Отговори
# 2 085
Да, пръскането не е решение на проблема.
По телевизията казаха, че японците имали време до събота.
Саркофагът е някакво решение, но какво ще стане с почвата, водите?  Confused

Българите живеещи в Япония е желателно да се приберат в България или поне да напуснат Токио.
Градът не може да бъде евакуиран, а от понеделник вятърът ще духа в посока Токио.

# 2 086
  • София
djily ,

дано децата ти да се справят бързо с притеснението от преживяното, защото сигурно неминуемо го е имало, а за теб да има успокоение  Peace

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 14:18 от missence

# 2 087

Извинете ме, много ви обичам всички подкрепящи ме, но  медиите ,,надушиха'' интересна тема и се навъртат да си търсят материал тук.

Усетих го и аз това... ПО-лошото е, че бг медии по традиция търсят сензацията на всяка цена. Спри да пишеш наистина, важното е само децата ти да са добре!  Hug

# 2 088
Цитат
Кризисният център на МВнР и българското посолство в Токио  координират възможностите  за транспортиране на желаещите да напуснат Япония български граждани, както с партньорите ни от ЕС, така и с трети страни.

В следващите няколко дни се предвиждат следните полети:

1.      Белгия.

Самолет Боинг А 330.

19.03.2011 г. рано сутринта каца в Токио. Ще осъществи 3 полета Токио – Сеул при необходимост. Полетът Сеул – Токио е безплатен, завръщане за сметка на гражданите

Резервация на e-mail: тokyo@diplobel.fed.be, белгийско посолство Токио.

Максимален багаж 20 кг + ръчна чанта.

2.      Швеция.

Резервирани са билети за полета на “САС” на 19.03.2011 ч. в 07.00.

Резервация – офиса на “САС”, летище Нарита

Последна проверка: Терминал 1, Южно крило, позиция J не по-късно от 05.00 ч. на 19.03.2011 г.

Полет Токио – Банког, SK 7032, Летище Нарита

цена 400 евро

3. Холандия.

Резервирани са билети за полета на “КЛМ” на 20.03.2011 ч.

Полет №  KL 864 10.25, № KL 862 11.45 Токио – Хага.

Резервация на чрез офиса на “КЛМ” от името холандското посолство в Токио.

Цена – 700 евро.

Максимален багаж 20 кг + ръчна чанта.

Допълнителна информация може да се получи на телефон: 0081 90 60313465

Българското посолство в Посолството на България в Токио продължава да функционира нормално и да оказва съдействие на българските граждани, желаещи да напуснат страната.

Полезна информация за ситуацията в Япония
18.03.2011 г.

Във връзка със ситуацията в Япония след катастрофалното земетресение от 11 март, МВнР предоставя на всички заинтересовани граждани и организации списък с полезни уеб-адреси и телефонни номера. Чрез тях можете да получите актуална и точна информация за развоя на събитията:

· http://www.nirs.go.jp/index.shtml - уебсайт на Националния институт за радиационни науки в Япония

· http://www.nirs.go.jp/data/pdf/i3_e.pdf - основни факти за нивото на радиационно облъчване в резултат от ядрена авария, причинена от земетресението

· http://www.nirs.go.jp/data/pdf/jyosen_e_1.pdf  - информация за методите на обеззаразяване (за хора с достъп до вода)

· http://www.nirs.go.jp/data/pdf/jyosen_e_2.pdf  - информация за методите на обеззаразяване (за хора без достъп до вода)

Телефонни номера за запитвания:

090-5582-3521  080-2078-3307   090-4836-9386  

090-7408-1074    080-2078-3308  090-8591-0735

*Персоналът, отговарящ на запитванията е японско-, английско-, френско- и китайско говорящ

# 2 089
аз предлагам да предложим самурайка за консул в Япония, помогна и помага на  нуждаещи се българи, ще бъде консул за пример без съмнение  /малко да разведря темата  Wink/

# 2 090
аз предлагам да предложим самурайка за консул в Япония, помогна и помага на  нуждаещи се българи, ще бъде консул за пример без съмнение  /малко да разведря темата  Wink/
Съгласна съм все пак помогна на повече българи отколкото посолството ни.

# 2 091
Дойдоха! Живи, здрави, леко са пътували, от гарата ги откарах в болницата за да серегистрират, прегледат и да си ги наблюдават там.

Благодаря. Hug Нямам думи да изразя благодарността си! САМУРАЙКА, от днес ти си едно от децата ми...

Самурайке, страхотна си! Heart Eyes  bouquet
Джили, много, много се радвам за децата ти, че са на добро място и че вече си по-спокойна! Hug

# 2 092
  • София

А супер предложение Simple Smile Стига тя да иска, ще направим изборен комитет    bouquet

# 2 093
  • София

А супер предложение Simple Smile Стига тя да иска, ще направим изборен комитет    bouquet

страхотна идея, поне ще сме сигурни, че няма да избяга при бедствия и аварии, а ще помогне на българите там   bouquet

п.с. аз да попитам, ако завали дъжд там, няма ли да им помогне на тези хора?  newsm78

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 14:54 от missence

# 2 094
как е времето в БГ, тук в Стокхолм преди минути заваля обилен сняг  Close

# 2 095
http://sinoptik.bg/

# 2 096

http://sinoptik.bg/

Twisted Evil това пък какво общо има с трагедията в Япония.

пп Ще им помогне, всичко ще пропие в почвата  ooooh!

# 2 097
  • София
п.с. аз да попитам, ако завали дъжд там, няма ли да им помогне на тези хора?  newsm78
Ако има радиация във въздуха, увлечени от водните капки радиоактивните вещества ще проникнат в почвата и повърхностните води и ще се включат в кръговратите на веществата.
Ако няма радиация - нито дъжд, нито сняг би помогнал на хилядите пострадали. Confused

# 2 098
  • София
Ако има радиация във въздуха, увлечени от водните капки радиоактивните вещества ще проникнат в почвата и повърхностните води и ще се включат в кръговратите на веществата.
Ако няма радиация - нито дъжд, нито сняг би помогнал на хилядите пострадали. Confused

те като заливаха по въздух, напрактика част от водата пак е попадала в почвата  newsm78

# 2 099
Хора... стига сте хулили толкова rush rush... колкото и грубо да пише нещата в момента, в думите и има много истина.. За огромно съжаление... Дори Самурайка беше писала това някъде наzад. Колкото и да сме оптимистични (или да ни се иска), само оптимиzъм не става... И не е до всяване на паника, то де да беше само това..
Тук от вчера слушам по раzлични телевиzии да говорят zа бетонен саркофаг. Просто говорят, покаzват как се прави и иzглежда, но... дори това ми се вижда достатъчно покаzателно  Sad

Джили, дано сърцето ти се успокои накрая, цяла седмица сигурно не zнаеш как е минала. За вас със Самурайка, zа да не повтарям другите,   bouquet  bouquet    Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт