Милано- има ли какво да се види - тема 2

• 85 575
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
  • Milano

Можете ли да ми кажете с какъв транспорт мога да стигна до Арезе?  Hug
По-точно до музея на Алфа Ромео.

Да предполагаме ли, че имаш впредвид от Милано, а не от Бергамо?

Трябва да хванеш червената линия на метрото в посока Rho Fiera и да слезеш на спирка QT8, като излезеш от метрото отсреща спира автобус 560, който спира пред завода на Алфа Ромео.

Първия линк е на този автобус с разписанието. Втората на схемата на метрото (кликни на картинката отдолу, за да видиш цялата)

Ако си на Дуомо хващаш червената линия (номер 1) директно, ако си на Централна гара или вземаш зелената линия (номер 2) и сменяш на Кадорна с червената или вземаш жълтата (номер 3) и на Дуомо сменяш с червената.

пп. никакво закъснение да нямате при пристигане....защото ще хващам същия самолет, но в обратна посока Laughing

http://www.quiarese.it/trasporti/560-Arese-QT8.pdf

http://www.atm-mi.it/it/ViaggiaConNoi/Pagine/SchemaRete.aspx

# 706
  • Варна
пп. никакво закъснение да нямате при пристигане....защото ще хващам същия самолет, но в обратна посока Laughing

regina di cuori, много, много ти благодаря!   bouquet Точно от Милано ще се опитаме да отидем до този музей.

Ако си имала предвид нашия полет, стискай ни палци да кацнем благополучно и на време  Wink , а аз ще ти стискам палци на обратно и ще те споменавам с добро.  Hug

P.S. Само да попитам - автобус 560 е на цената на градския транспорт или трябва да си купим специално за него билети?

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 17:05 от lydi

# 707
  • Milano
Вашия полет имам впредвид (нали ти беше на 17ти май?).

Арезе е извън града, така че градски билети не стават.
Трябва да питаш на РЕП-овете, където продават вестници и билети дали можеш да купиш до там ''бильетто кумулативо'', което е градско и извънградско и ако да-ще бъде градско (урбано) плюс 2 зони-3,40 евро за 135мин. общо.
Понеже тези билети са само за група СИТАМ и незнам в Арезе транспорта дали са в тази група.
Предполагам че-да.
Ако не-използваш си градския билет до QT8 и като излезеш отвън има РЕП и оттам купуваш само до Арезе.

# 708
  • Варна
Вашия полет имам впредвид (нали ти беше на 17ти май?).
Да, ние кацаме на 17-ти. Grinning
Отново ти благодаря за подробните разяснения. За наше съжаление, май няма да успеем да посетим музея, тъй като той работи до петък, а ние кацаме в петък по обяд и в неделя заминаваме за Болоня. Но пък тъкмо ще имаме повод да дойдем пак.  Mr. Green

# 709
regina di cuori моля те разкажи малко повече за храната. Някои храни които са различни от пица и паста  и имената  им на италиански. Когато пътувам много държа да усетя вкуса на местната кухня  chef. Март когато бях в Милано се задоволих само с паста и пица, но сега дебна билетите и изскочи ли нещо смятам да се възползвам и да се завърна в Милано за малко повече време.  smile3525

# 710
  • Milano
didimitrowa, какво точно те интересува-риба, месо?

То всяка област си има специфични ястия и в Милано е пълно с ресторанти със съответната ''кухня'', в зависимост откъде са собствениците и менютата варират.

Ако те интересуват наименования на телешко, свинско и т.н. ще ги напиша, но може да е приготвено по най-различни начини.
Аз също питам какво ''има вътре'', когато не знам как е приготвено.

За тези, които ще са в Милано през май:
На 11 май от 20 часа ще има концерт на пиаца Дуомо, организиран от Радио Италия. Някои от изпълнителите са: Ерос Рамацоти, Дзукеро, Вендитти, Раф, Нек, Неграмаро, Фабри Фибра, Менгони, Аморозо.

# 711
...
На 11 май от 20 часа ще има концерт на пиаца Дуомо, организиран от Радио Италия. Някои от изпълнителите са: Ерос Рамацоти, Дзукеро, Вендитти, Раф, Нек, Неграмаро, Фабри Фибра, Менгони, Аморозо.

На всички, които ще са там точно тогава, да знаят, че много им завиждам.  Crossing Arms

# 712
  • София
...

На всички, които ще са там точно тогава, да знаят, че много им завиждам.  Crossing Arms

Това се казва съобщение /за концерта/, я да проверим сам. билети за този ден, струва си.

# 713
  • София
didimitrowa, какво точно те интересува-риба, месо?

То всяка област си има специфични ястия и в Милано е пълно с ресторанти със съответната ''кухня'', в зависимост откъде са собствениците и менютата варират.

Ако те интересуват наименования на телешко, свинско и т.н. ще ги напиша, но може да е приготвено по най-различни начини.
Аз също питам какво ''има вътре'', когато не знам как е приготвено.

Цената на Wizz Air за тези дни около концерта е съвсем прилична, 108,38 € отиване и връщане без багаж, за концерта не е необходим.

София (SOF) → Милано (BGY)
W6 4351  10.5.2013 г. 12:10 ч. - 13:15 ч.
Милано (BGY) → София (SOF)
W6 4352  14.5.2013 г. 14:05 ч. - 17:00 ч.

# 714
Концерта дали ще е безплатен, ние летим за Милано на 10ти и ще сме там по това време ?

# 715
Концерта дали ще е безплатен, ние летим за Милано на 10ти и ще сме там по това време ?

След като концерта ще е на площада предполагам ще е безплатен.

# 716
Привет, завърнахме се от Милано)  Mr. Green
По натам ще пиша подробно, че първи ден на работа и вече съм така Shocked
Като цяло всичко мина много добре, разбира се не бях с огромни очаквания за Милано и добре че не бях  Laughing  WhistlingНо както навсякъде винаги има какво да се види, само крака да имаш) Ползвахме точно два пъти метрото, от едната до другата гара, иначе само пеша. Прескочихме и до Комо, но голям студ брахме, на фона на 5-те дена по близо 30 градуса, минахме на 5-6)) Но пък очарованието на езерото въпреки студа и мъглата си остават. Лятото там ще е прекрасно.

Благодаря на всички за всяко едно разяснение, което ми оказахте преди пътуването   bouquet  bouquet  bouquet

# 717
Чакаме с нетърпение да ни разкажеш.
Набързо само да питам - ползвахте автобуса от летище Болоня до Флоренция нали? Дай малко повече информация, моля!

# 718
Мимии, да. Много удобден. Но не е точно автобус. Поне нас ни караха с нещо като маршрутка. И това ме наведе на мисълта, че ако не си бяхме взели билети он-лайн можеше да няма и места. Поне имаше хора на спирката, които от шофьора си купиха билетите, разбира се на късмет имаше места. Но хипотетично. Пък и билета он-лайн е 19 евро, на място - 21. Като се излезне от летището, се върви само надясно, може би 100-тина метра, няма и толкова и то е като разграфено парко-място и там спира. Има една табелка, на която пише appenninoshuttle Около 1:30 минути е пътуването.

# 719
Мимии няма ли да станеш стопанка на новата тема? newsm03

Общи условия

Активация на акаунт