Отговори
# 825
Горките хора, не стигат разрушенията и жертвите, а сега и това Rolling Eyes Като четях колко бодър беше духът на българите в Япония, ми беше минала през ума асоциация с Чернобил. Колко време бяхме в невидение. При тях- нещо подобно... може би правителството е искало да ги държи спокойни и сякаш в съседните страни хората бяха по-притеснени от съдбата на тия реактори. Дано няма следващи взривове и по-скоро да започнат да раздават нещо против радиацията, сигурно има медикаменти Rolling Eyes
Молим се с Япония Praynig Дано да свърши тоя ад за нацията им Praynig Praynig Praynig
Прочетох тук предложение  България да им прати минерална вода-не е лоша идеята Peace

# 826
Ужасно е  Sad горките хора в централата. Самурайка вие на какво разстояние сте от нея?

# 827
Точно докато го постна предното и казаха 8 пъти.
Съмнение няма - радиация изтича. В зависимост от ветровете ще сеопределирайона в опастност.Но вече вЧиба има засечен повишен фон. Моите приятели са на път, свързах се с още едно семейство,за сега не смятат да идват, дано си променят мнението  Praynig
Ако имате познати в Токио, които биха искали да отидат някъде по-далеч, но нямат къде- пишете на лични.
И в 4ти реактор има проблеми, не сезнае кой точно реактор е най-проблемен.
Сеизмичната активност също е висока, опасността от новиземетресения е реална. Смяташе се,че енергията е освободена,но послетрусовете са много повече от обичайно.

На всички,които се питат (а питат имен на лични) - в момента пътуванията са много опасни. Летище Кансай е на едно малко изкуствено островче в океана. Всяко излитане от тук ще ме отведе по-близо до централата, не по-далеч (траекторията на полетите).Имаме готовност дасе отправим още на юг при нужда - Япония е много дълга страна.

Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Радияцията е огромна...

Най-високото ниво на радиация измерено край един от реакторите е 400 МИЛИ-сиверта. При над 100 милисиверта се увеличава значително риска от ракови заболявания впоследствие.  
За успокоение на форумния дух, (ако някой го иска) радиационното излъчване пада експоненциално с увеличаване на разстоянието до източника. Извън 20 километровата зона опасността не е толова от директна радиация, колкото от ветрове, които разнасят радиоактивни частици. Дрехите и обувките задържат над 90 % от радиоактивните частици. Процеса на деконтаминация е да се изхвърлят във херметично затворен плик дрехите и обувките, при влизане в къщи. След това изкъпване е топъл, не горещ душ.  Дрехите се предават за унищожаване на компетентните органи. В България това са ...?

# 828
В България като звъннах на личната да я попитам къде да занеса живака от счупен термометър, тя ми каза - хвърли го в кофата Close

# 829

страхотен материал, който още веднъж потвърждава тезата, че ако е трябвало да се случи, добре, че е било при великите японци. С две думи ще се справят Praynig

Материалът е хубаво написан,става за развлекателно четиво,но половината неща са манипулирани-явно с цел успокоение на хората,в което няма нищо лошо.

Абсолютно всички АЕЦ са проектирани и построени изпълнявайки много строги критерии за безопасност.Така,че няма никакво значение в коя централа по света ще се случи това.Цялото обучение на ядрените оператори,което многогодишно е насочено в крайна сметка за да не се допусне разтопяване на горивото.
 Не вземайте йод преди някой да не го е обявил официално,той се взема само по прякото си предназначение,в точно определен момент,в точно определена доза.

# 830
antibody, Moon Walk, Гражданска защита е най-близкото звено, което отговаря за такива неща. От тях съм научавала много полезни неща за поведение при бедствия, за съжаление не са така популярни като пожарникари, спешна медицинска помощ и полиция.

# 831
Ние сме на 1000 километра.
До сега мереха в МИКРО сиверта,минахана МИЛИ!!!!
Сега не знам дали да проветря цялата къща, защото ще язатворим в идните дни максимално плътно или да я затварям от сега?
Горките хора, не стигат разрушенията и жертвите, а сега и това Rolling Eyes Като четях колко бодър беше духът на българите в Япония, ми беше минала през ума асоциация с Чернобил. Колко време бяхме в невидение. При тях- нещо подобно... може би правителството е искало да ги държи спокойни и сякаш в съседните страни хората бяха по-притеснени от съдбата на тия реактори.

Дръъъъъън дрън! Това са развития на ситуацията от последните минути! Сега не се знае , но явно проблема идва от пожара в №4 реактор. Това е от преди няколко часа! И ни кго казват директно,може би с около час закъснение, докато подготвят данните!

# 832
Горките хора, не стигат разрушенията и жертвите, а сега и това Rolling Eyes Като четях колко бодър беше духът на българите в Япония, ми беше минала през ума асоциация с Чернобил. Колко време бяхме в невидение. При тях- нещо подобно... може би правителството е искало да ги държи спокойни и сякаш в съседните страни хората бяха по-притеснени от съдбата на тия реактори.
защото правителството им крие и набляга на разрушенията и човешката драма от цунамито , а не на взривовете и изтичането на радиация ( което вече е започнало ) ,  ако това го направи нашето правителство дали няма да се сърдите , а ?!

в зоните близо до реакторите изпращат нелечимо болни да свършат каквото има да се прави ...

# 833
една интересна статия, публикувана в Капитал
"Този текст е дълъг, но след като го прочетете ще знаете повече за ядрената енергия, отколкото всички журналисти на планетата взети заедно".
капитал е невероятно неграмотен и манипулиращ вестник , тази статия го доказва за пореден път ...

# 834
rush_rush се появи в темата, аз напускам.
Само още веднъж - ако имате близки,коуто искат да дойдат в Осака - на лични!

# 835
Абсолютно всички АЕЦ са проектирани и построени изпълнявайки много строги критерии за безопасност.Така,че няма никакво значение в коя централа по света ще се случи това.

Така е, но някои са по-сигурни от другите.

# 836
Цитат
Не вземайте йод преди някой да не го е обявил официално,той се взема само по прякото си предназначение,в точно определен момент,в точно определена доза.

А, да за йода. И как точно се пие тоя йод някой знае ли? Че аз исках да си купя полови литър йод в аптеката и да го запивам с бира довечера, ама ми казаха, че са им свършили наличностите. И в склада нямало. Всичко било изкупено от паникьосани БГ-мами. Ще трябва да карам само на бира.

Ето какво пише тук:
http://www.meddean.luc.edu/lumen/meded/radiation/radaccident/decon.html
 Ten drops of super saturated potassium iodide sloution SSKI in a glass of water or juice followed by three drops per day for three days should suffice to block the thyroid.

10 капки наситен разтвор на калиев йодид след това три дни се взимат по три капки на ден за да блокират щитовидната жлеза. Предполагам за да се предотврати поемането на радиоактивен йод в нея, но не съм специалист.

# 837
  • София
Много ми е мъчно за хората Praynig

За съжаление мисля, че ще става още по-лошо с радиацията. Новините и действията от последните дни показваха, че реакторите ще свършат зле. А те сега започват да стават най-зле...

Съжалявам, ако ви се струва, че нагнетявам положението.

Вече е малко вероятно експерт да отиде в централите при такова облъчване. Може би първите дни щяха да отидат, защото беше почти в норма. Сега ни остава да наблюдаваме дали Международните експерти ще прояват смелост, като казват, че тази енергия е безопасна и контролируема. Или и те си седят в къщите и се изказват по телевизията. Може би си взимат и подходящи дози против радиацията, защото знаят по-добре от нас за какво става дума.

Съжалявам за народа на Япония. Дано да се случи чудо! Praynig

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 10:09 от TanyaMG

# 838
И аз разбрах, че най-добре е на Червения кръст локално за държавата, в която живеете да се превеждат пари. И японците около нас казаха, че е най-добрия начин да се помогне в момента.
Дано поне радиацията се овладее бързо!
Самурайка, и всички около теб, КУРАЖ!

# 839
''В японските социални мрежи пък много хора изразиха резерви към TEPCO. Повечето от тях подозират, че официалните успокояващи новини не отговарят на истината и ситуацията около АЕЦ "Фукушима" всъщност е много по-лоша. Притесненията им са провокирани и от противоречивото минало на ТЕРСО. През 2002 година президентът на компанията и четирима негови приближени бяха принудени да хвърлят оставки заради скандал с фалшификация на документи за безопасността на АЕЦ "Фукушима". ''- това за великите японци , които се оказва , че са фалшифицирали документи за безопасността на централите си ...

Общи условия

Активация на акаунт