Парфюмни размисли и страсти - 97

• 45 606
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
  • USA, Steak State
Оле, стискам палци мила! Пиши как е минало после.

# 331
  • София
дали скоро пак ще има намаление в парфюми шоп  newsm78

че съм замислила едни неща, но се почудвам още  Rolling Eyes
Мисля че не. Те направиха намалението за двата празника. Hug

п.п. Може значи и да направят за тези празници. Дано може да изпукам една розова Бомба тогава.  Mr. Green Някой пробва ли я?

ааа, ама как чак до великден ще чакам  hahaha hahaha че аз съм Овен, бе, хора, дотогава ще съм ги преполовила вече и ще мечтая други  Whistling

Едит: да се отчета, отстрелях набързо 2 мишени  Mr. Green пък за Цветница ако има пак прИмоция, ще опукам нещо друго (нали съм дръвче, тогава ще имам и извинение.. такова, де, повод  Blush)

ПП. Оле,  spoko голямо гуш, дано всичко мине бързо и неусетно  Praynig

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 17:42 от Elitsa_z

# 332
  • Boston, MA
... Ами нямам спомен дали не платих малко повече дори,забравила съм вече,ама се намира и по-евтин от 120лв,изчакай,,виждала съм в ибеи Peace
...

В кой ибей? В американския никакви Армани Приве няма...

Какво ви беше мнението за Онде-тата? Армани ми е анти на мен (парфюмите де, иначе хич даже), белким с нещо вече се сприятеля.

Да не забравя да благодаря на душата, която даде знак за Жулиетките, изпратих си комплекта мостри на адреса на мама, да ме чака.  Grinning

# 333
... Ами нямам спомен дали не платих малко повече дори,забравила съм вече,ама се намира и по-евтин от 120лв,изчакай,,виждала съм в ибеи Peace
...

В кой ибей? В американския никакви Армани Приве няма...

Американския ибеи е е тема табу дори и в мислите ми Close с тия мита и ДДС-та #Cussing out
Английския естествено,излизат от време на време Peace

# 334
Честито Бижу! Ами дааа, разбира се JPG. Без да те познавам, само от постингите тук ти пасва много този парфюм! Много добър избор си направила, елегантен и мек е този парфюм, има ванилия но тя не прави аромата ванилен а го комплиментира и той си запазва характера и изтънчеността.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 21:52 от meglelite

# 335
  • някъде под слънцето...
Оле стискам палци всио4ко да е ОК

Днес полу4их невероятна изненада, един приятел, който редовно се жертва да  ми слуШа фарфюмните бъртвежи,  ми се обади да ми каже, 4е ми е купил тази красота
http://www.fragrantica.com/perfume/Emanuel-Ungaro/Ungaro-7170.html
Утре Ще ми го донесе newsm44 newsm68 newsm44
Имала съм го преди мноооого години, и споменът ми е за неЩо супер, ама и аз не знам то4но заЩо е супер...
Натали, дива завист ме обзема 4етейки те, Heart Eyes Hug Шегувам се разбира се Heart EyesРадвам се, 4е Ще можеШ да попаднеШ в един паефюмен рай...

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 18:45 от sl

# 336
  • Варна
Дами, имам нужда от помощ.
Днес ми пристигна поръчаният на сляпо Кралски Павилион на Етро http://www.fragrantica.ru/perfume/Etro/Royal-Pavillon-3152.html.
Началото е свежо и пролетно - точно като за сезона, трае точно 5 мин. Обаче после се появява една нотка, която не мога да опрелеля. Нещо силно лекарствено, нещо, което си остава много осезаемо в драйдауна.
Същата съставка я има и в Хабанита http://www.fragrantica.ru/perfume/Etro/Royal-Pavillon-3152.html.
Като сравнявам пирамидите, виждам че общото е дъбовият мъх. Бога ми, мъхът не мирише така. Имате ли идея каква е тази адска миризма, която ме влудява от гадост?

П.С> Дали не е иланг-иланг  newsm78 Ей, много гадно смърди това.

Нееее, аз съм най - мъховата от мъховите влъхви в темата, ако ми разрешите тази титла, това в Кралския павилион не е мъх!! Това е суров жасмин, а парфюмът е най-ужасното нещо, което някога съм помирисвала. Заедно с животинската база. Разбирам те напълно за желанието да се остържеш, пробвай лавандулов спирт. Аз едва не загинах мърцина. Hug

ПП Отдавна се каня да пратя на Атти едно шишенце с жасминово парфюмно масло, готова суровина за смесване в парфюм. Това е именно в Павилиона, ще го пратя и ако имате връзка би могла да се убедиш сама. Само мъх не е!

Идея нямам какво е "ужасното нещо",което вие намирате,  но аз страшно много искам този парфюм! На срещичката тук преди около месец се влюбих безвъзвратно в този Павилион! Според моят нос той е нещо прелестно! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Днес пак съм с Павилиона Simple Smile Луд умора няма.
Хич не е траен върху мен. Сега вече като че ли мога да отделя "гадното нещо" - страшно мирише на тамян. Суха, остра миризма като в църква.
Лудостта продължава и утре. Искам да го разкостя този аромат и това е

# 337
# 338
Разлюбването идва страшно бързо. Тъкмо след целувката и вече си казахме чао! Mr. Green

# 339
И моите наблюдения са,че Метресата е аромат,който много бързо омръзва. Peace

Оле,всичко ще бъде наред! Късмет! Hug

# 340
  • Paris, France
Дами, имам нужда от помощ.
Днес ми пристигна поръчаният на сляпо Кралски Павилион на Етро http://www.fragrantica.ru/perfume/Etro/Royal-Pavillon-3152.html.
Началото е свежо и пролетно - точно като за сезона, трае точно 5 мин. Обаче после се появява една нотка, която не мога да опрелеля. Нещо силно лекарствено, нещо, което си остава много осезаемо в драйдауна.
Същата съставка я има и в Хабанита http://www.fragrantica.ru/perfume/Etro/Royal-Pavillon-3152.html.
Като сравнявам пирамидите, виждам че общото е дъбовият мъх. Бога ми, мъхът не мирише така. Имате ли идея каква е тази адска миризма, която ме влудява от гадост?

П.С> Дали не е иланг-иланг  newsm78 Ей, много гадно смърди това.

Нееее, аз съм най - мъховата от мъховите влъхви в темата, ако ми разрешите тази титла, това в Кралския павилион не е мъх!! Това е суров жасмин, а парфюмът е най-ужасното нещо, което някога съм помирисвала. Заедно с животинската база. Разбирам те напълно за желанието да се остържеш, пробвай лавандулов спирт. Аз едва не загинах мърцина. Hug

ПП Отдавна се каня да пратя на Атти едно шишенце с жасминово парфюмно масло, готова суровина за смесване в парфюм. Това е именно в Павилиона, ще го пратя и ако имате връзка би могла да се убедиш сама. Само мъх не е!

Такаааааа. Да се изкажа и аз. Жасминово масло скоро не съм помирисвала, слава Богу. Аз Хабанита не мога да нося и не го възприемам като женствен. Не е от мъха, защото мъх в Хабанита почти няма, а точно мъха е най-любимата ми нотка за всички времена и много страдам от забраната за високи количества. Не е и ванилията проблема. Тези 2 парфюма, освен ванилия, мъх и жасмин, имат и други общи нотки като иланг и роза. Но! Точно тази комбинация я има и  в Сюблим на Пату, Фърст, Фенди на Фенди, Дюн на КД, Дива на Унгаро, Прада и доста други шедьоври. Има я и в легендарния Шанел 5. Сигурна съм, че няма наша парфюмна посестрима, която да няма поне един любим аромат с тези нотки. Едва ли е от кожата и цибетина, защото абсолютно красивите ухания на Ален Делон, които препоръчвам горещо на всяка от вас Iquitos Alain Delon и женския Le Temps D`Aimer Alain Delon съдържат абсолютно същата комбинация а са ми любими.

Връщам се на жасминовото масло. То е направо еметик (предизвикващо повръщане) в чист вид. С подходящи подправки и мъх е опияняващо приятно. Идва ми на ума евтинийката Евазион на Буржоа, която си купих това лято в София за 13 лева на един пазар и която днес изрових. Подчертано жасминов парфюм, но жасминът е яко подкован с момина сълза, охладен с лимон и мъх и поръсен с канела. Няма ванилия, която в комбинация с иланг и подозирам, карамфил, да дава това усещане за лекарство. Извадих някои съставки от описанието на опаковката, във фрагрантика са описани други:

http://www.fragrantica.com/perfume/Bourjois/Evasion-10086.html

Подобен жасминов парфюм е Жонтю. Много хубав шлейф. Има го за жълти стотинки в дайректкозметикс, но чета, че е променен и не гарантирам, че е като описания от мене. И в него има жасмин, и ванилия, и мъх, иланг, роза, и други, но не е като сироп за кашлица:

http://www.fragrantica.com/perfume/Revlon/Jontue-4599.html

Заради комбинацията усещам гадни:

http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Heure-Bleue-208.html

http://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Kenzo-Jungle-L-Elephant-70.html

http://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Femme-Rochas-28.html

Пишейки това, най-гадния парфюм, който някога съм носила е Маднес на Шопар. Готова съм да ходя цял месец опръскана в Хабанита и поне седмица в Кралския павилион саамо за да не подушвам никога тази гадория. А в нея няма никоя от гореописаните съставки:

http://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Madness-351.html

На мене много от подправените ориентали са ми гадни. Готварски подправки като ким, кимион, целина са ми повече от отблъскващи. По тази причина недолюбвам Кралството и не бих го носила:

http://www.fragrantica.com/perfume/Alexander-McQueen/Kingdom-1195.html

Та, исках да кажа, че не е само до определени съставки а до пропорции. Всичко е относително както е казал Айнщайн.

И за да не се връщам пак на жасмина, че ми се догадва  hahaha, явно, не е в жасмина проблема а с какво е обграден, как е "облечен". По дрехите посрещат.......

Царят е гол. Амен

Бижу, честито! вземи И Адикта! Не са достатъчно засищащи другите за ванилен глад. Или пробвай розовия Сайлънсез.  Силно подобен на Адикт макар и без ванилия  hahaha, по-евтин и най-важното, има достатъчно жасмин в него  Mr. Green

# 341
Честито Бижу! Ами дааа, разбира се JPG. Без да те познавам, само от постингите тук ти пасва много този парфюм! Много добър избор си направила, елегантен и мек е този парфюм, има ванилия но тя не прави аромата ванилен а го комплиментира и той си запазва характера и изтънчеността.
Благодаря! Hug

Ами уморих се от експерименти... Уж нещо ми харесва, а като го разнося, се чудя с кой акъл съм решила, че е така... Това поне ми е до болка познато.  Laughing Преди носех ЕДТ, но вече и на мен ми се струва твърде нахален. Имах и малко ЕДП, той ми е точно по мярка. Надявам се усещането за него да е все толкова хубаво, защото вчера си припомних един аромат от миналото и не съм щастлива от него, за съжаление... Confused

Не си сама, ще си делим любовта!  Laughing Hug

Бижу, честито! вземи И Адикта! Не са достатъчно засищащи другите за ванилен глад. Или пробвай розовия Сайлънсез.  Силно подобен на Адикт макар и без ванилия  hahaha, по-евтин и най-важното, има достатъчно жасмин в него  Mr. Green
Благодаря, Невена! Hug За сега се въздържам от Адикта. Той ме провокира достатъчно много, но после пък ме плаши с количеството си ванилия. Това обаче е единствения парфюм, заради който съм се връщала на улицата, за да питам дамата с какъв аромат е. Джакомото го имах някога, а приятелка, за която го търсих тук, си го взе преди десетина дни и си го припомних. Ами не, приличат си двата, но не е същото...

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 09:23 от Бижy

# 342
  • Германия

И за да не се връщам пак на жасмина, че ми се догадва  hahaha, явно, не е в жасмина проблема а с какво е обграден, как е "облечен". По дрехите посрещат.......

Царят е гол. Амен

Жасминът е съвършенно гол и суров - студено пресован в Кралския павилион. Действа ми като чистото парфюмно масло от жасмин. В парфюма мъхове не усещам, както съм писала в описанието си. Нито в Хабанита. Вени, с радост поделям мъховият венец с теб, аз страдам не по-малко от забраната на мъховете и някои видове дървесни кори. Много от старите ми парфюми не са отдавна същите. Аз не разбрах в крайна сметка познаваш ли Кралския павилион и намираш ли го сурово жасминов. Като чета Приятно ми е, Богиня и Контеса придобих желание да го нося отново и да видя как съм се заблудила. Май не съм  Tired - на мен този парфюм ми стои ужасно.

# 343
Невена, бях чела много негативни отзиви за парфюмите на Ален Делон, разбуди любопитството ми.  Hug

# 344
  • София

Царят е гол. Амен

Жасминът е съвършенно гол и суров - студено пресован в Кралския павилион. Действа ми като чистото парфюмно масло от жасмин. В парфюма мъхове не усещам, както съм писала в описанието си. Нито в Хабанита. Вени, с радост поделям мъховият венец с теб, аз страдам не по-малко от забраната на мъховете и някои видове дървесни кори. Много от старите ми парфюми не са отдавна същите. Аз не разбрах в крайна сметка познаваш ли Кралския павилион и намираш ли го сурово жасминов. Като чета Приятно ми е, Богиня и Контеса придобих желание да го нося отново и да видя как съм се заблудила. Май не съм  Tired - на мен този парфюм ми стои ужасно.

Натали   bouquet, аз представа си нямам как ми стои  Crazy  Важното е,че се влюбих ужасно много на първо четене /душене/ и сега няма мирясване,докато не го придобия!
За мое щастие, това е на път да се случи до ден-два  newsm18 . Ще споделям после как ми се отразява този Павилион Кралски  smile3508

Общи условия

Активация на акаунт