Отговори
# 195
  • На топло...
Раздават йод вече от няколко часа, доколкото разбрах аз. Не бива да пият вода, не бива да ходят без маски, трябва да се скрият в къщите (които са разрушени пък от земетресението и т.н.)... 20 км. са отцепени.
Трима души, които нямат връзка с работниците при реактора, но са били в района, вече ги "лекуват" от облъчване Sad...
И аз гледам немските новини.
Покъртително Praynig...

# 196
http://www.focus-news.net/?id=n1501651

Японското правителство увери, че няма опасност от радиационно облъчване след взрива в АЕЦ „Фукушима 1”
Токио. Японското правителство днес потвърди, че контейнерът на реактора в АЕЦ „Фукушима 1”, където днес избухна взрив, не е претърпял щети. Правителството успокои, че нивото на радиацията е спаднало и призова населението към спокойствие, предаде АФП.
Четири часа след експлозията, по време на пресконференция, премиерът Наото Кан увери, че властите ще положат усилия никой да не пострада. Той призова японците да следват указанията на властите и медиите, като запазят спокойствие.
От своя страна говорителят на правителството заяви, че самият контейнер на реактора не е засегнат от експлозията, която разруши покрива и стените на външната му конструкция. Според говорителя нивото на радиацията след взрива е спаднало.

# 197
  • В тъмната гора.
нека се съберат учени от цял свят, какво гледат и слушат по тв-то и само дават "компетентни мнения". Утре в други ден и ние може да сме на тяхно място, то вече нищо не се знае, да си помагаме с каквото можем...И аман от тези 20 пожарникари.

# 198
АЕЦ! - цялото човечество трябва да се обяви против използването на атомните електроцентрали. По - добре да се върнем към огъня и да стоим на тъмно, отколкото през има няма 20-30 години да плащаме с живота си за електричеството. Чета ви от вчера, гледам новините от цял свят.....катастрофално е случващото се там. Толкова загинали хора, толкова опустошени домове.....нямам думи, само се моля, да овладеят проблема в централата. Японците преживяха достатъчно....
А ние си имаме толкова хубава АЕЦ в милата ни малка родина......плаша се, само като си помисля Confused

# 199
Предполага се, че вредата ще е много голяма...

По-голяма от Чернобил не ми се вярва.
В Чернобил гръмна един реактор, тук са 11. Ако започнат да охлаждат с морска вода - 3 кръга с алфа частици ( доста нестабилни) и всичко това ще се излива в морето...

# 200
  • София
Много страни са предложили екипи за помощ.
Приели са от Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и САЩ.

Вълчо, толкова е ужасно ставащото в Япония, че никак не е до смях, но написаното от тебе ме накара да се усмихна, че кого да приемат, 20-те пожарникари, които ББ предлага да изпрати като помощ от България, за потушаването на пожара в атомната централа ли? Ще приемат, помощта на тези, които наистина са специалисти в тези неща разбира се, на тези, за които знаят, че наистина ще помогнат.

а, ББ замисля ли се, че обрича тези 20 човека там, тъй като нашата пожарна има само 10 химически костюма и ги ползва само за парад т.е. нашите ще отидат там абсолютно неподготвени дори за евентуални трусове. На хората им трябва специалисти, добре обучени и знаещи какво да правят, а не още потенциални жертви  Rolling Eyes

Цитат
Може да си сложите кехлибарените огърлици.

ако радиацията е в такива размери, в каквито съобщават от време на време, няма да помогне нито кехлибар, нито йод. (това вече е световен проблем и всички са пряко засегнати)  Rolling Eyes

# 201
Абе ББ-та мания за величие край няма. българия ще помага на Япония с пожарникари ooooh!. Ще им скалъпят за два дни здрави униформи ли, щото сега работят със скъсани. Шантав човек, не мисли какво говори, ама грам Close

# 202
  • София
Абе ББ-та мания за величие край няма. българия ще помага на Япония с пожарникари ooooh!. Ще им скалъпят за два дни здрави униформи ли, щото сега работят със скъсани. Шантав човек, не мисли какво говори, ама грам Close

те нямат ботуши за пожари, а ние ги пращаме в район, в който се предполага, че може да има радиация  ooooh! ooooh! ooooh!
ББ нали трябва да се покаже. Нали изпрати хора в Иран, Израел, Москва....Те като отишли и видяли хората с каква техника са там, нашите били с тупалки и развалено оборудване за изпомпване на вода (абсолютно ненужно при това)  ooooh! ooooh! ooooh!
Нас си неможе да оправим ние.... виж ако има нужда от лекари, хуманитарни работници и т.н. съм съгласна т.е. да се прати помощ, от която хората имат нужда, а не само за отбий номер.

# 203
Според този сайт в Япония тресе непрекъснато и то сериозно.. Shocked Shocked Shocked

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/index.php   Shocked Shocked Shocked Confused

# 204
По повод на това, че трябват обучени специалисти - като бяха големите земетресения в Турция преди няколко години бяха изпратили наши екипи от Гражданска защита да помагат там да разчистват отломките и да вадят хора, включително и от родния ми град, които се водеха най-добре подготвеният екип - 5 човека (и наистина си спомням, че тогава ги бяха наградили специално). Та един от тези служители, които заминаха беше нашият съсед отсреща. Като си дойде човекът беше в шок - помогнали са много, макар и да са били малко българите общо, но на такива ужасии са се нагледали, че буквално му беше побеляла косата и много време му трябваше да се отърси от травмата (той малко след това и напусна гражданска защита и се ориентира към друга работа). Та нека не ги подценяваме нашите пожарникари, макар и да са само 20 - може наистина да са много добри специалисти (а и в такива ситуации предполагам, че всяка помощ е добре дошла).
Но за това, което казвате съм 100 % съгласна - преди да се пращат където и да било, трябва на първо място да се помисли максимално и за тяхната сигурност и да са добре оборудвани и подготвени, за да не пострадат и те самите. Ако ние не сме подготвени за такава ситуация (особено сега и с радиация), тогава по-добре да не си предлагаме услугите изобщо...

# 205
  • София
Цитат
Та нека не ги подценяваме нашите пожарникари, макар и да са само 20 - може наистина да са много добри специалисти (а и в такива ситуации предполагам, че всяка помощ е добре дошла).

говоря ти от пряко впечатление. Имам роднини в системата. Не са подготвени за такива ситуации, нямат необходимата екипировка и оборудване. Облеклата са само демонстративни, никога не са тествани и не са ползвани. Изобщо трагедия. Така че не мисля, че ще бъдат много полезни там.
Само ще ти дам пример. В Иран нашият лагер е бил съседен до американския. Американците са го построили за часове, излязли са с техника да спасяват. Нашите са строили почти ден и половина и са вдигали отломки с голи ръце и лопати, тъй като са нямали хидравлични разпъвачи.

# 206
  • В тъмната гора.
Според този сайт в Япония тресе непрекъснато и то сериозно.. Shocked Shocked Shocked

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/index.php   Shocked Shocked Shocked Confused
Това са явно вторични затихващи трусове, предвид степента им по Рихтер.
Да пусна малко видео
http://webtv.sabah.com.tr/webtv/videoizle/gokdelenler_besik_gibi_sallandi
това са вторични трусове

# 207
Темата не е за ББ .Моля ви ,обсебени сте.
Сега последно сигурно ли е ,че няма опасност или още не се знае?

# 208
  • София
  Абе затихващи, но са все от 5 нагоре!

# 209
говоря ти от пряко впечатление. Имам роднини в системата. Не са подготвени за такива ситуации, нямат необходимата екипировка и оборудване. Облеклата са само демонстративни, никога не са тествани и не са ползвани. Изобщо трагедия. Така че не мисля, че ще бъдат много полезни там.

Peace При това положение тогава, изобщо няма смисъл да си предлагаме услугите и да ги излагаме на опасност...

Общи условия

Активация на акаунт