Отговори
# 1 530
Здравното министерство нареди да ги изтеглят, но всички се панираха от това (макар, реално, те няма какво да направят) и те се върнаха по собствено желание, просто за да по-спокойни хората. Явно за тях е важно хората да имат поне мъничко мир в душите си...

# 1 531
  • София
Здравното министерство нареди да ги изтеглят, но всички се панираха от това (макар, реално, те няма какво да направят) и те се върнаха по собствено желание, просто за да по-спокойни хората. Явно за тях е важно хората да имат поне мъничко мир в душите си...

незнам просто какво да кажа  Cry А, сем-та им ще имат ли мир....

# 1 532

Ако реално няма какво да направят, то тогава е редно да бъдат евакуирани (ако трябва и насилствено  newsm78 (това прозвуча странно)), а не да жертват живота си  " просто за да по-спокойни хората". На хората може да им се обясни, че работниците повече няма какво да направят. Достатъчно японци загинаха Praynig

# 1 533
А, сем-та им ще имат ли мир....
Семействата им нямат нищо...не знам душа дали им е останала... Cry Cry Cry Cry
Ако реално няма какво да направят, то тогава е редно да бъдат евакуирани (ако трябва и насилствено  newsm78 (това прозвуча странно)), а не да жертват живота си  " просто за да по-спокойни хората". На хората може да им се обясни, че работниците повече няма какво да направят. Достатъчно японци загинаха Praynig
Ох...не може да го разберете...

# 1 534
Хората са се върнали доброволно, но не за да може другите да имат поне мъничко мир в душите си.
Тук не става въпрос за мир в душата, а за последни напъни да се избегне най-страшното.

# 1 535
Да, B & C и аз така мисля.
Самурайка разбирам идеята ти  Peace Но ми е трудно да възприема това жертване на 50 човешки живота само  за спокойствието на други.... Много филмово, нереално ми звучи..

Няма значение, това си е мое мнение. Не приемай, че се заяждам, просто споделям мисли...

# 1 536
  • София
А, сем-та им ще имат ли мир....
Семействата им нямат нищо...не знам душа дали им е останала... Cry Cry Cry Cry
Ако реално няма какво да направят, то тогава е редно да бъдат евакуирани (ако трябва и насилствено  newsm78 (това прозвуча странно)), а не да жертват живота си  " просто за да по-спокойни хората". На хората може да им се обясни, че работниците повече няма какво да направят. Достатъчно японци загинаха Praynig
Ох...не може да го разберете...

не можем да те разберем, з-то начинът на мислене на японците е толкова далеч от нашенския си манталитет.
Моля се за тези хора, за сем-та им и за всички  Praynig

според мен операторите вътре няма какво да правят, тъй като според статията всички с-ми за управление на процесите от разстояние не работят т.е. операторите са излишни в случая.

# 1 537
според мен операторите вътре няма какво да правят, тъй като според статията всички с-ми за управление на процесите от разстояние не работят т.е. операторите са излишни в случая.
Наистина ли?  Rolling Eyes

# 1 538
  • София
Наистина ли?  Rolling Eyes

така пише в статията  Rolling Eyes Винтилите за изпускане на налягането е трябвало да се отварят с голи ръце, защото с-мата за дистанционно управление не функционира.

Оттам нататък незнам какво друго могат да направят, след като с-мите за дистанционно управление не функционират и те надали изливат водата на ръце или пък влизат в реактора т.е. решението за изтеглянето им е било правилно, друг е въпросът, че населението е изпаднало в паника и те са се върнали доброволно.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 02:06 от missence

# 1 539
Хората учат години това, което вие искате да разберете за няколко дена.
Всеки си чете нещо и си прави някакви изводи.  ooooh!

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 03:31 от B & C

# 1 540
  • някъде
 Praynig dano se opraviat ne6tata Praynig

# 1 541
Eто един линк със данни за радиационния фон в Япония: http://www.bousai.ne.jp/eng/.
А ето и данните от горния линк, изобразени на карта на Япония: http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=4870.

# 1 542
Цитат
Според специалистите в АЕЦ "Козлодуй" авария като тази в АЕЦ "Фукушима" на практика е почти невъзможна.

Ако все пак се случи някакво бедствие - ураганен вятър или силно земетресение, в ход ще бъдат редица от мерки.

В момента АЕЦ "Козлодуй"  свързана с 2 енергосистеми – на България и на Румъния. Свързани са 16 далекопровода, докато "Фукушима" е с 1 или 2. Степента на обезпеченост, както и самото електрозахранване при нас е просто несравнимо по-добро отколкото тази в японските централи, заяви директорът по ядрената безопасност Митко Янков.

Всяка една от трите щатни системи за безопасност е със свой собствен дизел-генератор, като всеки от тях обезпечава непрекъснато електрозахранване 10 денонощия.

В АЕЦ "Козлодуй" радиационният фон се следи непрекъснато. Всички измервателни уреди сочат от 0,14 до 0.17 микросивърта в час, което е нормално за околната среда.

Според специалистите това означава и друго – че до страната ни все още не са стигнали каквито и да е радиационни следи от "Фукушима".

http://kalendar.novatv.bg/bg/news/view/13571/2011/03/16/%D0%90%D … D0%BE%D1%81%D1%82

# 1 543
В 9ч. японско време са започнали да поливат с вода реакторите с хеликоптери. Полицията също се е включила като заливат реакторите с вода от земя. Хората, които работят около зоната с радиация били екипирани добре, екипите им отчитали с какво количество радиация е облъчен всеки.

Починали са 14 възрастни човека в приютите/ евакуационни центрове от студ,  липса на храна, липса на лекарства Praynig .

Това е информация на yokosonews

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 04:22 от muuu

# 1 544
Взгляд”: Литва разработва план за евакуация заради беларуска АЕЦ
17 март 2011 | 04:17 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят

Вилнюс. Литовските власти смятат възможността за авария в бъдещата беларуска АЕЦ за напълно вероятна, тъй като според Литва Русия и Беларус игнорират международните норми за безопасност, заяви бившият ръководител на Държавната инспекция по безопасност на атомната енергия Саулюс Кутас. „Вече е твърде късно за спиране на проекта. Затова трябва да се направи всичко възможно беларуската АЕЦ край литовската граница да е възможно най-безопасна. И колкото и ужасно да звучи, трябва да се разработи план за евакуация на Вилнюс”, заяви Кутас пред вестник "Взгляд".

ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт