Отговори
# 885
  • София
Паниката никому не помага,само пречи. Хората го знаят това. Когато има правила животът е много по-лесен. Точно сега е най-неподходящият момент да се пренебрегват правилата.
А за хората в централата...не ми семисли. Със сигурност имат пострадали близки,едва ли знаят кои, колко, къде - от земетресението до сега не са сеприбирали. На моя приятелка сестра й е от Фукушима. Зет й е полицай и е денонощно на работа - буквално - дремват малко в полицейското и пак навън. Цялото му семейство - родители, братя,сестри- саотнесени от цунами. Cry

поклон пред вас  Hug Молим се за този народ. От няколко дни сън не ме хваща. За хората, които са в централата и на улицата, за да спасяват, думи нямам  Hug

samuraika , добре е, че радиацията спада, значи ситуацията започва да е отново под контрол и наистина може би е била с по-високи нива само в момента на взрива и малко след това  Praynig

Някой знае ли дали в БГ има организация, която да събира помощи- вода, храна, кърпи и т.н. това, което писа самурайка, че е нужно в момента?

# 886
Ох мили хора, не заслужавам и една стотна от възхищението, което се полага на хората тук. Приятелката ми в Сендай, тазиза коато се тревожех много, защото живеевунищоженото Наториенай-силното човешко същество, което познавам. Висока е 145, тежи 35 килограма а има воля и сила да премести планина! Някога ще ви разкажа нейната история, наистина невероятна. И сега като ми се обади - гладна и премръзнала, бе ток и вода - аз рева и хлипам, а тямеуспокоява с един спокоен и нежен глас. Нищо не мога да направя, нищо и ме е яд та място не си намирам. Сега поне се чувствам съвсем мъничко полезна...
Хората се организират вече- взеха да прииждат доброволцив засегнатите райони- прочетете в Уики за земетресението в Кобе и доброволците :

Local hospitals struggled to keep up with demand for medical treatment, largely due to collapsed or obstructed "lifelines" (roads) that kept supplies and personnel from reaching the affected areas. People were forced to wait in corridors due to the overcrowding and lack of space. Some people had to be operated on in waiting rooms and corridors.

Approximately 1.2 million volunteers were involved in relief efforts during the first three months following the earthquake. Retailers such as Daiei and 7-Eleven used their existing supply networks to provide necessities in affected areas, while NTT and Motorola provided free telephone service for victims. Even the Yamaguchi-gumi yakuza syndicate was involved in distributing food and supplies to needy victims.[10]

To help speed the recovery effort, the government closed most of the Hanshin Expressway network to private vehicles from 6:00am to 8:00pm daily and limited traffic to buses, taxis and other designated vehicles (Kitamura, Yamamoto & Fujii 1998:260). To keep the light rail system running even though it had quite severely damaged sections, shuttle buses were commissioned to transfer patrons to stations around damaged sections (Kitamura, Yamamoto & Fujii 1998:256).

# 887
Някой знае ли дали в БГ има организация, която да събира помощи- вода, храна, кърпи и т.н. това, което писа самурайка, че е нужно в момента?
Могат да се направят парични дарения на БЧК, указвайки че дарението е за Япония.

Още:
За даренията: Могат да се направят директно дарения към Международната федерация на Червен кръст http://www.ifrc.org/

# 888
  • София
Могат да се направят парични дарения на БЧК, указвайки че дарението е за Япония.

Още:
За даренията: Могат да се направят директно дарения към Международната федерация на Червен кръст http://www.ifrc.org/

чудесно, ще се поинтересувам. Дано се разгласи това и да помогнем всички, кой с колкото може  Praynig

# 889
Най-правилният начин за дадение е паричен т.е от нашата част на света.
Дори да съберете храна/вода/дрехи, транспортът им до Япония е скъп и времеотнемащ.
Организация, каято работи там ( например м/ународната федерация на ЧК) ще похарчи парите според реалните нужди на момента, с които ние не сме сто процента запознати.
Например тук: http://www.ifrc.org/en/get-involved/donate/donation/?DisasterPageID=51098

# 890
10 c's  благодаря ти много за линка! Надявам се идеята да се разпространи и парите да могат да влязат в реална употреба възможно най- бързо.
samuraika  с вас сме! Моля се да овладеят ситуацията и да няма още силни вторични трусове  Praynig
Hug

Седемдесетгодишна жена бе намерена жива четири денонощия след като домът й бил отнесен от цунами
15 март 2011 / 11:26
БТА
Една добра новина!

# 891
Мили хора,

Из разни дискусии вече няколко пъти попадам на мнения на българи, готови да дадат дом на пострадали японски семейства. Нека намерим начин да обединим някъде тази идея. Примерно да направим група във фейсбук?

България е с пустеещи села и възможност да приеме множество нуждаещи се. В много райони къщите ни са безлюдни, често грозно унищожавани от самонаселили се цигани!

Да създадем някъде място-дискусия-тема, каквото и да е, но там да обединим усилия и да помогнем с каквото можем. Ще се обърнем към държавата, към всички българи, към частни фирми и неправителствени организации.

Можем истински да бъдем полезни на тези хора.

ДАВАЙТЕ ИДЕИ как да се обединим и организираме?!

# 892
Много хубава идея! С голямо желание ще се включа.
Има ли и други желаещи???
Melodiya  , ако се появят повече, може да се пусне отделна тема.   bouquet

На сайта на Червения Кръст като натисна send нищо не става Tired Ще се обърна към тях, но едва ли ще ми отговорят бързо. Sad

# 893
http://www.redcross.bg/japan_campaign/view.html?nid=397 ето и тук , които желае може да помогне !

# 894
  • France
Преди 2 дена мъжът ми даде чудесната идея, че сега е моментът да се заселят японски пенсионери в пустеещите ни села.
Подкрепям!

# 895
Преди 2 дена мъжът ми даде чудесната идея, че сега е моментът да се заселят японски пенсионери в пустеещите ни села.
Подкрепям!

Аз също подкрепям  Peace
Идеята за фейсбук група не е лоша... и аз съм навита.

П.П. Много се съмнявам обаче, че това ще се случи. Японците са изключително горда нация и разбиранията им са различни от нашите.

# 896
Положението при нас е напълно противоположно на това, в което те живеят....
Там е чисто, хората са любезни и възпитани, всичко е добре уредено. Тук - обратно - мръсно е, масата хора са абсолютни простаци, нищо не е уредено.
Даже не знам защо изобщо го пиша това... направо нереално ми се вижда...

# 897
Мислите ли, че ако живота ви е застрашен, няма да искате да отидете и в бедна афрканска държава. В момента ситуацията там е много тежка и ако можем да помогнем и на 30 души, нека го натравим!
Ще се радвам samuraika  да сподели мнението си.

# 898
Положението при нас е напълно противоположно на това, в което те живеят....
Там е чисто, хората са любезни и възпитани, всичко е добре уредено. Тук - обратно - мръсно е, масата хора са абсолютни простаци, нищо не е уредено.
Даже не знам защо изобщо го пиша това... направо нереално ми се вижда...

С готовност ще ги асимилираме.
Сетих се за "Английският съсед" на М. Вешим.

# 899
За мен е малко... абсурдно да обсъждам нещо такова. Някой въобще съобщил ли им е ,че ще се местят в България?

Както и да е.
Ще се радвам, когато Самурайката има време и желание да пише дали има нещо ново при тях.

Общи условия

Активация на акаунт