Отговори
# 1 575
Идея си нямам защо точно Белене са избрали.

# 1 576
моля ви, нека не пълним темата с коментари за Белене В МОМЕНТА Tired

# 1 577
Казват, че 3-ти реактор е на ръба и всички усилия са насочени ДНЕС към него.
Инсталирали са някаква специална защитна плоча на дъното на хеликоптерите за защита от радиацията.
Лошото е, че помпите дори да получат електричество са навдонени с морска вода и най-вероятно повредени, така че ще трябва алтернатива и на тях Confused

Това го написа Alex/от Козлодуй/ май преди два дни.

# 1 578
Toзи Ад няма ли да спре Sad

# 1 579
Инсталирали са някаква специална защитна плоча на дъното на хеликоптерите за защита от радиацията.
Лошото е, че помпите дори да получат електричество са навдонени с морска вода и най-вероятно повредени, така че ще трябва алтернатива и на тях Confused

в 100 страници може да съм пропуснала кое точно е написал Алекс от Козлодуй - кажи, за да го изтрия?  за помпите или за хеликоптерите?

# 1 580

в 100 страници може да съм пропуснала кое точно е написал Алекс от Козлодуй - кажи, за да го изтрия?  за помпите или за хеликоптерите?
Не бе не да го триеш ,ти пък.Просто днес му преглеждах публикации барем вдяна нещо и прочетох това за помпите ,че най-вероятно наводнени и няма да работят.

Докараното резервно захранване няма да работи,защото всичко е наводнено и влажно,а след тези взривове и самите охлаждащи аварийни помпи най-вероятно са повредени
Ето какво е написал още в понеделник .Щом той в понеделник е направил това предположение без да е на място ,експертите там не би ли трябвало да са по наясно ,да са го предвидили да са поискали и нови помпи  newsm78

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 09:05 от Iliana__

# 1 581
да,това е съвсем логично, просто днес го чух потвърдено в емисията на NHK Sad

а какво точно е makeshift помпа? дали ще е ефективно?

# 1 582
"Улисани" беше много неподходяща дума. 6 реактора, 50 човека и отвсякъде сериозни проблеми един след друг. Просто от самото начало не са имали и шанс да се справят. Още щом се извиниха, беше ясно, помните ли как наскачаха журналистите - "защо се извинявате?!?". Сега точно какво,кой, как и колко - предстои. Но някой, някъде, по някакъв начин ни е изгубил ценното време, опитвайки се да прави обречени и безсмислени неща и да се опитва да се справи с невъзможни проблеми.
Сега всичко зависи от успеха на тази операция  Praynig Но е отчаяна, трябва чудо. Ще се ползват нови помпи, пригодени.

Състезаваме с е с времето. Абе с всички земни сили се състезаваме...

# 1 583
И по руските новини казаха за 4-те опита със заливане с вода от хеликоптер, и че има нужда поне от 100. Но пилотите не могат да се намират във въздуха повече от 40 минути, поради критични дози на облъчване. Горките пилоти!

Самурайка, кураж!

# 1 584
Току що ми се счу, че по CNN казаха, че работниците в реакторите не получавали информация реално за нивото на радиация, на която са изложени и като цяло за обстановката в реакторите. Това възможно ли е, изобщо?
Също и, че не всички от тези работници са доброволци, а има и някои, които са били задължени да останат на работните си места. Това и някъде другаде го бях чела.

# 1 585
Момичета, благодаря ви, че ви има всички в тази тема-от тук следя текущото развитие на нещата. Огромни благодарности за Самурайка, за мен от дни тя е част от семейството  ми. Нямате си идея колко голямо сърце има тази жена, дори това, че отделя от времето си за да пише актуална информация за нас тук в БГ,  означава много.
Децата ми след колебания да заминат на юг при Самурайка,  са решили да останат в Токио.
Много ги притеснява скорошното раждане и пътуването до там при тези непредвидими чести трусове.
Много ми е тежко. Компютърът ми е непрекъснато включен, гледам  скайповете им че светят зелено( значи са в къщи, значи ползват компютрите си) и не смея да ги заговоря.
Синът ми има отговорности към фирмата, разрешили са му да  работи от къщи, а на милото ми момиченце сигурно вече сили не му останаха да  успокоява истериите ни.
Никога в живота ми не съм се  чувствала толкова безсилна и уплашена.
Господи, нямаш ли милост към тази страна и тези хора.
Кураж и много прегръдки за всички.

# 1 586
Току що ми се счу, че по CNN казаха, че работниците в реакторите не получавали информация реално за нивото на радиация, на която са изложени и като цяло за обстановката в реакторите. Това възможно ли е, изобщо?
Също и, че не всички от тези работници са доброволци, а има и някои, които са били задължени да останат на работните си места. Това и някъде другаде го бях чела.
Ако става въпрос за първите 50 - не, не са имали броячи на коланите си, абе ужасна екипировка са имали,ама виене ги ли видяхте ощевсамото начало- бели дрешки, гумени ботуши... Tired Но севърнаха доброволно.
И пилотите и те не са там насила, сигурна съм. Знам ,че ви звучи театрално, не е.
djily Теб те мислямного, а твоите хора да не говорим...Нищо не правя аз бе хора, само си помагам да не се чувстван безкрайно нищожна и безполезна. Всички българи приемат.

# 1 587
А информация за нивото на радиация има ли?

# 1 588
 samuraika и  djily Моля се с вас ,,за вас и за целия Японски народ! Praynig Praynig Praynig

# 1 589
[японските власти не съобщават цялата истина, днес сутринта има същото  изявление и от американците. Не ми се вярва на толкова високо равнище да се правят такива изявления, ако няма основания.
и руснаците казват същото , и французите ,
американците ще пращат безпилотен самолет да измери радиацията и състава й , защото не им вярват , а възд.течение отива основно към щатите

има ли поне един момент , в който да са казали истината и да не са скрили нещо , аз поне не виждам такъв - нито е обезопасена , нито са правили нещата както трябва - пръчките били по-нагъсто от необходимото , да пестели място ,
имали дизелово гориво само за един час , от икономии ..и т.н. ...

а снимките на реакторите стават все по-страховити ...

Общи условия

Активация на акаунт