Милано- има ли какво да се види - тема 2

• 85 550
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Търся хотел точно на летището, но не намирам такъв Rolling Eyes има ли някой, който да е нощувал в Бергамо да сподели впечатления!

виж какво ти намерих, пиШе, 4е е на 10 мин пеШа от летиЩето

http://www.booking.com/hotel/it/nh-orio-al-serio.it.html?aid=319676;label=nhorio

# 76
  • София
Момичета, а каква е цената на билета за Тайната вечеря? Доколкото разбирам от сайта им е 8€. :

'..Full: 6,50 € (+ advance booking 1,50€)..'

т.е. няма намаление за граждани на ЕУ. А този 'guided tour ' дали си заслужава да се вземе - някой ходил ли е?:

'For these times a service of guided tour is offered:
9,30 – 15,30 english guided tour
10,00 – 16,00 italian guided tour'

# 77
  • Пловдив
gioia. благодаря ти   bouquet

# 78
  • София
Аз бях в Бест уестърна.
Като цяло съм доволна. Чисто, тихо, хубава закуска, 24 часа рецепция, интернет...
Единствен минус е, че е малко отдалечено, но пък има спирка на автобус, който ходи директно до гарата и два трамвая, които отиват до центъра (единият до Дуомото, а другият до Парко Семпионе).

Благодаря,  Диамантче. А за колко време се стига от хотела до  гарата? Чудя се реално ли е  да се организира разглеждане на Сент Мориц за един ден - дали няма да стане много насметено. Гледах влаковете  'Бернина експрес', часовете на тръгване от Тирано са 08,34 и 10.03. Този в 8ч. е много ранен, за да се стигне за този в 10ч. май трябва около 9ч. да се  тръгне от гарата в Милано - мисля, че някъде из темите четох, че времето за пътуване от Тирано до Милано е около половин час.  Знаете ли как да намеря разписанието на влаковете Милано-Тирано и дали предварително да се купят билети, или няма смисъл. Също така гледам, че последния влак обратно е в 15.22. т.е. ще имаме само 3 часа за разглеждане и 5-6 часа път. Дали си струва пътуването и разходите, има ли някакъв по-късен превоз обратно (не с Бернина)? Моля накой, който е наясно да даде съвет.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 10:03 от Iskrena

# 79
Хотелът е на около 35 минути от гарата.
До Сент Мориц съм ходила но с много ранен влак- 6:20. В Тирано пристига в 8:50
Сент Мориц е много далеч. Пътят си е доста. Милано- Тирано е 2:30 часа Не знам къде си чела, че е половин час. 40 минути е само до Комо, а Тирано е много по-на север.
Ето разписанието http://orario.trenitalia.com/b2c/nppPriceTravelSolutions.do?car= … &x=40&y=8
Пътуването си струва определено, но трябва да се приготвите за много ранно ставане (около 4:00ч.) и за много късно прибиране (около 23:00ч.)

# 80
  • София
Благодаря, значи 2,30 до Тирано и още 2 до Сент Мориц са 4,5 часа само в едната посока. Много време е това за един ден.  А цените на хотелите в Сент Мориц са много високи, така че май ще се отказваме от там.

# 81
Някой може ли да ми даде инфо за пас карта?

# 82
МОля, спешно някой да ми помогне, ако може. Ще бъв Милано на 20 май, днес го разбрахме и в несвяст търся билети за тайната вечеря, дори и по-скъпички за 1 възрастен и дете на 11 г. - доколкото разбирам за него е безплатно, само резервацията се плащала. От къде мога да намеря билети за колкото може по-късен час за 20-ти, па макар и на по-високи цени?

# 83
Виж тука
http://www.milan-museum.com/

Някой буквал ли е през този сайт. И аз искам да резервирам за 2 възрастни +1 тийн на 13 години.
Кое е най-добре като комбинация ? Тайната вечеря + църквата Санта Мария де ла Грацие (така ли се изговаря?)
И после като букнеш, разпечатваш ли ги и разпечатките ги даваш на входа ли?
Някой знаещ да обясни,плс !

Сега чета, че почиват в понеделник.
Това Leonardo's Last Supper and Pinacoteca Ambrosiana или този вариант Leonardo's Last Supper and Brera Picture Gallery е по-добре.

# 84
и двете пинакотеки са добри, но Брера е по_известната и по_голямата

аз само по телефон съм резервирала за тайната ве4еря, дават ти номер на резервация, плаЩаШ на място (трябва да отидеШ 15 мин по_рано)

# 85
gioia, мерси.

# 86
Здравейте,  Simple Smile ще ходим в Милано другата седмица. Един ден съм отделила за разходка  до Комо, и по-специално Bellagio. Както е описала Диамантче, смятам да отидем с влак до Varenna  и след това с ферибот до  Bellagio. След това, обаче смятам да се придвижим до Asso и от там пак с влак до Милано. Само не знам до Asso как да стигнем. Моля,  ако някой знае да сподели!

# 87
Освен "Тайната вечеря" какво друго се разглежда в манастира с билета?

# 88
Да дам и аз своя принос за трупане на информация.
В крайна сметка си запазихме хотел в Тревиоло ( на 3 км от Бергамо), взехме си кола под наем от летището и с нея си обиколихме навсякъде ( бяхме 4 възрастни и едно дете).
Предвид ранния полет нямаше как да спим в Милано, а и цените на хотелите бяха двойни и тройни.
По този начин успяхме да се разходим в малкото италианско селце и да ядем от най-вкусната пица на света за 5 евро.

Благодаря на всички за помощта, снимки мога да пусна след като си възстановя харда, че го позатрих вчера  Rolling Eyes

# 89
Е Видяхме Я!
В крайна сметка билетът от tiketitaly не се оказа фалшив. Но ако някой се интересува ще пиша подробно

Общи условия

Активация на акаунт