Отговори
# 135
  • Варна
Добро утро и Честит Тодоров Ден на всички, които празнуват!   bouquet

Май най-после пролетта идва.  Grinning Навън е вече 11 градуса. Морската ни градина ще е пълна с народ, ама и аз мисля да не изпускам хубавото време Heart Eyes. Слънчев и усмихнат ден на всички!

# 136
Simple Smile Може ли някой да ми обясни разликата между :
2D, 3D и 4D ехограф  Laughing Simple Smile.
 Мен голям коремосърбел ме е хванал ...

# 137
  • Варна
Васиту, копирам ти цитати от един сайт:
"Двуизмерното ехографско изследване (в режим 2D) е стандартното ултразвуково изследване, което се използва най-често при всеки преглед за оценка състоянието на плода. Исторически това е най-дълго и най-често прилаганата форма на сканиране в практиката. При 2D ехографията се получават виртуални срезове на плода, които се представят на екрана по двете основни равнини – “х” и “у”. По тази причина ултразвуковото изследване се нарича двуизмерно (2D). В повечето случаи изследването в 2D режим е достатъчно за оценка на феталната морфология, включително и за оценка на феталното сърце (т.нар. фетална ехокардиография). Двуизмерната (2D) ехография позволява оценка и на феталната биометрия (измерване на отделните части на плода – глава, корем, краче и др.), феталната позиция и предлежание, локализацията и степента на зрялост на плацентата, количеството на околоплодната течност и др. "
" Редица съвременни ехографски апарати позволяват чрез сложна компютърна обработка на получената информация да генерират триизмерен (3D) образ на плода. Следователно, при 3D ехографията освен за двете стандартни равнини – “х” и “у” се получава информация и за третата равнина – “z”. По този начин е възможно да се фиксира един определен момент от ултразвуковия преглед и да се прави триизмерна снимка на плода, на която последният не се движи. Този статичен триизмерен ехографски образ се нарича 3D ехография.
Основната разлика между 2D и 3D е, че при 3D ехографията освен триизмерна повърхностна снимка на плода се запазва и голямо количество информация в дълбочина (обемна информация). Чрез специализирания софтуер на ехографския апарат тази обемна информация може да бъде допълнително анализирана и обработвана, включително и след края на ултразвуковия преглед. Пример за това е показан по-долу. Обемната информация, запазена под формата на статична 3D снимка на плод сканиран в 20 г.с., е представена като поредица от двуизмерни срезове в срединната и напречната равнина, които впоследствие могат да бъдат внимателно анализирани. '"
"4D ехографското изследване позволява генерирането на триизмерен (3D) ехографски образ в реално време, т.е. става дума за 3D ехография “в движение”. В случая под “четвъртото измерение” се има впредвид времето. По този начин, особено в по-напредналите гестационни срокове, е възможно да бъдат изследвани и наблюдавани мимиките и жестовете на плода. Множество проучвания показват, че това има особена емоционална стойност за родителите. Както при 3D, така и при 4D ехографията, след приключване на прегледа е възможно да се избере определен момент, който да бъде допълнително изследван и анализиран."

# 138
  • София
Simple Smile Може ли някой да ми обясни разликата между :
2D, 3D и 4D ехограф  Laughing Simple Smile.
 Мен голям коремосърбел ме е хванал ...

Съвет - веднага мажи с разни кремове и мазила, защото мила на мен така ме посърбя ден два и на третия видях първи признаци на стрии......овладях нещата, но се мажа по 4-5 пъти на ден......почти всяко ходене в тоалетната.......даже ако пропусна на следващо ходене кожата вече се люпи, страшна работаааааа...

# 139
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Честит Имен Ден на всички празнуващи!Мамчета къде се изгубихте?Видяхте малко повече слънце и край-избягахте.

# 140
Честит Имен Ден на всички празнуващи!Мамчета къде се изгубихте?Видяхте малко повече слънце и край-избягахте.
ами  дааа..... Днес беше  страхотен  ден !  Peace Трябваше да изчистим къщата  с малкия  и после на разходка  ...Сега  съм много уморена и краката ми  не ме държат  ....Доволна съм  smile3521

# 141
Привет и от мен, и аз се чудех къде са всички днес, ама то това време - само за разходки из парковете, пропуска ли се... Особено след последните студени дни Simple Smile

# 142
Честит празник на именниците  bouquet
/И моят свекър е Тодор/

За кремовете съм съгласна, че облекчават сърбежа, но доколко помагат за стриите, не съм толкова убедена Confused

# 143
Здравейте,

Днес беше чудно времето. Eстественo, ние се поразходихме из Морската...хора колкото искаш.. Утре пак Simple Smile

Хубава вечер на всички

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 09:11 от renka86

# 144
привет и от мен, напоследък не се включвам много активно, но нямаше за какво - чувствам се добре, дойде ми енергията отново, а в това хубаво време направо съм полудяла - правя основно чистене на къщата, мих прозорци вчера + разходки колкото се може повече навън .. направо летя  Twisted Evil Надявам се при всички вече да са минали моментите на гадене и слабост  Rolling Eyes

Искам да ви питам за месеците, че тъкмо си мислех, че съм схванала схемата и пак се обърках .... Като съм с навършени 13 седмици не значи ли, че съм в 14 реално ? И не започва ли четвърти месец от този момент, или трябва и 14 да е изминала ??? Защото в друг форум тикера ми е по месеци и все още си седя в 3-ти ... Не че има толкова голямо значение, но си мислех, че почвам 4-ти от днес  Sad

# 145
angel sin,по моите сметки трябва още при първия ден на 14 г. с.(след завършени пълни 13) да се започва втори триместър smile3521 Така че,мисля най-рисковият период вече е зад гърба!!!

# 146
estela мерси, и моите сметки са такива .. просто се чудех заради тикера Wink иначе аз освен гаденето и отпадналостта не съм имала никакви други проблеми - дори не съм се пазила особено ... и се надявам и за напред да нямам. След две седмици сме на преглед и вече нямам търпение да разберем пола на бебчо  Laughing въпреки, че аз имам усещане какъв е и не съм много доволна  Twisted Evil

# 147
Мдаааааааа.... Позната картинка Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аз умирам от мерак да купувам роклички(даже в подписа вързопчето си ми е розово) ,ама дотук всички калкулатори показват едно и също smile3516(не че им вярвам толкова),а и тук около мен все едни бабещини за момче ми се говорят.....че сигурно ще си имаме пишонка  smile3533

# 148
 И при мен така и калкулаторите за пола и бабите , всичко сочи че ще е момче. Остър ми бил корема и такива бабини ти истории. Аз все  още си мисля че ще е обратното , но нещо не иска да се покаже какво е  Laughing

# 149
И днес малко пусто във форумчето newsm53.Явно всички мами са поизлезли на слънчице!Аз утре ще се възползвам  след прегледа при док да направя един тур по бебешорските магазини и да се осведомя малко newsm68 ,то много рано още,ама голяма зарибявка с тези колички и кошчета за беби

Общи условия

Активация на акаунт