Отговори
# 870
Насълзиха ми се очите когато ги гледах как мирно и тихо се редят на опашка за вода и малко храна.
Героични хора, възпитан и културен народ.!!!!!!

В същото време си представих кадрите които даваха след Хаити...............грабят, бутат се, викове, крясъци, хаос..... ooooh! ooooh! ooooh!

Поклон на японците!!!!не мога да спра да им се възхищавам............в този така труден момент те не престават да са ХОРА !!!!

# 871
Дори банкоматите не са разбити!
А после ВиС ми се прави на оригинална, че Япония не била сигурна за живеене страна.
Дайте ми пример с друга държава в света, където хората ще се държат по подобен начин в подобна ситуация, пък после да си говорим за сигурност.

# 872
Моля, Алекс да обясни  за сийвърите, защото мисля, че не всички ги разбираме правилно!Опитах да събера накуп информация с примерни стойности, но не се чувствам сигурна в това което ще напиша и предпочитам да се въздържа.Но , хора, има разлика във всички тези единици за измерване на радиация, които се подмятат постоянно ...еди колко си пъти имало повишение, еди какво си-- за кое точно се говори?!?Има разлика между радиация, между единиците с които се отчита влиянието и върху организма- то зависи от теглото- къде е попаднала, жизненото състояние на човека/животното и т.н.Моля, ядрената физика не е толкова проста, колкото някои хора си мислят!Не стреляйте ей така на посоки разни думи, които сте чули от медиите!защото в повечето случаи самите журналисти дори не знаят , че правят грешка в термините!

# 873
  • В тъмната гора.
Тук има инфо за наносивертите и милисивертите в които се измерва ядрената радиация
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3679851
А относно ситуацията в Япония  Sad много ми е мъчно, че така се развиват нещата и все още продължават тези трусове, които усложняват обстановката.
Дано навиците и възпитанието на японците да са в тяхна полза...В Хаити хората побесняха, но трагедия от такива размери няма начин да не влияе на психическото състояние на хората и реакцията да не е панически страх. Това е типично за всички живи организми, когато е застрашен живота им. Най-лошото от всичко е аварията в атомната централа и радиацията, от това по-лошо няма. Видях пост някъде назад, в който съфорумка писа, че е съгласна да премине на по-примитивно съществуване отколкото да изпита ужаса на ядрената авария. Та в момента и на мен ми минават такива мисли в главата. Явно толкова е опасно положението в електроцентралите, че не могат да се предприемат по агресивни действия по охлаждане на реакторите и разрешаване на проблема, а и тези вторични трусаве, които въобще не са за подценяване пречат допълнително.  Cry

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 11:15 от Мишел_

# 874
Сега се сетих, не ми се чете назад,за да видя дали някой е писал, но Стефан Гамизов е в Япония и земетресението го беше сварило там. Доскоро надничах в стената му във Фейсбук му, там пишеше от време на време,  какво се случва около него.

Ако имате връзка с хора, които биха искали да дойдат в Осака, предайте им че са добре дошли.

# 875
  • София
Насълзиха ми се очите когато ги гледах как мирно и тихо се редят на опашка за вода и малко храна.

В същото време си представих кадрите които даваха след Хаити...............грабят, бутат се, викове, крясъци, хаос..... ooooh! ooooh! ooooh!

Поклон на японците!!!!не мога да спра да им се възхищавам............в този така труден момент те не престават да са ХОРА !!!!
И аз си мисля дни наред точно това! От все сърце се моля всичко лошо, което се случва да спре до тук - сега в този миг!
Самурайка от месеци чета за Япония/другата тема/ - БЛАГОДАРЯ! И ти си взела вече частичка от Япония - оптимизма и силата. Приеми от моето семейство усмивка, прегръдка и кураж.

# 876
Сега се сетих, не ми се чете назад,за да видя дали някой е писал, но Стефан Гамизов е в Япония и земетресението го беше сварило там. Доскоро надничах в стената му във Фейсбук му, там пишеше от време на време,  какво се случва около него.

Ако имате връзка с хора, които биха искали да дойдат в Осака, предайте им че са добре дошли.

Нямам, не го познавам и въпросния, просто съвем случайно разбрах, че е там, затова четях по стената му.
Много сте мила, не зная какво друго да кажа.Наистина в такив ситуации няма какво да се каже повече, освен Бог да е с вас  bouquet

# 877
  • София

наистина голям поклон пред този народ. Моля се за тях  Praynig

самурайка, неприятни новини от теб тази сутрин  Cry Положението според мен ще се нормализира, ще се справят операторите в АЕЦ-а.  Praynig Praynig Praynig При вас в Осака има ли отчетена радиация?

# 878
  • София
Седемдесетгодишна жена бе намерена жива четири денонощия след като домът й бил отнесен от цунами
15 март 2011 / 11:26
БТА

# 879
Самурайка, наистина си изключителен човек. Моята приятелка пътува, току що в 11 часа наше БГ време успя да хване влак за Осака. Има кой да я посрещне. Това, което писа в смс-а обаче за пореден път ме накара да се възхитя на японците - въпреки, че масово цяло Токио сега се изнася на юг, във влака билетите са с места и всичко си е спазено. Няма блъскане, мамене, бутане. Това ако се случва тук ще се избием от хаос и истерия. Просто не знам какво да кажа...

# 880
Аз си мисля за хората заети с реакторите,със спасителните операции.
Те какво знаят за близките си,какво близките им знаят за тях?
Иска ми се деня да е 40 часа и всичко да е в полза на пострадалите-дори времето.

# 881
въпреки, че масово цяло Токио сега се изнася на юг, във влака билетите са с места и всичко си е спазено. Няма блъскане, мамене, бутане. Това ако се случва тук ще се избием от хаос и истерия. Просто не знам какво да кажа...
Невероятно наистина! А в Токио са 13 милиона...

# 882
Благодаря на всички!  Hug
Не, тук няма радияция, далече сме. В Токио също радиационният фон е завишен, но е много, много, МНОГО далеч от опасни заздравето граници. За сега няма ново изтичане, има данни че радиационните нива на входа на централата падат. Дано изтичането да е било пряк резултат от взрива във втори реактор и няма други утечки. Пожарът също е угасен. Ако няма нови взривове и проблеми нещата ще се овладеят.
Тук има всичко - в Осака животът не е повлиян от земетресението по никакъв начин. И магазина е пълен, вярно е че видовете мин.вода са по-малко но я има и е достатъчно.Няма презапасяване - аз бях единствената с пълна количка на касата. Бензин също има, ток - има. Само лицата на хората са по-различни, иначе всичко е по старо му - дтето на училище, мъжът на работа...

Паниката никому не помага,само пречи. Хората го знаят това. Когато има правила животът е много по-лесен. Точно сега е най-неподходящият момент да се пренебрегват правилата.
А за хората в централата...не ми семисли. Със сигурност имат пострадали близки,едва ли знаят кои, колко, къде - от земетресението до сега не са сеприбирали. На моя приятелка сестра й е от Фукушима. Зет й е полицай и е денонощно на работа - буквално - дремват малко в полицейското и пак навън. Цялото му семейство - родители, братя,сестри- саотнесени от цунами. Cry

# 883
Аз си мисля за хората заети с реакторите,със спасителните операции.
...

и на мен са ми в мислите
прекланям се пред жертвоготовността и себеотрицанието им

самурайка, кураж
 Hug

# 884
  • Виена, Варна
Самурайка, възхищавам се на смелостта, куража и вярата ти!!! Прегращам те!!! Вярвам, че лошото е вече зад гърба ви!!!

Общи условия

Активация на акаунт