Отговори
# 2 190
  • София
Честно казано и на мен ми е мъчно...

Тук кадри преди и след http://www.dailymail.co.uk/news/article-1367309/Japan-earthquake … o-ghost-town.html

Въпреки, че в коментарите отдолу оплюват медията за ограниченото мнение и търсенето на сензация...

и на мен ми е мъчно за тях. Каква вина имат, че ударило небивало земетресение и нечувано цунами досега. Гледат да спасят света с всички сили хората, а сълзите му за мен са знак, че се чувства виновен. Пак казвам там заради дълг и чест са готови да умрат.

Цитат
Не , крили са и са фалшифицирали информация за сигурността на централата .
Явно и реакцията им въобще не е адекватна от самото начало на инцидента .
Какво се пулиш?

дай линк с доказателства за това, не с предположения  на "експерти" newsm78

Ето доказателство "Not surprisingly, Miyagi and Fukushima are completely N/A, as every single reading is Under Survey, also known as censored.nGy/h (nano- Grays per hour)Ishikawa is reported also as Under Survey" от картата за измерване на радиационния гама фон.http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=4870

това според мен е част от тактиката "без паника"  Rolling Eyes Все едно да има проблем с двигателя на самолет и ти да го съобщиш на пътниците. Това е неписан принцип.

# 2 191

Цитат
Какво се пулиш?

дай линк с доказателства за това, не с предположения  на "експерти" newsm78
Няма да давам линк ,четеш темата редовно имаше достатъчно информация за това .Не предположения ,имало е доклади и предупреждения  .Може да съчувстваш и да се възхищаваш на хората ,които са там и рискувайки живота си се опитват да направят невъзможното ,те естествено нямат никаква вина.
За съжаление за сега се случва всичко негативно казано от чуждите експерти.
Дано все пак се случи чудо  Praynig

# 2 192
  • София
По CNN, BBC - навсякъде казаха, че е 6-та официално от японските власти.

Какво, какво? Линк, please. Shocked
Как 6та, хора? Вдигнаха я от 4та на 5та. Да не се бъркате?

да точно написано 6 степен, което е много много лошо

# 2 193
Намирам инфо само за степен 5та.
Дайте линк.
Иначе се получава развален телефон.

# 2 194
Akio Komiri  вместо да реве да ходи на първа линия да гаси огъня.Въобще цялото ръководство трябва да ги пратят на площадката. Тези хора имат огромна вина.
Предизвикаха земетресение и цунами.  #Crazy  #Crazy #Crazy
Какво се пулиш?
Имам представа от централа, от помпи, от непрекъснат производствен процес, от електрозахранване и затова ми е чудно как хора, които си нямат понятие от такива неща веднага станаха съдници. Ако не е имало заметресение и цунами, тази централа щеше да си работи до края на екплоатационния си срок.
А тези хора съм убедена, че са направили и невъзможното при тези условия.

# 2 195
абе 6-та степен е само в БТВ- новините, като не знаят какво превеждат и предават! Как не ги е срам Whistling Whistling Whistling Whistling Да вземат да се извинят официално  Shocked Close
Навсякъде и всички знаем, че е 5-та от днес т.е. от вчера Японско време.

BBC:
http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/03/18/japan.nuclear.re … index.html?hpt=C2

# 2 196
аз само ще каза, че за да обявиш някого за виновен, е хубаво да има 100% доказателства за това! Другото се нарича клевета  Rolling Eyes

Цитат
Ако ще спасяват света с всички сили , трябва да са точно на първа линия на площадката. Там са съвсем други хора, които не реват.

те, преценяват кой ще е полезен на първа линия и кой- не. Важното е да се справят, а според мен са на прав път и  най-малкото заслужават адмирация, че вече цяла седмица задържат положението и не позволиха тотална катастрофа.
Четеш уж темата ама нещо не вникваш ,какво спасение какви адмирации .Днес от 4 минаха на 5-та ,а вече и на 6-та ,знаеш ,че са 7 степените.

