Милано- има ли какво да се види - тема 2

• 85 553
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
Ето разписанието на шатълите до Бергамо http://www.sacbo.it/Editorial/newsCategoryViewProcess.jsp?editor … ;currentMenu=2175

# 61
  • зад парка
Бергамо е красив малък град! Определено си заслужава да се прекарат няколко следобедни часа там. Така че, ако е толкова рано полетът трябва да се спи там.

Нашият самолет беше по-късно сутринта и пътувахме с шатъл в 6 часа.

# 62
Диамантче, страхотни снимки. И аз, и аз, в пенсионерския клуб. Въпреки че има доста време до пенсия  Laughing

Аз сега разглеждам сайтове за хотели и се чудя в кой район е най-добре да отседнем, където и да оставим колата  newsm78
Някви идеи ?

# 63
И аз да се запиша в пенсионерския клуб!
Винаги съм искала като се пенсионирам само да пътувам или да си почивам на подобни приказни места. Ама дали ще стане - един господ знае.

Диамантче, страхотни снимки!  Благодаря  много за инфото за Бернина експрес.

На всички, които се интересуват - вчера пуснаха он лайн билети за юли и август за "Тайната вечеря". Лично букнах и съм много щастлива. Само не знам с тези разпечатки с код ли се влиза като в музеите в любимата ми Венеция или има нещо допълнително.

# 64
  • София
Само с разпечатката, носиш кода, показваш, май издаваха билети и влизаш в определеното време.

# 65
  • София
Толкова ми харесва това градче, че искам да се пенсионирам там Crazy

Може да си организираме пенсионерски клуб направо...ей тук искам да си пия кафето сутрин. Не искам много  Thinking

Чудесни снимки, Диамантче!

ПП Много хубаво са оправили около Санта Мария де Грация (обърках ли името?) есента бяха заградили и ремонтираха, сега е чудесно Simple Smile

Lana като ни зариби с тая вила, кажи какви са цените поне Heart Eyes

# 66
  • София
Толкова ми харесва това градче, че искам да се пенсионирам там Crazy

Може да си организираме пенсионерски клуб направо...ей тук искам да си пия кафето сутрин. Не искам много  Thinking

Чудесни снимки, Диамантче!

ПП Много хубаво са оправили около Санта Мария де Грация (обърках ли името?) есента бяха заградили и ремонтираха, сега е чудесно Simple Smile

Lana като ни зариби с тая вила, кажи какви са цените поне Heart Eyes

Хахахаха, не искаш да знаеш Simple Smile. Ако все пак си много любопитна http://www.villadeste.com/en/13/home.aspx
Да ви се оплача, исках да се снимам на кея им, но не ме пуснаха - било само за гости на хотела. За следващия път съм предупредила мъжа ми, че там ще спим...не вярвам да е скоро  Joy
Ааааааа, и Джордж Клуни не дойде, нищо че три часа го чакахме в ресторанта  Crossing Arms

# 67
момичета, хотел до централна гара удобен ли е като местонахождение?

# 68
момичета, хотел до централна гара удобен ли е като местонахождение?
Ние бяхме в хотел до гарата и според мен е супер удобно, особено ако имаш планове да ходиш и извън Милано Simple Smile!

# 69
да се похваля ние  пак ще ходим 04- 07  Party    хотела е grand pucini 4 звезди  на корсо буено аирес  Peace Hug

# 70
  • София
Да, и ние бяхме в хотел близо до гарата. Удобно е, особено за шатълите за Бергамо и за разходки извън Милано, както е казала Mariposa maraviollosa (едвам те разпознах с тоя ник  Crazy)

# 71
  • София
Моля дайте отзиви за Бест Уестърн хотел Берлино в Милано, мисля,  че някой беше ходил скоро.

Също за този хотел, ако някой е бил там: http://www.booking.com/hotel/it/campion.html?aid=327345;label=wi … 038736cbb1b184X43

# 72
Аз бях в Бест уестърна.
Като цяло съм доволна. Чисто, тихо, хубава закуска, 24 часа рецепция, интернет...
Единствен минус е, че е малко отдалечено, но пък има спирка на автобус, който ходи директно до гарата и два трамвая, които отиват до центъра (единият до Дуомото, а другият до Парко Семпионе).

# 73
  • Пловдив
Имам питане относно колите под наем, някой ползвал ли е такава от Бергамо, интересуваме какви са цените и  имат ли навигация?
Търся хотел точно на летището, но не намирам такъв Rolling Eyes има ли някой, който да е нощувал в Бергамо да сподели впечатления!

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 06:33 от violenza

# 74
  • Пловдив
Ще постна едно инфо за пазаруващите от Италия:

Най-добрият начин да се облечете с качествени и маркови дрехи на поносима цена, е като си ги купите в т.нар. аутлети в Италия. Там се продават продукти от по-старите колекции на дизайнерите на висша мода. Намалението в цените им варира от 30 до 70 на сто.

