Математически турнири - 8

• 49 354
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Много благодаря за линковете-и на английски ще свършат работа. Видях и темата в жълтата читанка, мерси за подсказката  Simple Smile

# 241
Извинете за тъпия въпрос, то е и малко късно вече, но все пак: първокласник може ли да се яви на кенгуруто?

# 242
  • София и там където не се пуши
Извинете за тъпия въпрос, то е и малко късно вече, но все пак: първокласник може ли да се яви на кенгуруто?

Има материал, който и не са учили. Все пак детето може да се изплаши. Какво им пречи да казват организаторите, че може, но все пак не бива.
Така преди време записахме едни второкласници на Иван Салабашев, ама като ревнаха по стаите. Та повече родителите не ги пратиха, (явно те не са искали) но сега вече петокласници печелят състезания разни математически.

# 243
  • София
Да, може. С втори клас.

# 244
Отдавна не бях ви навестявала и се върнах доста назад да прочета, за да съм в течение. Laughing
В софийското 22-ро утре е учебен ден. Отговорник ще мине по класовете в 12ч да събере записалите се деца, ще ги настани в определена стая и в 13,15 може да си чакаме децата на хвода. По мои сметки и 1 астрономически час няма да им се събере да решават. За второкласник говоря. за по-горните класове незнам дали е същ реда. Колкото -толкова.
И на мен ми направи впечатление, че малко деца са се записали в сравнение с предното състезание. В случая с второкласниците, те нямат база за сравнение с предни години, защото сега ще се явяват за 1 път на ЕК. Чудя се защо е този отлив?!
Успех на математичетата утре. Аз съм убедена, че синът ми като излезе ще бърза да тича на двора и няма да ми обели и дума за  състезанието. Сигурно след 1-2 дни чак ще видим задачите в нета и ще го разбера коя как е решил/ оплескал. Laughing

# 245
  • най-шареното място
Gerka, нестандартно е състезанието и това една причина. Но основната е учебния ден според мен.
Би трябвало да ги завържат около 50-60 мин както са ти казали и после да имат право да излизат до изтичането на 75-те. Нормално е да кажат на родителите да са на линия по-раnо, но няма как да нагазат регламента от 75 min.
Успех!

PS Буболечка, ако детео е стабилно и знае, че се явява с горен клас, това ще му е опит за догодина. Иначе е рисковано - да си загуби времето и да се притесни.

# 246
арт мама ,аз претенции нямам. По принцип синът ми е на училище до 13,15. Тоест ще го вземат от последните два часа, за да си се яви на състезанието.
Нестандартността на състезанието я приемам за причина за неявяване за по-горните класове. За деца, които са се явявали и са преценили дали харесват такъв тип задачи. Но специално в нашето училище от второкласниците  единици са децата, които решават конкурсни задачи и знаят какво да очакват. Затова ми беше странно, че броя на записалите се е малък. ще видим всъщност утре. Може и аз да не съм разбрала колко точно деца ще се явят.

Успех и на вас.

# 247
При нас утре е спортен ден, а участницине в Кенгуруто са освободени , защото започват от 9.00ч.  да се потят над задачките Wink

# 248
  • у дома
При нас утре е спортен ден, а участницине в Кенгуруто са освободени , защото започват от 9.00ч.  да се потят над задачките Wink
Този пост ме разби окончателно - правя си извод,че в цялата страна състезанието ще започне ан кой както му е удобно  #Cussing out

# 249
Кое е това училище???

И ние имаме спортен ден и никой не е казал, че децата, които са на Кенгуру от 12,00 ч., са освободени. Въпреки, че не са, ние няма да ходим на спортния полуден. Каква концентрация ще има после?

# 250
Т.е. искаш да кажеш че Кенгуруто започва в този ранен час при вас? До къде я докараха!!!

# 251
  • София
В крайна сметка с учебния 19 март май трудно може да се каже,
че всички деца ще бъдат равнопоставени. Някои ще са на училище до обяд и
веднага след това на Кенгуру. Мен леко ме притеснява, че младежът
ще има физическо точно преди състезанието и дали ще се усети да се прибере
навреме в класната стая, да се преоблече и да заеме мястото си в
стаята за състезанието. От неговия клас записаните за Кенгуру са само 5-6 деца,
другите сигурно ще останат на двора да си доиграят ...
В други училища децата състезатели са освободени от училище.
И за капак четвъртокласниците почти от цялата страна кандидатстват с резултата
от състезанието в МГ ...  Thinking

# 252
След всичко казано дотук се убеждаваме, че беше страшна тъпотия 19/03 да е учебен ден! Нооо, какво да се прави... Лошото е, че това ще попречи на много деца да се представят добре. Представяте ли си какво викане ще е по коридорите, докато състезателите се потят, защото имат само 75 минути? Е, това не означава, че ще оправдая евентуалното слабо представяне на синчето ми с разни обстоятелства...

Успех на всички, особено на 4-класниците! Praynig

# 253

#Crazy Е това вече е върхът на сладоледа ooooh!

# 254
Това истина ли е или нещо погрешно си разбрала?
Ако е вярно, вече всички ще са в правото си да се съмняват...

Общи условия

Активация на акаунт