Отговори
# 915
Спокойно хора,спокойно!
За сега няма ново изтичане на радиация, нивата падат.

Това звучи обнадеждаващо!

# 916
Линкът на международния червен кръст даден от Ibsena_ работи перфектно.
Преводът става за секунди, както всяко разплащане в интернет - допълнителни тАкси, разбира се, няма. Сумата, която попълните ( в USD, EURO or Swiss franc) е сумата, която реално се взима от картата ви.

Превода до Япония сигурно ще е съпроводен с допълнителни такси.
Ето тук, ако имате карта Visa/ Mastercard
http://www.ifrc.org/en/get-involved/donate/donation/

Попълват се всички полета. Peace

# 917
Самурайка да те помоля ако е възможно да ни постнеш банковата сметка на японския червен кръст.
Няма нужда, даден е линк към международната организация.

Аз съм в Италия и тук посъветваха даренията да се правят на местната организация на ЧК, указвайки, че дарението е за Япония.
Значи и това е вариант.

# 918
  • Варна
 И аз като много други следя темата от дни, наистина няма какво да кажа ,освен че с цялото си сърце вярвам и се моля за благополучно развитие.

# 919
# 920
  • София, ж.к."Разсадника"

Ще е хубаво ако някой от можещите създаде българска група за помощ във фейсбук.

Самурайка да те помоля ако е възможно да ни постнеш банковата сметка на японския червен кръст. Възможно е дарениета да са доста и с тях да се помогне за разчистването и построяването на временни жилища на хората. Ще помоля живеещите в Япония да проучат този въпрос, защото червения кръст не се занимава с такива работи.

И аз се моля Земята вече да се успокои и да се съвземат хората в Япония.
Има една такава група във Фейсбук. Цялата идея тръгна от това, че един човек предложи къщата си безвъзмездно в помощ на пострадали японци. После се допълни от една стара идея на  японец заселил се в България преди десетина години. Ето тук може да хвърлите поглед: http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=884 Става въпрос за заселване на японски пенсионери. Групата вероятно ще пренасочи усилията си, защото това е една доста неясна и трудна цел. Хубавото е, че се роди със съпричастността на много хора, които искат ДА ПОМОГНАТ. Българският червен кръст отвори дарителска сметка, разпространяваме я чрез групата. Ако някой иска може да се присъедини към тази група:http://www.facebook.com/home.php?sk=group_196310323723249&ap=1

Сметката:
 УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 6609 13;

BIC: UNCRBGSF;
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ (За пострадалите от земетресението в Япония)

# 921
Спокойна нощ Япония  Hug Невероятен народ, заслужаващ само уважение и възхищение.

пп Линка на международният червен кръст наистина работи перфектно  Peace

# 922
  • София
Цитат
Ето линка -
http://www.jrc.or.jp/english/relief/l4/Vcms4_00002070.html
 Българският червен кръст отвори дарителска сметка, разпространяваме я чрез групата. Ако някой иска може да се присъедини към тази група:http://www.facebook.com/home.php?sk=group_196310323723249&ap=1

Сметката:
 УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 6609 13;

BIC: UNCRBGSF;
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ (За пострадалите от земетресението в Япония)

чудесна възможност да помогнем! Дано в новините се разпространят тези сметки  Hug с вас сме. Ще помогнем, с това, от което имате нужда т.е пари. Дано повече българи се включат  Hug

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 16:12 от missence

# 923
Преди 2 дена мъжът ми даде чудесната идея, че сега е моментът да се заселят японски пенсионери в пустеещите ни села.
Подкрепям!
Стига да имат желание хората. Нали се сещаш, че нашите обезлюдени села са като след земетресение от 10 степен-никакъв път до тях и орди от вандалстващи цигани и  надежда за оправия нулева. Какво ще прави възрастен човек, свикнал на дисциплина и подреденост сред такава дивотия. Stop Пък и съм сигурна, че само след една година японците ще си стъпят на краката и следа няма да има от разрушенията и хората ще бъдат с нови домове Peace. Дано само да няма повече големи земетресения като това Praynig
Мисля, че по-скоро имат нужда от храни, вода, палатки и пари. Възхищавам им се, че не допускат безредици и грабежи и, че са страшно единни в мъката си Hug

# 924
има японци , които живеят в България :
http://www.blitz.bg/news/article/102501

# 925
Не, че няма японци, които живеят в България.
Целта е да помогнем с това, от което наистина се нуждаят хората там в момента.
Японците, както и каза Самурайка, няма да напуснат родната си държава, особено в такъв момент. В момента те не се нуждаят от такава помощ.

# 926
Нов трус с магнитуд 6.0 с епицентър Шизуока

# 927
Ако има и едно японско семейство, което иска да дойде в България ще му съдействам. Лошото е, че едва ли някой пострадал ще научи за тази готовност.
Надявам се нещата с централите са се оправят, за да няма наистина нужда да се изселват надалеч.
Моля да не сравняваме ситуацията в БГ и тази в момента в Япония. Абсолютно неуместно е.

Действайте във фейсбук, туитър и прочие. Peace

# 928
  • In my tropical dream
Присъединявам се към всички съчувстващи и се моля да свърши час по скоро този ужас  Praynig
Трудно ми е да изразя бушуващите чувства в мен.
Изпращам всичките си позитивни мисли на Япония.
Самурайка  Hug кураж!!!

# 929
Ние сме на 1000 километра.
До сега мереха в МИКРО сиверта,минахана МИЛИ!!!!
Сега не знам дали да проветря цялата къща, защото ще язатворим в идните дни максимално плътно или да я затварям от сега?
Горките хора, не стигат разрушенията и жертвите, а сега и това Rolling Eyes Като четях колко бодър беше духът на българите в Япония, ми беше минала през ума асоциация с Чернобил. Колко време бяхме в невидение. При тях- нещо подобно... може би правителството е искало да ги държи спокойни и сякаш в съседните страни хората бяха по-притеснени от съдбата на тия реактори.

Дръъъъъън дрън! Това са развития на ситуацията от последните минути! Сега не се знае , но явно проблема идва от пожара в №4 реактор. Това е от преди няколко часа! И ни кго казват директно,може би с около час закъснение, докато подготвят данните!

Добре де спокойно.  Peace Загрижени сме просто като хора към хора. Има ли предупреждения да не се ядат пресни зеленчуци?

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 16:04 от galana_s

Общи условия

Активация на акаунт