Милано- има ли какво да се види - тема 2

• 85 601
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
И по-подрбно: да споделя ЛИЧНОТО си мнение:
И така  класацията ми е следната:
Да не се пропуска:
-   Църквата Santa Maria delle Grazie с Тайната вечеря на Леонардо. – билет 8 Е , купува се с резервация от сайта за доста време напред www.cenacolovinciano.org,  а ние, тъй като решихме в последния момент да пътуваме си намерихме от тук  www.tickitaly.com По-скъпи са, но си струваше. Купихме ги за 32 Е, но имаше и по 26. За детето не бях купила, защото пишеше, че децата са безплатни, само с резервация. В уречения на билета час се събрахме около паметника с цветната игла и възела покрай  транспортния възел Cadorna около 20 човека – руснаци, японци – най-много, англичани. Една жена дойде, отметна ни и ни заведе до църквата, там влезе, взе билети и ни ги  раздаде – на всички – руснаците и японците бяха купили билети и за децата си – даде на всички, дори и останаха няколко.. т.е ако се пише до тях може да се уреди посещение – явно имат начин да се снабдяват с билети.
-   Катедралата Дуомо – доскоро третата най-голяма в света, сега след построяването на тази в Кот Д’ивоар, е четвърта и единствената готическа в Италия… Качете се с асансьора на покрива – гледката е нулева заради грозните високи сгради, които се издигат наокло и пречат, но откъм площада пред нея си струва. Най-много ми хареса архитектурата на самата катедрала, която не можеш да видиш отдолу – горе е невероятна! Асансьор – 8 Е, за деца – няма намаление! Гадно!
-   Кварталът Брера – много симпатичен, уютен, с множество кафенета по улиците. С атмосферата на централна Италия
Добре е да минете през:
-   Галерия Виторио Емануел – пасажът е точно срещу катердалата, и да скочите на … на телеца
-   Замъкът Сфорца, интересен е и входът за самия замък е безплатен, а е много близо до ‘автогарата’
-   Операта Ла Скала – най – известната опера, но ако не си на представление надали отвън ще успееш да осъзнаеш това. Непременно се снимайте на паметника на Леонардо и учениците му срещу нея.

Не мога да дам мнение за:
-   Пинакотека Брера, Триенале, изложбите вътре във замъка Сфорца, и др, защото не съм била там. И Монца не видях, макар че се надявах да я зърна от самолета!
Личното ми мнение е, като човек, който не обича шопинга на баснословни цени, че Милано е добре да се посети за не – повече от 2 нощувки. Цените в центъра са прекалено надути – например моливи карандаш, купувани от тук по 200 лв там са 325Е. За други цени нямам база за сравнение, но надали на обувки Маноло Бланик за 1 средна годишна наша заплата биха им понесли българските тротоари. От разговорите с пътуващите в самолета останах с впечатлението, че всички пазаруват от аутлетите, които са извън града и при сезонните намаления.
Wiz каца на Бергамо, доста е далеч от града, но има добър транспорт до там. Градския транспорт е супер добре уреден през 3-5 минути има трамвай или автобус. Билети – от Табачи – има на всяка крачка и е 1Е. Но имайте предвид, че в почивните дни е доста по-нарядко!
Ние лично си купихме билети за Хоп-он-оф за по-дългата линия – Б – 20/10 (възрастен/дете)  Е, за късата линия А бяха 12/10Е и бикаляхме с тях. Тази цена е за 2 дни – за 1 ден няма, а линия Б спира и на централна гара. www.milano.city-sightseeng.it

# 91
-    но надали на обувки Маноло Бланик за 1 средна годишна наша заплата биха им понесли българските тротоари. От разговорите с пътуващите в самолета останах с впечатлението, че всички пазаруват от аутлетите, които са извън града и при сезонните намаления.
Wiz каца на Бергамо, доста е далеч от града, но има добър транспорт до там.
Такива обувки за сутрешно кафе се носят само от нашите мутреси, а хората в Европа се носят функционално. Естествено ние сме затова на г..а на Европа, защото и тротоарите ни не ги бива. А за пазаруването - не само живущите там българи, а и най-богатите италиянци и европейци изобщо пазаруват, когато са намаленията. Само човек, който не знае как се изкарват пари, може да се натресе в Кемпински и да си купи дънки за 2000 лв, които се внасят от Турция на пакети, защото на етикета пише Димо и Генчо. ...И няма летище в голям град на Европа, освен в Сф, което да е в града. Обикновено са на десетки км от населената част, защото хората мислят!!! Естествено град като Лондон може да си го позволи със Сити еърпорта, но той е за вътрешни линии само и там вредите са доста по-малки.

# 92
Да добавя още няколко неща, които може да се видят в Милано.
1. Парка Семпионе - парка, който е зад замъка Сфорцеска... Приятно е да се разхождаш, има много зеленина, езерца, доста млади хора...До парка се намира и една много красива арка /мисля че се казва актата на мира/
2. Стадиона "Сан Сиро" - един от символите на Милано... Хваща се метрото от Кадорна, червената линия и се слиза на "Лото"... Наистина си струва да се види... За по големите фенове е музея на стадиона - входа е около 15Е.. Тк се намира и църквата, на която е кръстен стадиона... От стадиона може да хванете трамвая до центъра,  да си направите една мини обиколка на града... Билети може да купите и от ватмана...
3. Увеселителния парк "Леоландия" - намира се на около 20 мин. с кола от Милано в посока Бергамо... Ако сте с деца - това е мястото! Освен за малчуганите, има забавления и за големи... Тук се намира и "МиниИталия" - макети на най-големите забележителности в цяла Италия. Определено си струва да се види! Входа е около 20Е на човек...

И все пак, повече от един - два дни няма смисъл да се стои в Милано... Един хубав италиански град, без да блести с кой знае какви забележителности за разглеждане.

# 93
До увеселителния парк "Леоландия" и "Мини Италия" може би да се стигне с обществен транспорт и как или това е възможно само с автомобил? Ако някой знае да пише!

# 94
До увеселителния парк "Леоландия" и "Мини Италия" може би да се стигне с обществен транспорт и как или това е възможно само с автомобил? Ако някой знае да пише!

Това е обяснението от сайта... http://www.minitalia.com/it/come-arrivare/...   

# 95
Явно никой не го е посещавал - някъде вляво зад Дуомото е магазина на Ферари, то и на Мерцедес е наблизо. Но не за коли, а за фенартикули. Има от детски сандалки, до ауспухова тръба, оригинал. За мъжете и децата ще е много интересно, защото имаше и интерактивни кътове. ...Въпреки че не съм фен на Ферари...

# 96
  • София
Мисля че и двата магазина бяха в Галерията до Дуомото - ние ги посетихме докато се мотаем, предвид целта на пътуването щеше да е странно да не влезем Simple Smile Като гледам снимките има даже и дамски чанти, много бебешки и детски дрешки и аксесаори също си спомням че имаше...

# 97
за инфо, то4ният адрес на магазина на ферари е: Piazza Liberty, 8 

# 98
Някой ползвал ли е услугите на фирмата от Милано, която организира трансфера до аутлетите? Как става практически?

# 99
http://euro2001.net/issues/4_2001/4br22.htm
тук има карта на милано и снимка на паметника.
Къде ще отседнете и за колко време ще бъдете?

# 100
Благодаря за статията. Ще отседнем в хотел "New York" до централна гара - от 4 до 10 юли, има добра оферта, а е и удобен изходен пункт за екскурзии.

# 101
  • Варна
Момичета ние се каним да резервираме екскурзия до Милано,чрез агенция ето в този хотел  ще бъде настаняването   http://www.yeego.com/italy/milan/hotel18814.html    (не знам дали правилно копирах,казва се хотел Адам).Виждам че е на 6км от града,което си е множко за вървене пеша до центъра,можете ли да ми кажете с какво  точно и кой номер можем да се придвижим до улицата на Буенос Айрес,И наоколо има ли някакви супермаркети и магазини за шопинг,че по картата нещо не можах да се ориентирам.И дали си струва организирана екскурзия до този аутлет Серавиле,защото ни искат по 60лв на човек,а разбрах ,че там също било много скъпо и нямало какво да се купи?И около 25 юли какви са температурите там(предполагам че е горещо,но колко като градуси,че аз издържам ама мъжоо Sad(((

# 102
до спирка на зеленото метро сте, удобно е за придвижване
за серавале не мога га ти кажа ниЩо
през Юли обикновено е гореЩо и влажно, но тази година не знам как Ще е
от на4алото на Юни до сега вали всеки ден и е хладно

# 103
  • Варна
Някой може ли да ми каже до колко часа работи метрото вечер и до колко работи центъра Орио срещу летището,че да не останем на улицата накрая.

# 104
  • София
През юли ще ходим до Милано и смятаме да отидем до някои от езерата. Искам да попитам за Исола Белла от Стреса с корабче колко е като цена и самото разглеждане на острова също. Нещо не можах да намеря , а такава красота си заслужава да се види. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт