Отговори
# 540
Японците са неповторима нация - работливи като пчелици и на светлинни години от нас... Винаги съм се възхищавала на японската школа. Те много добре знаят, че са в земетръсна зона и са оттренирали и предвидили всичко, което може да случи. Гадно е това което стана, съчувствам им, дано няма много жертви, но съм сигурна, че след няколко месеца засегнатите ще са на крака с нови домове и няма да има и помен от трагедията. Това ми напомня малко на германците, чиито страна беше разрушена от войната, но те за кратко време успяха не само да се съвземат но и да станат отново водеща сила в Европа.

# 541
Япония е непозната нам. днес даваха интервю с бивш посланик на България там, носител на ордена на изгряващото слънце. Веднъж годишно са ги поставяли в стая, качена на камион и са имитирали земетресение до 7-ма степен.  Ще потърся интервюто.
И така трябва да бъде. А не като нас.

Пример. При взривовете в Челопечене аз не знаех какво да правя, освен че събрах в една раница малко дрешки на детенце, вода, храна. Обърнах дивана и се скрихме с детето зад него да гледаме тв.  ooooh! И то... защото бившия ми съпруг /запътил се къв кв. Кремиковци/ ми звънна да ми каже да отворя широко прозорците, защото се очаква да гръмне тротил, а по ТВ течеше новина, че може би има обгазяване...  Crazy  И се получи едно отваряне, затваряне, докато не теглих на всички по една и не се барикадирахме... зад обърнатия диван, който се предполагаше, че трябва да ни скрие от вероятно избитите прозорци. Аз даже не знам какво да правя в такива моменти...

# 542
Япония, а и цяла Азия е не просто непозната, по-лошото е нежеланието да бъде позната. Един Шогун да се прочете, ще се изясни много по "неделните разходки насред земетресение", но желание няма....

Колко сме невежи  ooooh!
Много ,много лошо въобще българската нация или народ за нищо не стават ,как може да не познаваме и споделяме азиатската култура и народопсихология.

# 543
а как може да се правят коментари за това кой как се е разхождал в Япония  и колко лежерно го дава Rolling Eyes

# 544
  • загубено
Ако няма какво да кажете,защо не замълчите.
Заяждането е проява на лош вкус,в
момент когато се четата загинали хора. Confused

тити,не се хаби.Няма смисъл.

# 545

Казаха в новините, че вероятно 35 милиарда са само парите на плещите на застрахователите.
Показват хора организирани във физкултурни салони .. спящи на земята.. горките хора, изобщо не мога да си представя след като тоя кошмар приключи как се възстановяват къщи, инфраструктура...
как си рестартираш живота след такава катастрофа, какво ли им е в главите..

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 21:33 от 10 c's

# 546
Културата и обичаите нито на Япония нито на България са от значение в момента ,плюенето но японския и българския народ е супер тъпо в момента.
Наистина освен да се молим природата да бъде милостива ,друго не можем да направим.

# 547
  • На топло...
Случва се истински катаклизъм пред очите ни, как така точно засегнатите се обвиняват в някакви си слабости в ценностната система Sick?

Това не е сеир, хора!
Не е филмът "Апокалипсис", режисиран от някого с буйна фантазия!

# 548
Японците са много дисциплинирани хора. Подготвени са от деца как да се държат при бедствия и по-важното - знаят, че държавата им също е подготвена и ще си свърши работата.
Тяхната работа е да изпълняват препоръките на съответните органи.

А това преиграване с видиш ли,  не празнувах, щото съм съпричастна с Япония... Всички сме съпричастни, но нашата съпричастност не означава да се всява паника и да се преиграва.
Всеки по свой начин изразява или не изразява чувствата си.

От глад и болести по света годишно умират 10 млн. деца!
По вашата логика това е достатъчно основателна причина да спрете да вечеряте (дали го правите?) и да си мислите, че сте полезна по този начин.

ПП. Ще ви отговоря тук, защото има по-важни неща за четене от вашите лични емоции.
Не е нужно да ми отговаряте, и аз изразих мнение, както и вие, но за разлика от вас го направих в един пост.  Доста спам само за да се възмутите от една българска гражданка в Япония.

ooooh!  Да ,ако трябва ще спра да вечерям! Имаш ли си на идея какво е съпричастнос???
Или хайде всички на дискотека сега,какво като хората умират там!  Sick

Да, много добре зная какво е съпричастносТ.

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 21:35 от нова

# 549
Обърнахте темата в............нямам думи.
А да видим кой е по - по - най и в тази тема......

# 550
Цитат
Франция препоръча на своите граждани да напуснат Токио и региона заради риск от още земетресения, както и заради несигурността в ситуацията с повредените ядрени реактори, предаде "Ройтерс".

"Разумно е да посъветваме тези, които нямат конкретна причина да останат в Токио, да напуснат региона за няколко дни", се казва в изявление, публикувано на уебсайта на френското посолство в Япония.

Силно препоръчваме на французите да не пътуват към Япония или да отложат планираните пътувания, пише още в текста.[/
quote]

# 551
# 552

А това преиграване с видиш ли,  не празнувах, щото съм съпричастна с Япония... Всички сме съпричастни, но нашата съпричастност не означава да се всява паника и да се преиграва.

Изключително тъпо .
Нито всявам паника ,нито смятам ,че липсата ми настроение за празнуване е полезна на японския народ нито преигравам с това .

# 553

ooooh!  Да ,ако трябва ще спра да вечерям! Имаш ли си на идея какво е съпричастносT???
Или хайде всички на дискотека сега,какво като хората умират там!  Sick

Да, много добре зная какво е съпричастносТ.

Доволна ли си, Г-жа Правопис  Crazy
 http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=682626

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 11:41 от Radita

# 554
Цитат
Франция препоръча на своите граждани да напуснат Токио и региона заради риск от още земетресения, както и заради несигурността в ситуацията с повредените ядрени реактори, предаде "Ройтерс".

"Разумно е да посъветваме тези, които нямат конкретна причина да останат в Токио, да напуснат региона за няколко дни", се казва в изявление, публикувано на уебсайта на френското посолство в Япония.

Силно препоръчваме на французите да не пътуват към Япония или да отложат планираните пътувания, пише още в текста.[/
quote]

Преди малко гледах по телевизия Европа, как една госпожа от българското посолство, каза че никоя държава от ЕС не призовава гражданите си да напускат  Япония. Та Франция в ЕС ли е  Shocked

Даваха също и видеовръзка на българска студентка, която учи в Япония /в Сендай/ със семейството си. Момичето пътува към Токио /летището/ с желание да се прикрепи към някоя европейска група отпътуваща от Япония. Също така, каза, че няма връзка със своя приятелка/българка/, която е живеела в градчето, от което 10 000 жители изчезнаха. Каква връзка всъщност има нашето посолство в Япония с българите живеещи там... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт