Отговори
# 1 995
И не е само централата, ей го с помощите за бедстващите. Вчера поснах информация, че руснаците на правителствено ниво им предлагат полеви болници, тежка военна техника, хеликоптери, неща които ще са изключително полезни в бедстващите райони, спретнали им два самолета в Хабаровск, японците не им дават да излетят защото нямали въздушен коридор. Слушах Кристалина Георгиева, от японска страна поискали матраци, вода, одеала, ама ЕС да си направят собствена организация на място ooooh!. Е ясно, че масирано изпращане на помощи ще им наруши организацията, но и на ЕС ще и отнеме време да  организира нещата, а хората си бедстват и всеки ден им е ад.
Тук обаче изобщо не съм съгласна! Организацията е най-важното нещо. Само в бг-мамма стават нещата с фъъъър-хоп-ура! Хора няма ,техника няма-като ги изринат тука тия помощи и? То в Япония щото няма одеала, да не мислите че това е проблема? Как да се занесат и раздадат,кой? Всички сили савпрегнати в разчистването и инфраструктурата,че без нея не може да се спасявацентралата. А и ток се мъчат да пуснат навсякъде - така най-бързо ще ги стоплят. Да оправят и водата. Гражданска защита, доброволци, всякакви видове фирми и институциисазаети с това. Абе....кволи се абя, нали през страница идва Батман  ooooh!

А това за сканирането на българите  ooooh!

В Осака, на 1000 километра сме. Далече.

# 1 996
Положението ми изглежда зле въпреки възстановеното електроснабдяване на 2ри реактор.
Аз пък се изказах като някой специалист...
Явно преди да се оправят нещата, ще е най-лошо.

Самурайка, новината е чудесна! Само такива да има от тук нататък.

# 1 997
Самурайка права си, но не се ядосвай. Трудно е човек да си даде ясна сметка за ситуацията, без да е там Confused
Със сигурност много от предложените неща звучат не на място, но пък и аз не смятам, че някой го прави ей така. А онези, които бързат да сочат с пръст японците за действията им в момента просто не мислят. И дано никога не им се наложи да мислят в ситуацията, в която сте поставени вие в момента.
Стискам палци от днес да започнат само добри новини, особенно за реакторите Peace

# 1 998
+++ 8. 48 Tepco erwägt Beton-Sarkophag +++
Der Betreiber des japanischen Unglücksreaktors Fukushima erwägt erstmals öffentlich, das Kraftwerk unter einer Schicht aus Sand und Beton zu begraben. "Es ist nicht unmöglich, die Reaktoren mit Beton zu überziehen", teilt Tepco mit. Zunächst solle aber versucht werden, den Reaktor abzukühlen. Nach der Katastrophe in Tschernobyl wurde ebenfalls mit Sand und Beton eine Deckschicht geschaffen. Vielleicht sei es die einzige Möglichkeit, eine katastrophale Ausbreitung von Strahlung zu verhindern, sagen japanische Ingenieure.
http://www.n-tv.de/Spezial/Armee-Wasser-trifft-Reaktor-article2810866.html

Вече се говори за саркофаг  

# 1 999
Дойдоха! Живи, здрави, леко са пътували, от гарата ги откарах в болницата за да серегистрират, прегледат и да си ги наблюдават там.

Благодаря. Hug Нямам думи да изразя благодарността си! САМУРАЙКА, от днес ти си едно от децата ми, ще ми се да мога да ти благодаря не само на думи. Мога ли с нещо да ти бъда полезна и да помогна от тук? Бих направила всичко, каквото е необходимо.
Преди минути прочетох съобщението на синът ми във фейсбук .
Благодаря на всички, желая ви много щастие и късмет.
Подкрепата  на всички ви за мен беше неоценима.
Притеснявам се,  че превръщам форума в място за лични истории. Спирам.
Дано Бог ви даде такива приятели в трудни моменти -реални или виртуални, няма значение, важното е да имат сърце.
Самурайка Hug  bouquet

# 2 000
  • Варна
И аз чета че е възстановено електроподаването baby_neutral, надявам се на още добри новини. 

Джулианна, по кое радио, какво конкретно чу?

