Отговори
# 1 785
Възстановяват електричеството в петък
ТЕПКО съобщи, че електрическото захранване в централата ще бъде възстановено най-рано в петък, предаде Ройтерс.

# 1 786
Може да видите тук снимки преди и сега на засегнатите райони (движите мишката от дясно на ляво върху снимката). Не видях дали е пускан линкът, така че моля за извинение, ако повтарям някоя публикация: http://www.abc.net.au/news/events/japan-quake-2011/beforeafter.htm

# 1 787
Дано опитите за възстановяване захранването на централата бъдат успешни.Само тогава има щанс да се овладее ситуацията,стига да може да заработят след това и помпите за охлаждането на реактора.Това,което правят в момента е наливане от пусто в празно.Горивото се намира в реактора,той представлява херметичен стоманен съд.Проблемът,е че не може да се охлажда горивото с вода която циркулира вътре в корпуса на реактора.В момента правят опити за обливане на самият корпус отвън,отделно от това реакторът се намира в херметична железобетоона обвивка,така че всъщност обливат нея с тези хеликоптери и водни оръдия.А така не може да стане никакво охлаждане на горивото.

# 1 788
Едва ли в който и да е сайт човек ще може да види реални сателитни снимки на ставащото във Фукушима.....

# 1 789
Не разбирам от това Киара,просто ми е любопитно.Земетресенията се отчитат непрекъснато в реално време.До вчера бяха много по малко,днес са на много места.

# 1 790
# 1 791
Блиzо 5700 са жертвите, а 9500 са иzчеzналите. Поне според немския Н24. Каzаха и "Захранването във Фукушима1 още не е въzстановено." Но не чух да споменават кога може това да стане (сутринта каzваха "до вечерта", но..).

Това с ценzурата, което сте покаzали... не zнам какво да мисля вече.....

# 1 792
Дано опитите за възстановяване захранването на централата бъдат успешни.Само тогава има щанс да се овладее ситуацията,стига да може да заработят след това и помпите за охлаждането на реактора.Това,което правят в момента е наливане от пусто в празно.Горивото се намира в реактора,той представлява херметичен стоманен съд.Проблемът,е че не може да се охлажда горивото с вода която циркулира вътре в корпуса на реактора.В момента правят опити за обливане на самият корпус отвън,отделно от това реакторът се намира в херметична железобетоона обвивка,така че всъщност обливат нея с тези хеликоптери и водни оръдия.А така не може да стане никакво охлаждане на горивото.
Ами те днес нали установиха ,че не работят нещо ,което ти предположи в понеделник.
Сега сигурно чакат нови.

# 1 793
Аз не съм предположил,просто всеки,който работи в тази сфера е наясно с това.

# 1 794
Аз не съм предположил,просто всеки,който работи в тази сфера е наясно с това.
Ами не знам ,но е факт че днес се сетиха ,че помпите не работят.

# 1 795
По новините на БНТ казаха, че положението май е по-добро.

Но, българският консул е напуснал Япония по собствено желание, което ще се отрази на кариерата му вероятно.

# 1 796
Новините по Нова - куче се грижи и пази друго куче, пострадало от бедствието в Япония...Не е истина, с какво ни занимават, на фона на ситуацията там! ooooh!

# 1 797
Новините по Нова - куче се грижи и пази друго куче, пострадало от бедствието в Япония...Не е истина, с какво ни занимават, на фона на ситуацията там! ooooh!
Ами то няма нова информация .
Чуждите медии нещо ново не казват ли ?

# 1 798
По новините на БНТ казаха, че положението май е по-добро.

Но, българският консул е напуснал Япония по собствено желание, което ще се отрази на кариерата му вероятно.

Да, доброто е, че се очаква да се възстанови електрозахранването на централите.
      Значи, ще чакаме.
      И ще чакаме да могат да се задействат помпите за охлаждането на реактора, когато стане възстановяването.

пп Норе, това за кучетата, явно са го взели от Руската телевизия. Снощи го гледах там.

# 1 799
  • София
Аз пък четох във фейса, че оставали 48 часа до глобална катастрофа.Ти да видиш.... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт