Отговори
# 2 070
  • Deutschland
П
Само не мога да разбера какво сте се хванали за това, че консулът си е тръгнал? Ами за него това е работа. С какво точно ще помогне, ако седи там? Българите, които пожелаха - напуснаха. Той за какво да седи там?! Да получи медал посмъртно ли или приживе, докато си лекува рака? Хайде нема нужда! Японците нямат избор - спасяват страната си, близките си. Чужденците е нормално да се евакуират. Ако консулът беше ядрен експерт и офейка, ще е съвсем различно.
 Самурайка,   bouquet за теб!
Ами по твоята логика ако той работи като учител в едно училище и там тиктака заложена бомба,той с чиста съвест ще напусне пръв училището.То това нали е само работа.Какво ще му пука за децата...

# 2 071
Дойдоха! Живи, здрави, леко са пътували, от гарата ги откарах в болницата за да серегистрират, прегледат и да си ги наблюдават там.

Благодаря. Hug Нямам думи да изразя благодарността си! САМУРАЙКА, от днес ти си едно от децата ми, ще ми се да мога да ти благодаря не само на думи. Мога ли с нещо да ти бъда полезна и да помогна от тук? Бих направила всичко, каквото е необходимо.
Преди минути прочетох съобщението на синът ми във фейсбук .
Благодаря на всички, желая ви много щастие и късмет.
Подкрепата  на всички ви за мен беше неоценима.
Притеснявам се,  че превръщам форума в място за лични истории. Спирам.
Дано Бог ви даде такива приятели в трудни моменти -реални или виртуални, няма значение, важното е да имат сърце.
Самурайка Hug  bouquet

bouquet Hug Браво! Много се радвам за сина и снахата на Джили! Всичко ще бъде наред! Самурайка, поклон!   bouquet

# 2 072
  • SA
П
Само не мога да разбера какво сте се хванали за това, че консулът си е тръгнал? Ами за него това е работа. С какво точно ще помогне, ако седи там? Българите, които пожелаха - напуснаха. Той за какво да седи там?! Да получи медал посмъртно ли или приживе, докато си лекува рака? Хайде нема нужда! Японците нямат избор - спасяват страната си, близките си. Чужденците е нормално да се евакуират. Ако консулът беше ядрен експерт и офейка, ще е съвсем различно.
Ами по твоята логика ако той работи като учител в едно училище и там тиктака заложена бомба,той с чиста съвест ще напусне пръв училището.То това нали е само работа.Какво ще му пука за децата...

Децата в едно училище ще ги хване за ръчичка и ще ги изведе. Ако обаче нормално разсъждаващи хора решат, че ще останат на място, на което в близките дни може да бъде застрашен живота им, то това е техен избор.

# 2 073
П

Децата в едно училище ще ги хване за ръчичка и ще ги изведе. Ако обаче нормално разсъждаващи хора решат, че ще останат на място, на което в близките дни може да бъде застрашен живота им, то това е техен избор.
Българският консул в Токио напусна Япония, оставяйки сънародниците ни в засегнатата от силното земетресение и цунами страна да се оправят сами, разказва разочарованият българин Светослав Георгиев пред БНТ.

(...)

Светослав е благодарен за помощта, но и разочарован от реакцията на българския консул, както и на външното ни министерство. Той не пожелавана ни никого да е "българин в чужбина по време на криза".

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3688271

# 2 074
 Самурайка,   bouquet за теб!
Тези, които са се евакуирали с чешки правителствен самолет може би визираш?
Ами да закрием всички консулства тогава, след като дори в такъв момент явно няма нужда от тях (според теб) и всеки да се оправя както може......

# 2 075
За какво спорите   newsm78 консула е плъх както каза някой по напред .
Как може да има две мнения по въпроса.
И да го разбирате ,че го е шубе това не би трябвало да го оправдава.

# 2 076
От сутринта не съм гледала за новини и за съжеление виждам, че леко прокрадващата се тревога на Самурайка от снощи се сбъдва. Tired.
По радиото съобщиха, че при погребването на реакторите би трябвало пострадала да е само 20 км. зона....а дано. Въобще не мога да намеря информация ще реши ли проблемите и ще успее ли да локализира щетите в 20км. зона. На няколко места прочетох, че операцията по охлаждането не дава резултат, извършва се отдалеч заради високите нива на радиация и май-водата не достига до целта си в нужния обем.
Японците са приели помощта на американците за помощ в адрената криза, каквото и да означава това. Повече подробности, кое и как не намерих. Спомена се вече, че искат помощ от германците за роботи, само да спомена, че някъде срещах, че дефектирали при радиация.

# 2 077
Аз малко се обърках в това море от информация.
Ту се твърди, че има българи, които искат да се приберат и имат нужда от помощ (очакват посолството да им помогне), ту че нямало такива  newsm78
Коя е вярната информация?

# 2 078
  • На топло...
Всъщност точно сега е най-отговорен за сънародниците си, но не се учудвам Confused (Българинът в чужбина често трябва да се оправя сам и е добре да не прибягва до услугите на посолството, за жалост). Би трябвало да изпрати семейството си и да премести бюрото в друг град, това би било нормалното.

А това, че западняците или който и да било би оправил нещата като с вълшебна пръчка... или че едва ли не се е тупал в гърдите Rolling Eyes, без коментар. Всички от самото начало наблюдаваха със затаен дъх какво се случва и анализираха ли, анализираха, но по-добри идеи нямаха (това за немските различни специалисти, които слушах).
Просто това е авария, която била с вероятност едно на десет на седма да се случи, това го казаха тази сутрин - човек, който предното лято е правил документален филм за АЕЦ-ите. 

# 2 079
Цялото това пръскане с вода е все едно да се опитваш да изгасиш вулкан с подръчни материали.Много ясно ,че няма да има никакъв успех .За жалост.

# 2 080
Момичета, разплаквате ме с вниманието си!
Аз съм само една уплашена майка, чието сърце е стегнато до болка в примката на страха.
За мен Самурайка е светицата, която ми вдъхна мъничко надежда и леко разхлаби примката за  да си поема глътка въздух.
Извинете ме, много ви обичам всички подкрепящи ме, но  медиите ,,надушиха'' интересна тема и се навъртат да си търсят материал тук.
От години не гледам БГ телевизия, не ги уважавам и не желая да бъда обект на коментари, затова засега спирам да пиша.
Всички, които искате може да ми пишете на лични.
Благодаря ви.

# 2 081
erika - не се опитват да изгасят нищо, доколкото чета навсякъде - просто се опитват да предпазят от по-нататъшно прегряване, докато успеят да възстановят ( да се надяваме) охлаждащите системи, които вече ако заработят нормално би трябвало да решат проблемите във всички реактори.

djily -  Hug
да, медиите.................. Whistling Whistling Whistling

# 2 082
erika - не се опитват да изгасят нищо, доколкото чета навсякъде - просто се опитват да предпазят от по-нататъшно прегряване, докато успеят да възстановят ( да се надяваме) охлаждащите системи, които вече ако заработят нормално би трябвало да решат проблемите във всички реактори.

djily -  Hug

Напълно разбирам какво искат да направят,просто направих малка съпоставка с вулкан.

# 2 083
Трябва да охладят за да спадне до някакви нива радиацията за да могат да работят в по-голяма близост до ядрото за свързване на помпи и захранване аз това разбрах.

# 2 084

Добре, че и за японците "вършенето на работа" не се изчерпва с появата на  проблеми.
Външно министерство призова българите да се приберат, и консулът от добра душа им даде пример, а? Mr. Green
Работата му е да е там, докато има българи там. Които във всеки един момент може да имат нужда. А и доколкото прочетох, той се е прибрал почти веднага.

В такива моменти се разбира кой е Човек.

Самурайка    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт