Отговори
# 1 725
Всички държави предложиха помощ,дори и такива като Афганистан.За какво иде реч в момента?Нещо не ви схващам мисълта?
За мен по странното е,че там са само 50 човека и сякаш сами се борят за останалите милярди "зрители"

# 1 726
Laughing Laughing Laughing
Как си представяте, че чужд самолет може ей така да си прехвърчи над определена държава и да изсипе там няколко тона химикали върху АЕЦ-а им?

ето така си го представям, тук не става въпрос за определа държава, а касае целия свят

Тази сутрин в 10 ч е излетял първият френски самолет с помощни материали.Най-важното е 85 тона бор- много важно химическо вещество в момента за забавяне на термоядрения синтез.Предложили са го още в началото,но въпросната компания TEПКО въобще не са отговорили.

както казах, защо не се реагира по рано, след първия взрив, щеше да бъде много по лесно

# 1 727
Защо не приеха помощ руснаците за подводницата 'Куркс",а оставиха момчетата да се издавят?Политиците са една друга раса и предимно работят срещу народа си,а не за него.И това независимо дали е тоталитарен ,демократичен или какъвто и да е бил друг режим!

# 1 728
Всички държави предложиха помощ,дори и такива като Афганистан.За какво иде реч в момента?Нещо не ви схващам мисълта?
За мен по странното е,че там са само 50 човека и сякаш сами се борят за останалите милярди "зрители"

От днес са 180 човека

# 1 729
Не забелязахте ли ,че дори и у нас се казваше ,че чакаме Япония да каже от какво се нуждае ,все едно не е прието да се предлага преди да се потърси помощ от тях.
И аз упреквам  руснаци, германци, американци и французи. Защо толкова време се изгуби?
Милите японци, толкова ми е мъчно за тях.

Нещо си се объркала .

# 1 730

От днес са 180 човека

да, това беше информацията тази сутрин. Преди малко по CNN казаха над 100 човека, без да уточняват. Все пак няма да оставят едни и същи хора да поемат цялата тежест - не са от желязо, а се включват и военни с техните екипи.

# 1 731
ами да странно е,
6 дена, 4 разтапящи се реактора, 50 човека,  а 7 милиарда души гледат и цъкат пред телевизорите и компютрите

# 1 732
ами да странно е,
6 дена, 4 разтапящи се реактора, 50 човека,  а 7 милиарда души гледат и цъкат пред телевизорите и компютрите

Самурайка трябва да каже, но в мен остана чувството, че вината е изцяло на тези от ТЕПКО. Още отначалото беше ясно, че не им е чиста работата... Дано понесат съответните послетствия за постъпката си.

# 1 733
Както се вижда не се е "цъкало" непрестанно. Предложена е помощ отдавна, друг е въпроса защо не е била приета навреме. Така, че и аз не разбирам от какво се възмущаваме?

пп Наистина, Самурайка може да каже най-точно.

# 1 734
Всъщност не знам дали гледахте Кристалиня Георгиева вчера ( а и пред беше казано) - помощта не може просто да се изсипе там под каквато и да е форма - хора, екипи, храни, вода и т.н.

Всичко е много важно да бъде предварително организирано и съгласувано, за да има ефект, а не да допринесе за повече хаос на място.

Именно японците са помолили ЕС да си направи организацията и да работи независимо от японските екипи, за да не се налага в момента да се пренастройва и съгласува нова организация при вече осъществена такава от тях. Това е доста време и ресурсопоглъщаща дейност.

# 1 735

ами да странно е,

Самурайка трябва да каже, но в мен остана чувството, че вината е изцяло на тези от ТЕПКО. Още отначалото беше ясно, че не им е чиста работата... Дано понесат съответните послетствия за постъпката си.
И наистина, като цяло ужасно нелепа ситуация!

# 1 736
alice, нали не си мислиш, че този самолет ей така се е вдигнал на собствена воля и желание?
Първото и основно нещо е, че ако една държава в бедствено положение желае да получи  международна помощ под каквато и да е форма трябва да осигури свободно въздушно пространство за екипите. Трябва да осигури площадки за кацане и  излитане, координатори и т.н.
Ако въпросната държава е преценила, че ще може сама да опита да овладее определена ситуация навлизането на един такъв самолет си е основание за започване на военни действия. Никой не може да си позволи подобно нещо.

п.п. Да не говорим за това колко време отнема да се съберат тези 85 тона химикал, да се натовари в подходящ самолет с подходящо оборудване, да се намери кой да го подкара към Япония, тези хора също трябва да се екипират, подготвят и т.н., и т.н.

# 1 737
Да не навлизаме в полемики,когато нещата са спешни,си има съответно спешни мерки.Така че......някой носи вина за това забавяне.Кой е,ще се разбере в последствие.

# 1 738
http://dnes.dir.bg/temite/news/pomosht-quake-japan-odejala-8218576?tag_id=109275

това от нас  - изпращаме одеяла, което всъщност е чудесно. Горките хора в тези студове до края на седмицата............... Cry

# 1 739
До преди 36 ч. ТЕПКО изкарваше новини, че всичко е възможно да бъде контролирано от място. Имаше негативни, но и прекалено много позитивни прогнози. Нещата на никого не бяха ясни. И още не са, но това е друга тема.
Летателното време от Париж до Токио е почти 12 ч.
85 тона Бор не се скалдират в чекмедже на летището. И не се изкарват от хранилищата ей така. Т.е. за по-малко от 24 ч. Франция е успяла да организира една наистина грандиозна доставка. Защото 85 тона са страшно много. Набирането на пилоти и нужните специалисти също не става за 2 ч. В България в случай на атомна авария явяването на определени военни служители в поделенията им е ок. 3 ч. и 40 мин. А БГ е колко пъти по-малка като територия от Франция, Германия и САЩ?
Аз бих казала в случая "респект".
Разбира се ние разбираме от всичко, и за това трябваха почти 24 ч. на Червния кръст да отвори една проста сметка, а супер-гига-хипер-оправното ни правителството едно шише минерална вода не е пратило, ама карай...

Общи условия

Активация на акаунт