?
По принцип, ако закуската си го устройва в 9-9.30, не виждам причина да я изместваш по-рано, а и се съмнявам, че ще предпочете да яде с лъжичка щом отвори очички, вместо да си цоцка спокойно Simple Smile

# 519
Колко е голямо детенцето ти?
По принцип, ако закуската си го устройва в 9-9.30, не виждам причина да я изместваш по-рано, а и се съмнявам, че ще предпочете да яде с лъжичка щом отвори очички, вместо да си цоцка спокойно Simple Smile
Ами на 9 месеца и половина. Проблемът е , че сутрин кърма вече почти няма, защото вечер се буди по няколко пъти и я изсмуква...

# 520
Mama_na_Bobko , ние преди папахме кърма рано сутрин, сега като се събудим и в зависимост от това колко са кисели давам каша, понякога в 8ч, понякога идва към 9ч. Аз точен режим не спазвам, но гледам да ядем в 8-9ч, 12-13ч, 16-17ч после давам водичк аили кърма и после чак в 22ч. Детето само ще си покаже дали е гладно. Не го насилвай.

# 521
Ами на 9 месеца и половина. Проблемът е , че сутрин кърма вече почти няма, защото вечер се буди по няколко пъти и я изсмуква...
Да де, ясно, но детето как се чувства - плаче ли, че не му стига кърмата сутрин, или си цоква колкото му е нужно и колко има, и после кротко си чака закуската?

# 522
Да ви питам детето ви на над 1 годинка хапваше ли доста бисквити?моята кокона по около половин пакетче от 150гр. го умита на ден ooooh! лъжа я с какво ли не но тя застава под шкафа и реве , мисля си ако обикновенните бисквити ги заместя с тези на Ревю с овесени ядки дали ще е по-добре newsm78

# 523
Какви бисквити й даваш?
По принцип, ако имаш желание, пробвай да намериш рецепта за домашни бисквити (има доста из нета, стига да ти се занимава и да ти се получат, и харесат най-вече). Ако не ти се правят домашни, или не ги приеме госпожицата - избери купешки с възможно най-изчистено съдържание. Има мноого видове на пазара, чети етикетите, сравнявай, и така. Аз вече съм забравила кои бисквити бяха най-малкото зло, а и вече има и други видове, така че повече не мога да кажа и да съм актуална Laughing
Относно другото...От теб зависи колко ще изяжда детето. С моят син имах същия проблем до съвсем скоро - като се затръшка за бисквита, чак се стигаше до изпълнения на земята и истерични ревове. беше стигнал до там, че ми отказваше закуска, обяд, всичко - и само иска "мако пипи", т.е. мляко с бисквити. Беше се изхитрил да си иска бисквита винаги, когато изисквам от него нещо сериозно, било то и за 5 минути - та постои мирен в магазина, да се повози малко в количката, да ме остави за минутка, докато се обадя по телефона, и прочие нормални, но превърнали се в абсурдни ситуации. И в един момент, детето просто стана бисквитено чудовище - колко му дадеш, толкова изяжда. Остави, ами ми отказваше всичко домашно, което му приготвях - хапне малко, хвърли го и си търси въздесъщата бисквитка Закуска Tired И като ми прикипя...реших, че това ще спре на секундата - при първото изнудване просто казах "не", има си време за бисквитка, и то е следобед, или когато искаш да ядеш кисело мляко. Много бързо се научи, че не може да се яде бисквитка по много и по всяко време, но в началото си беше истерия. Предлагам други неща, вместо бисквитка - плод, зеленчук, вода, игра - но съм категорична в позицията си. Сега сме само на 2 бисквитки следобед с киселото мляко, и в краен и наложителен случай - ако сме навън, и огладнее, и нямам плод в мен, изкарвам една да си ръфа, колкото да изкараме до вкъщи.
Леле, какъв ферман изписах за една бисквитка...но дано съм ти била полезна.  Crazy

# 524
  • Edinburgh-UK
.:.Stef.:.дълго ама полезно за много от нас  Hug
А за нашата възраст  до колко грама месо, трябва да се стигне като го предложа?

Общи условия

Активация на акаунт