Отговори
# 1 590
и руснаците казват същото , и французите ,
американците ще пращат безпилотен самолет да измери радиацията и състава й , защото не им вярват , а възд.течение отива основно към щатите
А на мен това не ми се вярва да е точно така, честно!
Не, заради друго, ами на японците като развита нация трябва да им е ясно, че има начини за засичане и от разстояние на нивата на радиация (в случая - безпилотния хеликоптер над реакторите)... В такъв случай, те ще са на ясно, че една неправилна информация, в последствие оборена/доказана от руснаци или американци, ще доведе до международни конфликти. А тези конфликти не са нужни на никого, точно в момента...

# 1 591
Точно според мен целта на американците е както да помогнат - току-що казаха, че данните ще бъдат предоставени на японското правителство, така и да имат те самите пълна картина пред очите си, доколкото е възможно.
Основната мисия е не само радиацията, а пълно заснемане на реакторите отблизо и отогре.

# 1 592
Хеликоптера се изпраща като съдействие към японците .

# 1 593
Безсмислено е да ровим кой какво казва, защото истината е някъде там,
но едва ли може да стигне до нас. От десетилетия се води информационна
война, с все партизанщина между точно тези държави. Тя деформира и
единия поток от информация, и другия. Отгоре на всичко сме с крайно
различни култури и не сме в състояние да прочетем правилно онова, което
казват или не казват я Япония.

# 1 594
Точно така!
Но това не означава "укриване на данни" или "укриване на истината"...
Не искам повече да коментирам, но в такива случаи, според мен, няма място за конспирации и борби.
Това, че за Чернобил е имало скриване и неподаване на достатъчно информация, за Фукушима далеч не мисля, че е така, просто заради разликата на основните действащи лица...
Лично мнение, не е нужно да ме оборвате!

# 1 595
като искаш вярвай , целият форум се кълне в японците , ама за два дена губят 10 от 52-та си реактора , благодарение на собствените си действия
има предостатъчно О-Ф-И-Ц-И-А-Л-Н-И мнения в нет-а , но вярвай на глупостите писани тук

те не съобщават на собственото си население каква е радиацията , която е много по-висока от това , което е стигнало тук от чернобил , и се мери много лесно освен това , автоматично ...

освен това никой не ги напада , защото всички големи страни имат реактори и не искат да настройват обществеността против атомната енергия ,
просто отбелязват , че послъгват ...а хората дишат ли , дишат ...

# 1 596
  • Варна
като искаш вярвай , целият форум се кълне в японците , ама за два дена губят 10 от 52-та си реактора , благодарение на собствените си действия
има предостатъчно О-Ф-И-Ц-И-А-Л-Н-И мнения в нет-а , но вярвай на глупостите писани тук

те не съобщават на собственото си население каква е радиацията , която е много по-висока от това , което е стигнало тук от чернобил , и се мери много лесно освен това , автоматично ...

освен това никой не ги напада , защото всички големи страни имат реактори и не искат да настройват обществеността против атомната енергия ,
просто отбелязват , че послъгват ...а хората дишат ли , дишат ...

Съветът ти е да спрат да дишат ли?
Мисля че няма нужда да пишеш тук своето изказване, освен ако не е подкрепено със солидни доказателства.
И понеже си така настроена срещу японците, искам да питам имаш ли и някакво становище по въпроса с канадската АЕЦ , която е изляла незначително количество (75000 литра) радиоактивна вода в Онтарио?

# 1 597
Няколко сателитни снимки от последните дни:
http://www.digitalglobe.com/index.php/27/Sample+Imagery+Gallery

Надявам се, че съм проследила достатъчно внимателно темата и не са пускани вече.

# 1 598
Точно преди няколко страници написах мнение, в което попитах дали има експерт по ядрена физика сред нас, за да направи по професионален начин обясненията относно прилики-разлики с Чернобил, но никой не отговори с потвърждение...
Чета достатъчно допълнителна информация, извън форума, за да не ми е нужно да влизам тук и с едно-две изречения, да донасям и паника, дезориентация и т.н.
Точно, защото хората в България слушат само бг-новинии четат само бг-източници, изкупиха така сляпо йода от аптеките, без да знаят, че този йод не помага и грам при радиация...

# 1 599

има ли поне един момент , в който да са казали истината и да не са скрили нещо , аз поне не виждам такъв - нито е обезопасена , нито са правили нещата както трябва - пръчките били по-нагъсто от необходимото , да пестели място ,

Къде има АЕЦ, обезопасена и конструирана да издържи на земетресение над 9 по Рихтер, на цунами и на вулканична дейност?

# 1 600
  • France-Bulgaria

Аз се замислям и за това,че след време радиациата застрашаваща Природата, спокойно може да бъде пренесена, не само чрез облаци и дъжд,а и чрез( техника,храни,фуражи и текстил) проивзеждани в Япония.В момента,колкото и да ми е болно за японския народ,се притеснявам и за бъдещето поколение на Планетата.Децата ни,внуците ни,за тях оставяме една'замърсена околна среда'...

# 1 601
rush_rush - нека предположим, че всичко писано от теб за радиацията е 100% истина.

Какво предлагаш - да спрат да дишат хората или да се изнесат с плуване Shocked Shocked
Престани да натрапваш крайни мнения, защото никому не са приятни..............
Искрено се надявам в момента, в който кризата приключи (дано е по-скоро) да преосмислиш плюенето по хора, за които не знаеш нищо от първа ръка, а само четеш догадки, предположения и факти...........

# 1 602

Има ли ги тези данни за по-висока радиация, различни от обявените от Япония някъде? Може ли да публикуваш линк към мястото, от което черпиш тази информация.

# 1 603
Точно преди няколко страници написах мнение, в което попитах дали има експерт по ядрена физика сред нас, за да направи по професионален начин обясненията относно прилики-разлики с Чернобил, но никой не отговори с потвърждение...
Чета достатъчно допълнителна информация, извън форума, за да не ми е нужно да влизам тук и с едно-две изречения, да донасям и паника, дезориентация и т.н.
Точно, защото хората в България слушат само бг-новинии четат само бг-източници, изкупиха така сляпо йода от аптеките, без да знаят, че този йод не помага и грам при радиация...
Някъде пишат ,че ще са по-малки пораженията ,другаде по-големи.
Чета БГ медии ,защото езици не знам .Ако някой може нека да напише какво казват чуждите експерти.

# 1 604

Има ли ги тези данни за по-висока радиация, различни от обявените от Япония някъде? Може ли да публикуваш линк към мястото, от което черпиш тази информация.

и този линк да го дадем най-после на японския народ, че да е наясно с нещата най-накрая!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт