Отговори
# 900
  • на езерото в града
Самурайка,
Търсех те и те намерих,често казано се бях притеснила за вас-не ми се сърди  Weary Слава богу,че сте надалече!Спмням си с каква радост тръгна към Япония...Ужасно е това,което става и съм за пореден път силно впечатлена от тази част на света!
Ако мога да бъда полезна-навремето ,след като радиоктивният прах дойде във Варна от Чернобил,моите родители(лекари са)ни даваха йодни таблетки.Дори и да няма нужда,не вредят!
Поздрави от затопляща се Франция и ако имаш нужда от нещо-насреща съм! smile3525

# 901
Не мога да не споделя това с вас.Само това, че съм на работа ме спря да не се разплача.
http://www.dnes.bg/world/2011/03/15/4-mesechno-bebe-otkrito-jivo … v-iaponiia.113495
"4-месечно момиченце е открито живо под развалините, след като било отнесено от цунами от ръцете на баща си.
Мъжът, жител на крайбрежното японско градче Ишиномаки, бил сигурен, че повече никога няма да види дъщеря си. Три дни по-късно обаче спасителите съвсем случайно открили детето.

Момиченцето било хоспитализирано незабавно, съобщи Ройтерс.

Според лекарите няма опасност за живота и здравето на бебето"
Малкото бебенце оцеляло три дни само под развалините, да е живо и здраво миличкото bouquet
Има и снимка как спасителя го държи Heart Eyes

# 902
Дай Боже все хубави новини да пускате Praynig

# 903
Копирам съобщението от моята приятелка, поради което е на латиница. Извинявам се, за което.

Nqma kakvo da ste umuvali kak da se pribiram v bg.  Zasega vsichko e pod kontrol, dori radiaciqta,koqto e stignala do Tokyo e pod dopustimiq minimum.  poddarjam vrazka s posolstvoto ni tuk, che zasega nqma nishto strashno v Tokyo, sledim denonoshtno qponskite novini i ako stane neshto, shte se pribera. Pitala sam veche kak da si namerq bilet ako se naloji, no tuk izobshto nikoi ne govori za tolkova losho polojenie. Panika se sazdava ot vanshnite medii.
Stabilizirali sa 1,2,3 reaktor, samo v 4 e imalo eksploziq,no i tq e kato prednite s cel ohlajdane, taka che ne e strashna. Sega slushah preskonferenciqta, taka che da ne se shashnete kato q kajat po nashite novini.

# 904
Сега дават и за млад мъж от Ишиномаки(дано не бъркам името) намерен жив, след като  96 часа е бил затрупан.

# 905
Да, и аз някъде четох, че световните медии с цел да бъдат по - четими нагнетяват излишно напрежение .
Имало е вторичен трус към 6-та степен, доколкото разбрах.

# 906
# 907
Спокойно хора,спокойно!
За сега няма ново изтичане на радиация, нивата падат. Не ги бройте трусовете под 7ма степен,не са опасни.
В Токио за сега недостига на някои храни и спирането на тока са причина за неудобства, не радиацията,която е минимална.
И не, не ни надъхва правителство, не ни омайват местните медии, не сме се надишали с райски газ.
Напротив - Наото Кан е привикал "отговорните другари" в ТЕПКО и им е дърпал ушите. Без тях засега не може, но повярвайте -никой няма да им държи сметка така, както обществеността тук. Състудент на мъжа ми работи в ТЕПКО, току що се чуха (не ми говорят звездите).
Относно заселването на японци в Бг - никой никъде няма да мръдне. В емисията в 8 показаха един човечец- беше отворил ресторантчето си за рамен в Ишиномаки и го раздаваше безплатно - къщата му е отнесена, спи в приют. Доброволци вече пристигат в засегнатите райони и почва разчистването. Приоритет е възстановяването на пътната мрежа.
Благодаря от сърце на всички, които ще дарят пари  Hug Това е най-голямата помощ в тази ситуация!!!
До утре, дано утрото ни донесе добри новини!

# 908
  • Tам през Атлантическия океан
Насълзиха ми се очите когато ги гледах как мирно и тихо се редят на опашка за вода и малко храна.
Героични хора, възпитан и културен народ.!!!!!!

В същото време си представих кадрите които даваха след Хаити...............грабят, бутат се, викове, крясъци, хаос..... ooooh! ooooh! ooooh!

Поклон на японците!!!!не мога да спра да им се възхищавам............в този така труден момент те не престават да са ХОРА !!!!
Peace

Моля се  Praynig за тях  Hug

# 909
  • София
Боже, като разгледах сайта отчитащ земетръси и се шашнах съвсем. Ми там не спира да люлее. Нищо, че под 7- ма степен не е страшно. Време е тази земя да се укроти  Praynig
Само чета, не знам какво да напиша.
Самурайка, ти си знаеш, сама усещаш подкрепата тук. На другите не обръщай внимание. Кураж и силна вяра.
Наистина не ми идва едно смислено изречение. И наистина се моля, всичко вече да спре, с цялото си сърце  Praynig

# 910
Самурайка,  Hug
Разбира се, че никой, никъде няма да ходи. Там е домът им, миналото им, близките им, животът им. Немислимо е, да се очаква, че японския народ ще хукне да се изселва.
Ще се справите! По-бързо и по-добре, от колкото други нации при подобни бедствия. Само да стабилизират АЕЦ-а, другото ще се подреди.
Много сили занапред на всички вас!  bouquet
Можем само да мечтаем някога да се доближим до японският манталитет и самосъзнание...

# 911
"Спасителен екип е намерил и спасил 70-годишна жена, която оцеляла четири дни в дома си, отнесен от вълната цунами след земетресението с магнитуд 9 на 11 март, съобщи АП."

# 912
Самурайка - продължавам да стискам палци и да съм съвсем оптимистично настроена, въпреки лошите обстоятелства в момента. Ти, а и другите изказвания на българи в Япония допринасят много за оптимизма ми. Нищо, че най-вероятно няма да пътувам до Япония сега, непременно ще дойда да видя как се е справил японския народ след бедствието и как е станал още по-силен, сплотен и горд ( което едва ли е възможно) Hug Hug

парички с удоволствие ще даря, само да се ориентирам кой е най-добрият начин (и бърз)

# 913
  • В тъмната гора.
Ще е хубаво ако някой от можещите създаде българска група за помощ във фейсбук.

Самурайка да те помоля ако е възможно да ни постнеш банковата сметка на японския червен кръст. Възможно е дарениета да са доста и с тях да се помогне за разчистването и построяването на временни жилища на хората. Ще помоля живеещите в Япония да проучат този въпрос, защото червения кръст не се занимава с такива работи.

И аз се моля Земята вече да се успокои и да се съвземат хората в Япония.

# 914
Превода до Япония сигурно ще е съпроводен с допълнителни такси.
Ето тук, ако имате карта Visa/ Mastercard
http://www.ifrc.org/en/get-involved/donate/donation/

Попълват се всички полета. Peace

Общи условия

Активация на акаунт