Отговори
# 180
До сега слушах пресконференциите на един от линковете дадени на предни страници.
До колкото мъжът преведе и доколкото аз разбрах японското правителство официално съобщава че взривът е станал между бетона, предпазващ реактора и самия реактор, т.е. реактора не е взривен.Сега съответно няма" обвивка" и трябва да измислят нещо много бързо.Ще използват океанска вода за целта.Не са използвали тази техника до сега и затова превантивно разширяват района на евакуация.В същото време тази радиация, която е била замерена се дължи на умишлено изпускане на нещо-си, с цел да не се взриви реактора.В пиковия момент е била над 1000 , сега е около 70.

# 181
  • Пловдив
Току що по CNN казаха че нивото на радиация в района е 8 пъти над нормата, а всъщото време изписват че има малъко изтичане на радиация в района... на кой да вярваш?

# 182
Много страни са предложили екипи за помощ.
Приели са от Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и САЩ.

Вълчо, толкова е ужасно ставащото в Япония, че никак не е до смях, но написаното от тебе ме накара да се усмихна, че кого да приемат, 20-те пожарникари, които ББ предлага да изпрати като помощ от България, за потушаването на пожара в атомната централа ли? Ще приемат, помощта на тези, които наистина са специалисти в тези неща разбира се, на тези, за които знаят, че наистина ще помогнат.

# 183
 Приели са помощ от тези, които са най-близо до тях и най-бързо могат да  реагират и изпратят такава. Дано им се получи, опита за охлаждане с вода...Не ми ясно как ще охладят 2000градуса по целзии с вода...

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 14:59 от меркантилница

# 184
  • Пловдив
Ние тия 20 пожарникари ги предлагаме по дефолт където и каквото и да се случи  Embarassed Дано не опират нещата до нашата помощ.

# 185
В какви мащаби могат да бъдат евентуалните щети, ако се стопи реактора или каквото е там най- възможно лошото Sad?

# 186
... кого да приемат, 20-те пожарникари, които ББ предлага да изпрати като помощ от България...

Ми Германия изпрати снощи 3-ма! човека от някаква организация, а днес около 40, доколкото следях последно.  Rolling Eyes

И тук информацията в новините се разминава. Май никой не знае какво точно се случва.  Rolling Eyes
В какви мащаби могат да бъдат евентуалните щети, ако се стопи реактора или каквото е там най- възможно лошото Sad?
Немците говорят за втори Чернобил в най-лошия случай. Sad

# 187
  • Пловдив

Мисля че в момента никой не може да отговори на този въпрос.
От половин час слушам CNN, говорят много предпазливо. Току що казаха "Целия свят чака и е готов да помага."

# 188
Предполага се, че вредата ще е много голяма...
Господи, защо сме толкова лоши хора българите? Sad Чета някои коментари в дир.бг и немея... Sad

# 189
Моля се този кошмар да свърши скоро  Praynig 

# 190
Предполага се, че вредата ще е много голяма...

По-голяма от Чернобил не ми се вярва.

# 191
  • София
   Сигурно ще прозвуча много тъпо, но преди хората пиеха йод, дали сега е нужно? Аз нямам вече щитовидна жлеза, след Чернобил, но за другите...? Може ли да стигне радиация до нас?

# 192
 Да, съветват ги да пият йод, сигурно и ще им раздадат...

# 193
Не и в концентрациите от Чернобил.

# 194
Може да си сложите кехлибарените огърлици.

Общи условия

Активация на акаунт