Отговори
# 1 905
Ще бъдем общо (дай Боже) 7 възрастни (две от жените бременни)и 5 деца.

Heart Eyes Предполагам, даже съм сигурна, че за всичко си помислила, но да ти напомня, за всеки случай  Wink - консервирана храна, бисквити /които да спасяват положението, дано не се наложи/, батерии, хигиенни материали. Кураж на всички ви, дано бъдещите майки са спокойни. Предай им най-топлите ни поздрави от България и надеждата, а най-вече молитвите, всичко да мине 'по план', ако изобщо е удачен такъв израз в момента...

П.П. Ама ти наистина не спиш... Не че ти се карам, но по-полезна ще бъдеш по-бодра.  Hug

# 1 906
Трети  Hug Много ми помагаш!

# 1 907
samuraika, възхищавам ти се  Hug Надявам се скоро познатите ти да пристигнат и да не ви се налага изобщо да се 'запечатвате'  Praynig

Преклон пред народа на Япония ! Следя темата от самото начало и се моля за положителен и скорошен завършек  Praynig

# 1 908
Мисля, че темата за нуклеарната криза трябва да се раздели от тази за земетресението.

Непрекъснато говорите за случващото се с АЕЦ, като едни специалистки по ядрена физика, а мен лично ме интересуват повече хората, как се справят, какво се прави за тях и т.н. И колкото пъти вляза в темата очаквам да разбера нещо за японците и ситуацията, а чета едни и същи хора с едни и същи 'новини' и съответните им 'компетентни' интерпретации върху реактори, пръчки, облаци и йонизиращи лъчения.

Ако модератор реши, нека се разделят тези теми и бистренето на проблема с Фукушима да остане в отделна тема, а в друга да говорим за земетресението.

снимки: http://webpressphoto.com/2011/03/japan-continuing-crisis/

# 1 909
Даже и дамски превръзки заредих  Rolling Eyes после се светнах, че само аз бих ги ползвала...

10'с ще ниобвинят, че наблягаме върху човешката драма за да укрием информация  Sick

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 21:55 от samuraika

# 1 910
 Laughing Laughing Laughing
Даже и дамски превръзки заредих  Rolling Eyes после се светнах, че само аз бих ги ползвала...
Милата... Нищо, важното е да има.  Hug
Самурайка, по снимки виждам, че при вас е студено. На ток ли ви е отоплението?

# 1 911
Самурайка, голям си сладур. Просто искам да знаеш, че сме постоянно с вас в мислите си и вярвам, че положението ще се нормализира и ще се подобрява оттук насетне.  Hug

# 1 912
Хах, точно за д. превръзки шях да ти пиша, но после реших, че надали си го пропуснала. Между другото, тампоните могат да се използват за спиране на кръв по тялото, ако някой нещо се нарани. Така че нищо не е излишно.

П.П. Подкрепям идеята на 10 цента темите да се разделят.

# 1 913
samuraika Сникърса е много хранителен ,чела съм че чеченски партизани се зареждали с него ,защото е малък и лек ,а дава сила .
Но нищо от това няма да ви е нужно утре ще има хубави новини .

# 1 914
Да, може да си пуснем една тема за земетресението, една за Фукушима, една за икономическото състояние, дори еколозите биха могли също да си пуснат отделна тема.

# 1 915
Днес по една от руските ТВ казаха, че са установили уреди за измерване на радиацията на 400 места на север и всичко там е напълно нормално.

Китайците по CCTV - също мерят и там е ОК.

CNN - Обама направи изказване, че не очакват където и да е в щатите да пристигне радиация в застрашаващи здравето размери, базирано на експерти и т.н.

Тези хора там, работниците.. чудех се с противогази ли работят. Просто не ми излиза от акъла. Навремето ми се върти някакъв спомен от часовете в уч-ще, че имаше някакви химически одеала. Наистина ли няма екип, който да не пропуска??

П.С. Който иска да дари средства, има кредитна карта Visa или MC и не иска да го прави чрез БЧК (докато не се изясни какъв е случая и дали има отделна сметка там за Япония), може да го направи чрез някоя от американските организации в помощ на Япония.

На страницата на CNN www.cnn.com/impact са изброени всички организации Charities helping in Japan. Например на страницата на международния Червен кръст вдясно си пише "Donate"и "Support the Red Cross disaster response in Japan", само се попълват коректно всички данни.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 22:19 от I see you

# 1 916
Да, може да си пуснем една тема за земетресението, една за Фукушима, една за икономическото състояние, дори еколозите биха могли също да си пуснат отделна тема.

Ами чак толкова не предлагам, но ти например си вече безкрайно досадна  с този флууд, който бълваш, като пробит реактор и мисля, че ще е полезно земетресението да се отдели , за да мога да прочета и за  човешки неща без цялата тази истерия около нуклеарния проблем.

Аз съм по-хуманитарно настроена към случилото се, интересувам се от другите не-нуклеарни аспекти на това, което сполетя Япония, но от теб и такива като теб ( няколко сте, но сте доста гласовити) е невъзможно да се разбере кой знае какво, затова мисля, да, че темата за земетресението трябва да се отдели и ти и шепичката хора, които претендират за компетентност и информираност за кризата във Фукушима да си говорите на спокойствие.

# 1 917

Направо са покъртителни.Не мога и да си представя каква сила трябва да има тази вода, за да завлече огромен кораб насред населеното място.Кошмар, кошмар.....

Всичко е свързано-земетресението, цунамито, ядрените реактори.не мисля, че са нужни няколко теми.Просто ако всеки се старае да пише максимално по темата няма да има проблем.

Самурайка Hug
А мамите в кои месеци са бременни?Дано всичко е наред с тях и бебчетата, и изобщо с вички вас.

# 1 918
Аз ли нещо не разбирам... Това, че никой не говори в момента за земетресението и неговата уникалност (от научна гледна точка) трябва ли да означава, че аз трябва да се разсърдя някому? Защото, да, това е нещо, което много ме интересува.
Едва ли темата за евентуалното голямо изтичане на радиация е спам.
Да не говорим, че е трудно да намериш други новини в нет-а, които да не са свързани със ставащото в АЕЦ Фукушима.

# 1 919
 как се справят , както могат явно , хич не ми е важно има ли одеяла или няма ,
хората векове са спали на пода и са си лягали гладни ,
ама никой не може да се справи с ефекта от голите '' пръчки ''
национални особености , които са + в един момент в друг пречат - да не казват истинското състояние на нещата , защото не обичат да се оплакват  ; да не искат помощ , защото е под достойнството им , да увъртат , да не говорят пряко и други от тоя вид ..в моменти като тези са пагубни за мнозина ....

Общи условия

Активация на акаунт