Лацио (с център Рим)

„Кастел Романо аутлет“ – търговски център с 90 бутика, отворен целогодишно. Работно време - от понеделник до четвъртък от 10 до 20 часа, а в петък, събота и неделя от 10 до 21 часа. Намира се на ул. „Понте ди Пишина Купа“ 64. Това е в местността Кастел Романо, на 12 км от Рим. Ако сте с кола и излизате от столицата, трябва да тръгнете в посока град Помеция. Тел.(0039) 06 5050050 begin_of_the_skype_highlighting              (0039) 06 5050050      end_of_the_skype_highlighting.
www.mcarthurglen.it

„Фешън дистрикт“- център с фирмени магазини, който се намира в местността Пасколаро, до Валмонтоне. Ако излизате от Рим с кола, трябва да тръгнете по магистралата за Неапол. Тел. (0039) 06 9597128 begin_of_the_skype_highlighting              (0039) 06 9597128      end_of_the_skype_highlighting
www.fashiondistrict.it

Ломбардия (с център Милано)

„Франчакорта Аутлет вилидж“-намира се до изход „Оспиталето“ на магистралата Милано-Венеция, в местността Моие, Роденго Саяно (Бреша)
www.franciacortaoutlet.it

“Фешън дистрикт“-близо е до южния изход на град Мантуа, на магистрала А22, в местността Баньоло Сан Вито.
www.fashiondistrict.it

Тоскана (с център Флоренция)

“The Mall”- известен в цяла Италия като един от най-качествените аутлети. Тук се продават най-луксозните италиански марки. Намира се на улица „Еуропа“ 8 , Лечо-Реджело (до Флоренция). Тел. (0039) 055 8657775 begin_of_the_skype_highlighting              (0039) 055 8657775      end_of_the_skype_highlighting

Пиемонт (с център Торино)

„МакАртър Глен Дизайнер Аутлетс“- това е първият аутлет, изграден в Италия. Има над 100 магазина. Намира се до изход „Серавале“ на магистралата Милано-Генуа. Адресът му е „Виа дела мода“ 1, Серавале Скривиа (Алесандрия)
www.mcarthurglen.com

Аутлети на най-известните италиански марки

„Армани“- на пътя за Бреняно, във Вертемате (Комо). Тел. (0039) 031887373 begin_of_the_skype_highlighting              (0039) 031887373      end_of_the_skype_highlighting
Ул. „Мерлони“ 10 в Мателика (Мачерата). Тел. (0039) 0737 782352 begin_of_the_skype_highlighting              (0039) 0737 782352      end_of_the_skype_highlighting
„Долче е Габана“- в местността Санта Мария Мадалена, Пиан дел Изола-Инчиза Валдарно (Флоренция). Тел. (0039) 055 8331300 begin_of_the_skype_highlighting              (0039) 055 8331300      end_of_the_skype_highlighting
Улица „Росини“ 70, Леняно (Милано). Тел.(0039) 0331 545888 begin_of_the_skype_highlighting              (0039) 0331 545888      end_of_the_skype_highlighting
„Макс Мара“ (включва марките „Макс&Ко“, „Марела“, „И блуз“, „Марина Риналди“)-галерия „Сан Карло“ 4 в Милано
Улица „Де Никола“, Чезано Босконе (Милано)
Шосето „Понтина“ на 28-ми км от Рим, до град Помеция
Ул. „Падана Инфериоре Овест“ 15, Леняно (Верона)
„Корсо Франча“ 313, Торино

Фирмени магазини с най-нови колекции в Рим

Магазинът на „Армани“е на улица „Кондоти“ 77.
По-младежката марка „Емпорио Армани“ се продава на „Виа дел Бабуино“140.
„Армани Джийнс“ пък е на улица „Томачели“137.
Друг колос на италианската мода - Валентино, който облича обикновено повечето от носителите на „Оскар“, продава продуктите си на централния площад „Минянели“22, както и на улица „Кондоти“13.
Магазините на „Версаче“ са на ул. „Бока ди леоне“26, на ул. „Боргоньона“24, както и на ул. „Фратина“116.
Стилният „Трусарди“, собственост на семейна фирма от Милано, се продава на ул.„Кондоти“49.
Произведенията на дизайнера от Неапол- Роко Бароко- ще откриете в магазина на ул.„Бока ди леоне“65.
Суперскъпата и елегантна марка „Прада“, чиято собственичка е Миуча Прада, се продава на ул.„Кондоти“88.
Магазинът на традиционната римска марка „Ренато Балестра“ се намира на ул.„Систина“67.

Търговски вериги в Рим

„Овиесе“ (Оviesse). Това е верига от икономични магазини, предлагащи всякакъв вид облекло и за всички.
„Коин“ (Coin) „Пиацале Апио“7. Модни колекции за всички възрасти плюс обзавеждане за дома. Много италианци купуват именно в тези магазини ризите си заради доброто качество на добра цена.
„Ла Ринашенте“(La Rinascente). „Ларго Киджи“ 20. Близо до Парламента. Готова конфекция с добро качество, включително и от известни дизайнери.
„Упим“ (UPIM). Всякакъв вид облекло на изгодни (за италианския стандарт) цени.
МАС(MAS). „Виа дело Статуто“11. Близо до Централната гара Термини. Облекло и обзавеждане за дома на най-ниските цени, които можете да си представите, но не трябва в никакъв случай да претендирате за качество и красота.

Общи условия

Активация на акаунт