Отговори
# 4 335
Съдържанието на радиоактивен цезий в рибата край АЕЦ „Фукушима-1” превишава нормата 25 пъти
13 април 2011 | 20:01 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Съдържанието на радиоактивни изотопи на цезий в рибата, уловена в океана край японската префектура Фукушима, надвишава максимално допустимата норма 25 пъти, съобщава агенция Киодо, цитирайки данни на японското министерство на здравеопазването, труда и благосъстоянието.
Експерти са анализирали дребни риби, уловени на различно разстояние от авариралата АЕЦ – от 500 метра до 35 км. В един от уловените екземпляри съдържанието на цезий е достигало 12 500 хил. бекерела на килограм.

# 4 336
Горките рибоци  Cry

# 4 337
Снимки от централата. На първата кмета на Иитате им обяснява плана за евакуация. Не е истина колко мъчно ми стана от тая снимка, тия хорица ....какво да кажа, все ще е безмислено Sad
Надолу има и от централата, включително и немските помпи дето ги закараха.
http://cryptome.org/eyeball/daiichi-npp7/daiichi-photos7.htm

# 4 338
# 4 339
Китай е поискал извинение за аварията от японското правителство и ги обвиняват в умишлена заблуда и неяснота. Тия извинения май са нещо от народопсихологията на далеЧния изток, за мен са напълно неразбираеми, но те явно им отдават голямо знаЧение.
ИнаЧе са запоЧнали да изпомпват през нощта вода от някаква шахта, явно силно радиоактивна от реактор 2. Тази вода ще е около 700 тона. Извън тази вода обаЧе трябва да изпомпат 60000 тона слабо радиоактивна вода.  Shocked Това е някакво огромно колиЧество, нали освободиха място за 10000 тона, тази сега къде ще я събират. Имам едно предположение, но дори и не искам да го казвам.  Tired След всиЧко това се надяват да запоЧнат да поправят охладителната система. ОбаЧе на мен пак не ми е ясно, като изпомпат тази вода, няма ли да изтеЧе нова? Нали тази вода дето сега я помпат не е дошла от нищото, а щом нещо някъде теЧе, то пак ще запоЧне да пропуска момента в който се освободи място, въпрос на налягане.  newsm78

# 4 340
Аз не вярвам да може да се оправи охладителната система на реакторите.
Ще трябва да наливат вода с помощта на външни помпи, както правият в момента и ще си продължат с изливането на вода в океана.
Друго решение на проблема аз не виждам.

# 4 341
БиС, нещо не следиш последните 100 страници;-)

Влизам да видя не обсъждате ли вече HAARP намеса, а сте още на радиацията:)

ХААРП намеса се спекулира от първия ден, има какви ли не клипчета вече. Rolling Eyes
и разбира се злите американци са в основата на всичко:))

# 4 342
10 c's, интересно ми е, какво да направя  Mr. Green
Едни се интересуват от икебана, а други от HAARP.  Laughing

# 4 343
flambe, това, което аз разбрах за процентите e, че въпросните изхвърляния в размер на 500 000 терабекерела (равни на 10% от Чернобил) се отнасят само за активността на изхвърлените йод-131 и цезий-137. Т.е., от взетите проби от почва, умножават по някакви коефиценти и пресмятат колко е било изхвърлянето в атмосферата общо на всички изотопи (защото са с различна активност).

Обаче! В тези изчисления не са включили плутония (евентуално америция). Умножаването за плутоний е най-високото число в таблицата. Дори и количествата в почвата да са минимални, както казват, умножени по съответните коефиценти, става доста. Виж стр.158 от това http://www-pub.iaea.org/MTCD/publications/PDF/INES-2009_web.pdf

И от тук моите опасения, че Ф. можело да надмине Ч. (като пресметнат и останалото).Другият вариант за тълкуване на хем било 10% от Ч., хем ТЕПКО се извиняват, че можело да надмине Ч., е на база на бъдещото изпускане на радиация за неопределено време, но пък не ми се връзва със стила им на поднасяне на информация.

По Ал Джазира даваха филм за пострадалите в Мияги. С всички подробности от ежедневието на хората. Тежко, много тежко, просто непобиращо се в ума. Как се разнасят помощи на ръка до една болница, защото не могат да стигнат коли и колички до там, как самите медицински лица няма как да отидат на работа, защото няма бензин и ходят пеш по 3-4 часа. Как един възрастен дядо всеки ден отива при руините и чака военните да намерят тялото на жена му. ТЯ била отишла пеша на разходка с бастунчето и затова не могла да се качи в колата на сина им, който избягал и се спасил. Как вече прекратявали търсенето и вкарвали багери, за да разчистят, обаче той продължава да стои там до последно. Една възрастна жена, която е преживяла цунамито през 60-те и тогава пак е загубила дома си. Един от спасителите обясняваше, че много хора са останали по къщите си, независимо от алармата, защото изобщо не допускали подобна стихия. Мислели, че предпазната стена ще спре вълната. И затова имало толкова много загинали...

# 4 344
B & C  Имам информацията която те интересува но ти е пълна кутията и не мога да ти я пратя.Тя е в един форум на един сайт в които има многоооооо материал .

# 4 345
Нещо оптимистично смело казвам щом идва от устата на руснаци, но пак не смея да отдъхна (всички понимают, надеюсь):

Объявление Японией седьмого уровня опасности на АЭС в Фукусиме я … ерным — «Росатом»

«Сначала оценка опасности была занижена, а сейчас маятник качнулся в другую сторону — теперь она завышена», — сказал он. По его мнению, роль в этом объявлении сыграли политические соображения — чтобы больше не звучали упреки в адрес правительства, которое будто бы приукрашивает обстановку. По его словам, «объявление избыточно: статус разрушения активной зоны не выше пятого уровня».

По оценкам экспертов, отметил С.Новиков, справедливым уровнем можно считать максимум шестой. Седьмой же уровень означает, что во время аварии был причинен серьезный ущерб здоровью людей. В данном случае, заявил С.Новиков, «даже ликвидаторы не набрали предельно допустимых доз, скорее всего даже у них не будет проблем со здоровьем».

К такой оценке присоединился также первый заместитель директора Института проблем безопасного развития атомной энергетики РАН Рафаэль Арутюнян. «Население получает лишь десятые доли излучения от уровня природного фона», — заявил он и сравнил это с дозой, которую человек получает за время прохождения томографии. «По воздействию на население авария на Фукусиме не дотягивает даже до четвертого уровня», — считает он. По его словам, чтобы иметь право объявить даже четвертый уровень, «должна быть зафиксирована хотя бы одна жертва, чего, слава Богу, нет и не предвидится».

«Авария, безусловно, тяжелая, — отметил ученый, — и эксперты еще должны будут разбирать ее детали. Но для населения никаких причин для беспокойства не существует». «Предмета для опасений не будет ни при каких условиях», — убежден Р.Арутюнян.

# 4 346
Aз бих оставила оптимизма за след няколко месеца (най-рано).
За да охлади отработеното ядрено гориво Тепко само в сряда сутринта (за около 6 часа) са хвърлили 195 тона вода . Къде ще отиде тази вода- в атмосферата или в океана е все едно. Няма да е планинска изворна вода както се подразбира. Тепко все още нямат план за ликвидация на последствията от аварията , за разлика от Тошиба и Хитачи например , но и техните планове включват охлаждане на реакторите за период от  6 месеца. Ако не друго , в световния океан ще се лее радиоактивна вода . Да , не е като в "Чернобил" . Той избълва всичко наведнъж в атмосферата.
Тук процеса ще е бавен.
Ето от мен една неоптимистична новина от днес :
http://english.kyodonews.jp/news/2011/04/85295.html

# 4 347
Относно HAARP  и други конспиративни теории и преди писах .... това ,че човек не може да разбере нещо - не означава автоматично ,че то не съществува. Peace

Първите въздеиствия върху времето е още 1946 г. , въздействието с HAARP е както върху времето , съзнанието на хората и т.н.

http://www.youtube.com/watch?v=8Nl7q218HSw&feature=related - част 1

http://www.youtube.com/watch?v=9eQ-_JGABBA&feature=related - част 2

Признавам си , че не съм изгледала филмите докрай все още / най-вече поради липса на свободно време /, но предупреждавам ,че още в 4 мин. кадрите са потресаващи.

# 4 348
  • Варна
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3748851

Вече никой не отрича, че радиацията в зеленчуците и рибата в района на Фукушима е над допустимите норми.

# 4 349
Даа, с тоя басейн в четвърти новината се транформира постепенно през деня. Първо беше, че е повечето е наред , после загравието се промени, че са потвърдили, че е прътите са повредени.
И аз съм на мнение, че емного рано за оптимизъм.
Зад официалното мнение на Росатом стои много политика. не че някъде не е така, де...
Руснаците провеждат много агресивна политика за строителство на нови централи и в Азия, и в Европа и хич не им е до надигане на зелена вълна в света, пък и при тях. На изявленията им откровенно се им се подиграват на неофициално ниво в Русия.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 11:32 от flambe

Общи условия

Активация на акаунт