Самурайка, като си избирала ника си, вероятно не си подозирала колко е точен. Благодаря, че те познавам , въпреки че само виртуално  bouquet

# 2 001
Дойдоха! Живи, здрави, леко са пътували, от гарата ги откарах в болницата за да серегистрират, прегледат и да си ги наблюдават там.

Благодаря. Hug Нямам думи да изразя благодарността си! САМУРАЙКА, от днес ти си едно от децата ми, ще ми се да мога да ти благодаря не само на думи. Мога ли с нещо да ти бъда полезна и да помогна от тук? Бих направила всичко, каквото е необходимо.
Подкрепата  на всички ви за мен беше неоценима.
Притеснявам се,  че превръщам форума в място за лични истории. Спирам.
Дано Бог ви даде такива приятели в трудни моменти -реални или виртуални, няма значение, важното е да имат сърце.
Самурайка Hug  bouquet

Нямам думи, настръхнах...

# 2 002
  • SA
Djily, samuraika, следя темата, макар почти да не пиша в нея. Искам само да ви кажа, че вече ви чувствам толкова близки, сякаш ви познавам. Мисля ви и се моля всичко да е наред с вас и децата на Djily! Въпреки ужасните събития, от вас струи толкова човечност и доброта, че съм щастлива, че сме сънародници.
Убедена съм, че всичко ще бъде наред, японският народ показа на света какво означава морал, висок дух, борбеност , оптимизъм, жертвоготовност. Макар и клиширано да звучи - поклон!

# 2 003

Подкрепата  на всички ви за мен беше неоценима.
Притеснявам се,  че превръщам форума в място за лични истории. Спирам.
Самурайка Hug  bouquet

bouquet

# 2 004
  • София
samuraika , това, което правиш е достойно за уважение  Hug

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 11:27 от missence

# 2 005
  • София
Djily, samuraika, разплакахте ме!
Думи нямАм да опиша какво мисля и чувствам с този момент!
 Иска ми се повече хора да са като теб ,Самурайка! Иска ми се всички хора да са като теб!
 Ех, момиче, ПОКЛОН

# 2 006
Най-малкото, което лично аз бих могла да направя
http://www.change.org/petitions/bulgarians-want-to-give-shelter- … e-and-the-tsunami

Присъединете се към петицията, ако искате да дадете подслон на пострадалите

# 2 007
Безкрайно се радвам, че децата на djily са на сигурно място  Grinning

Искам да попитам какво стана със студентката, която иска да се прибере? Някой има ли информация за нея?

А що се отнася до помощите, гледах по телевизията, че някакъв китайски самолет с помощи е кацнал в Япония. Китайците също се опитват да помогнат с каквото могат.
Ако не беше проблемът в централата, ситуацията щеше да е много по-различна и желаещите да отидат на място и да помогнат щяха да бъдат много повече.
Сандра Бълок дари $1 млн. за Япония - това го съобщиха и по немската телевизия.

# 2 008
Само за обща информация и за тези, които знаят английски, поствам малка част от имейла на мой познат в Токио, който получих тази сутрин:

Цитат
Everything is fine and normal in Tokyo, relative to the effects of the disaster in northeast Japan. While we keep in mind and all do our part to aid those who who are displaced by the tsunami and under extreme stress, business and life goes on in Tokyo.

The scheduled rolling blackouts have been happening since last Monday in certain areas of the Kanto Plain of Japan. The special 23 wards of official Tokyo have not ever been affected by any outages.
----------------------------

Much of the foreign media has presented an overdramatized version of Fukushima reactor news and the effects on the status of life in Tokyo and the Tokyo metropolitan area. If you desire accurate broadcast news, I recommend BBC World News on TV, or Japan's NHK TV

# 2 009

Общи условия

Активация на акаунт