Училището в Банкя

• 7 871
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Една статия по темата : Училище за премиери Simple Smile

Neli_ani, можеш ли да ми кажеш как се казва в момента директорката на училището?
Maria.St. Весела Неделчева е директорката http://www.sou78.hit.bg/director.html

# 16
  • София
Това "Училище за премиери" много ме впечатли. Такава статия може да се напише за много училища в Бг, умни, кадърни и реализирани хора има навсякъде. В днешно време, аз лично се съмнявам в качеството на обучението в гимназиалния курс (8-12 клас). До 7 клас е много добре, но повечето деца след това отиват в други гимназии. Така остават по-немотивираните деца и учителите и те се демотивират за качествена работа. Не казвам че не се стараят, напротив, но това е двустранен процес. Има и много добри гимназисти, които след това продължават в университетите и в чужбина. Но те са малко, ако ги сравним като % с успеваемостта в други гимназии. Но тук говорим все пак за началния курс.

# 17

Мерси   bouquet

Статията я постнах в рамките на шегата, ако не си личи от емотикона. Умни и кадърно е последното, което бих казала относно някои от посочените в нея личности, но това е друга тема, няма да навлизам в нея  Laughing

# 18
  • София
Maria.St, разбрах те напълно  Hug и се забавлявах докато четях. Но ми стана тъжно, че доброто образование в Бг беше тотално прецакано. И за съжаление се налага да избираме училище на принципа "по-малкото зло", но това е друга тема.

# 19
Да, и на мен ми е много болно  Sad Сякаш за десетина години успяхме да копираме и да приложим най-лошото от съществуващите у нас и в чужбина системи... Пълна разруха в сравнение с това, което беше... Но наистина, да не нагазваме в тези води...

Льонеберя, като един плюс на училището - близостта до спортни съоръжения, вкл. плувен басейн (не този на самото училище за съжаление..), мяркала съм също там в училището обяви, че ходят децата на безплатните ски училища - неща, които в прехваленото 18-то примерно ги няма, както и в поне едно от известните люлински училища.
Абе.. сядаш и пишеш плюсове и минуси до полуда и накрая по интуиция решаваш, много ми е познато... Хубавото е, че имаш една година за проба и смяна, ако се налага, че иначе напрежението е още по-голямо.

# 20
  • София
Благодаря и на двете ви, че взехте присърце моите терзания!
 Hug
Май така ще правя - по интуиция, пък каквото сабя покаже...
Усмихнат и слънчев ден ви пожелавам! Grinning

# 21
Слагам още един линк по темата (вече не на майтап, макар че не знам доколко може да се вярва на тези отзиви):
http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=4508

(разтърсих се из гугъл за още информация, че се замислих по един личен въпрос)

# 22
  • София
Maria.St, аз съм склонна да вярвам на отзивите.

# 23
  • София
Съжалявам ако звучи като реклама. Модераторът, ако прецени, да го махне.
Утре - 18.03 от 17 часа и събота - 19.03 от 14 часа в актовата зала ще има годишен концерт на училището. Много е забавно, участват деца от предучилищната група до 12 клас. Входа е 4 лв. Ако имате желание и възможност - идете. Аз самата не знам дали ще успея за петък, в събота пък съвесем, но много ми се иска да гледам дъщеря ми. Тя участва в мажоретния състав. Хубав ден!

# 24
Здравейте!
Аз стоя пред същата дилема. Много добре сте описали плюсовете и минусите и при единия, и при другия вариант.
За момента основното ми колебание е между 78мо и 18то СОУ. В 18 СОУ, обаче, е твърде вероятно да не ни приемат в най-желаната паралелка, тъй като в нея приемат близко живеещите, а и за там нямам никакви имена за добри начални учителки. Мисля да отида да видя и 41во ОУ, но то вече ни идва твърде далеч.

Ще съм много задължена, ако споделяте мнения тук, а не на лични, от голяма полза ще са и за мен, и за всеки, който пусне търсачка.

Нели, твоето мнение ми е от голяма полза, тъй като имаш преки наблюдения.
И аз ще те потормозя с няколко въпорса - занималнята наистина ли е обща - от 1ви до 4ти клас са заедно? На какво ниво е? Знаеш ли дали някъде в Банкя има частна занималня, но не тази в Дъга?
Можеш ли да дадеш повече инфо за тази школа Ирида?
Имаш ли идея учителката, която си споменала, кога ще поеме първи клас?

Благодаря предварително!

# 25
  • София
мартеа , не знам как е организирана занималнята в момента. А и това е нещо, което се определя в началото на учебната година. За частна занималня (не в Дъга) също не знам, но преди имаше обяви на инф.табло в самото училище за такава. Спомням си само цената от 40 лв месечно  Grinning. За г-жа Василева ще помоля дъщеря ми да пита сина й, с който са в един клас, ако и той самия знае, знаеш какви са хлапетата - не обръщат внимание на такива неща. Simple Smile
Но за Ирида мога да ти дам пълна информация. Това е школа по английски език, частна. Часовете са 2 пъти седмично по 60 мин. Таксата е различна според нивото, максималната цена е 55 лв. Говоря за сегашно време. Имат си отделна стая. Програмата е направена така, че децата да нямат загубено време след редовните часове. А самата преподавателка е просто отлична и като методика, и като подход към децата. Аз съм на мнение, че англиски ез. в задължителната учебна програма , не може да се научи. А това си е задължително, точно като българския.
Предимство на училището е, че децата са само първа смяна и така могат да се занимава и със спорт, и със други неща. Наблизо е и център "Здраве". Там има голям топъл басейн с учители по плуване. Дъщеря ми ходи 2 пъти седмично. Таксата за деца е 60 лв. Стана дългичко. Питайте, ще пиша пак.

# 26
  • София
За плуването в Здраве - моя син ходеше миналата година и му се отрази страхотно , беше здрав , но лятото смениха часовете за деца от 15 и нямаше как да го водим ....
Но там водата е чиста и треньорките са много приятни, в самия комплекс е топло и няма опасност да изстинат.
За занималнята в 78-о-миналaта година бях на родителска преди учебната година и директорката каза, че имат готовност за занималня за предучилищната, но по норматив , за да им отпусна пари трябва да имат някакъв брой деца. Само 6 от родителите бяха заявили желание и нямаше как с толкова деца да сформират група.
Затова директорката каза, че понеже вече е обещала и за да си удържи на думата, ще пусне децата в занималнята на 1-ви клас, но няма да ги карат да учат като първолаците, а ще ги оставят повече да си играят ... нещо такова, не знам дали съм на 100% точна в думите и...

# 27
Здравейте,
някой да има пресни впечателния от 78-мо училище в Банкя и по-ското ме интересува предучилищната форма на обучение за 5 и 6-годишни.
Чудя се за детето ни, което септвмри ще е на 5 и дали да канидастваме за там. Харесва ми идеята, да са в училище и да няма следобеден сън, но пък не знам нищо повече. Ще съм благодарна за нови впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт