Отговори
# 945
...
И къде пише , че ситуацията във Фукушима е 'извън контрол"?

Никъде, вече всички пишат за избягната катастрофа и как нещата се успокояват.

Може ли линк  Praynig

Много ми се иска да си права!!! Цял ден нямах достъп да компютър и все си мислех какво ли става в Япония. Обнадеждих са от вашите мнения, но защо в повечето информационни сайтове пише точно обратното, че радиацията при реакторите се покачва  newsm78

ПП. По едно и също време сме писали с Таня  Rolling Eyes

# 946

За съжаление във Фокушима нищо не е под контрол и няма изгледи да стане. Аз мисля, че с последни сили отлагат ескплозиите, за да евакуират хората и да си приготвят йод.

Ами това искам да разбера откъде го разбра ТаняМГ? От някой руски вестник ли?
" С последни сили отлагат експлозиите?" ..... без коментар.

# 947
Аз съм разочарована от TEPCO, ....
Разочарована съм и от Японското министерство, защото е трябвало да контролира ...

Ами не гласувай за това правителство на следващите избори. Peace

# 948
  • София
-CouncilRegulation(EU)- ли?  Sick
Не са ми никак достоверни.

# 949
На мен ми направи впечатление последният абзац на тази статия:
http://news.ibox.bg/news/id_1081590044

и 2007г имаха проблем с един реактор, но се справиха  Peace
Не това, а в частта за укриването на данни за инциденти Confused
10 c's, не така към руснаците. Те са съвсем близо до Япония и е нормално да са притеснени и да се стряскат от Фукушима. Както и ние едно време с Чернобил.
Аз мисля, че като цяло трябва да се търсят алтернативи на атомните електроцентрали навсякъде по света. Това са хиляди ядрени бомби, които при подходящи условия и катаклизми могат да направят огромни поразии.

# 950
Те и нашите не падат по долу. Ако видите заглавието в дир-а.

http://dnes.dir.bg/news/chernobil-avaria-quake-japan-fukushima-8202577?nt=4

Хич не всява паника...

# 951
...

Е, не е ли тогава крайно време да се паникьосаме? То няма за кога иначе...

Шегата настрана, дано да се овладее ситуацията в дългосрочен план, в което съм убедена! Районът очевидно е много "неспокойна" точка в момента, така че е съвсем очаквано да има и повишена вулканична активност, както и други трусове. За конспирации не ми се говори, коментарите на сайта на CNN изглеждат доста нормално - да, ситуацията е несигурна, но за момента: "No real evidence that there are health risks" to the public, expert says.

# 952
...

Може ли линк  Praynig

BBC например: http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12749444

# 953
...

Може ли линк  Praynig

BBC например: http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12749444

Да  Peace Благодаря! Вярвам, че BBC са обективна медия. Това, което ми направи впечетление е, че материала от линка, който се дала е от 14:55ч , озаглавен е "Нивото на радиацията пада във Фукушима". Приблизително по същото време 14:57ч е публикуван материал на сайта на агенция Фокус озаглавен "Нивото на радиация в четвърти реактор на АЕЦ „Фукушима” продължава да се покачва ". Голямо объркване се получава така.....

ПП. Това момче дето превежда във онзи сайт http://www.ustwrap.info/multi/tbstv::yokosonews , току що каза, че 70% от горивото в реактора (не разбрах кой точно) се било разтопило т. нар. meltdown

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 17:28 от muuu

# 954
Броят на хората останали без дом е стигнал 500 000  Sad

# 955
SMS "Радиация" е  обиколил азиатските страни. BBC предупреждават, че е фалшив. Явно паниката е обхванала и съседните на Япония страни.
Наистина новините са объркващи и противоречиви.

# 956
Изпускате една важна подробност, която си е стряскаща.
За да овладеят охлаждането на реактора използват морска вода.  ( това са мисля 3 кръга и много нестабилни алфа частици), А познайте къде се излива водата?

# 957
В океана?

# 958
Изпускате една важна подробност, която си е стряскаща.
За да овладеят охлаждането на реактора използват морска вода.  ( това са мисля 3 кръга и много нестабилни алфа частици), А познайте къде се излива водата?

Тя не се ли изпарява при досега с горивните пръчки?

# 959
  • София

За съжаление във Фокушима нищо не е под контрол и няма изгледи да стане. Аз мисля, че с последни сили отлагат ескплозиите, за да евакуират хората и да си приготвят йод.

Ами това искам да разбера откъде го разбра ТаняМГ? От някой руски вестник ли?
" С последни сили отлагат експлозиите?" ..... без коментар.

глупости, никой не си приготвя йод там все още и никъде няма инфо, че е със сетни сили, даже напротив- от 4 реактора 3 са под контрол и се мъчат да овладеят ситуацията с 4-я.

Titina , водата минава през процес на пречистване. Хората го обясниха вече. Не са толкова тъпи, че да я връщат директно в морето.

Общи условия

Активация на акаунт