# 2 197
  • София
Цитат
Няма да давам линк ,четеш темата редовно имаше достатъчно информация за това .Не предположения ,имало е доклади и предупреждения  .Може да съчувстваш и да се възхищаваш на хората ,които са там и рискувайки живота си се опитват да направят невъзможното ,те естествено нямат никаква вина.
За съжаление за сега се случва всичко негативно казано от чуждите експерти.

Конструирали са АЕЦ, който издържа на 9 по Рихтер и 20м цунами. Незнам дали има друга такава централа в света. Това само по себе си е достойно за възхищение. А, дали постфактум има човешка грешка, ще се изясни на 100% когато приключи този ад в Япония.
Ако се установи такава, нека виновените си понесат последствията. До тогава обаче всички са невинни (т.е. до абсолютно доказване на противното). Иначе мнение всеки от нас си е съставил и има право на това.

С две думи дано японците опровергаят всички световни експерти  Praynig До 7-ма може и изобщо да не се стигне. Все пак имат напредък. Дано  Praynig

# 2 198
Честно казано и на мен ми е мъчно...

Тук кадри преди и след http://www.dailymail.co.uk/news/article-1367309/Japan-earthquake … o-ghost-town.html

Въпреки, че в коментарите отдолу оплюват медията за ограниченото мнение и търсенето на сензация...

и на мен ми е мъчно за тях. Каква вина имат, че ударило небивало земетресение и нечувано цунами досега. Гледат да спасят света с всички сили хората, а сълзите му за мен са знак, че се чувства виновен. Пак казвам там заради дълг и чест са готови да умрат.

Цитат
Какво се пулиш?

дай линк с доказателства за това, не с предположения  на "експерти" newsm78

Ето доказателство "Not surprisingly, Miyagi and Fukushima are completely N/A, as every single reading is Under Survey, also known as censored.nGy/h (nano- Grays per hour)Ishikawa is reported also as Under Survey" от картата за измерване на радиационния гама фон.http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=4870

това според мен е част от тактиката "без паника"  Rolling Eyes Все едно да има проблем с двигателя на самолет и ти да го съобщиш на пътниците. Това е неписан принцип.
Тук би следвало да е обратното,в самолета ситуацията е доста по-различна.Там няма къде да бягаши паниката само би ти изиграла лоша шега.Докато тук на земята при такова бедствие трябва на първо място да си информиран,за да знаеш какво да правиш.

# 2 199
БТВ? Ама защо не кажете така... ooooh! Ясно.
Значи - игнор. Навсякъде пише, че положението остава непроменено.

# 2 200
Китана , за съжаление грешиш!

# 2 201
  • София
Седмица след разрушителното земетресение, ядрената заплаха в Япония е повишена до максимална степен. Премиерът на страната призна, че ситуацията в атомната централа "Фукушима" е много сериозна. Продължава обливането с вода на проблемните реактори. Експерти признават, че нямат представа дали огънят е овладян.

"Повишихме степента на значимост на инцидента в ядрената централа "Фукушима" 1 от пета на шеста степен и уведомихме за това международната агенция за атомна енергия", обясни Хидехико Нишияма, ръководител на японската Агенция за ядрена безопасност.

В телевизионно обръщение към нацията премиерът Наото Кан изрази надежда, че страната му ще се справи с трагедията, но призна, че обстановката е тежка.

източник БТВ

# 2 202
Akio Komiri  вместо да реве да ходи на първа линия да гаси огъня.Въобще цялото ръководство трябва да ги пратят на площадката. Тези хора имат огромна вина.
Предизвикаха земетресение и цунами.  #Crazy  #Crazy #Crazy
Какво се пулиш?
Имам представа от централа, от помпи, от непрекъснат производствен процес, от електрозахранване и затова ми е чудно как хора, които си нямат понятие от такива неща веднага станаха съдници. Ако не е имало заметресение и цунами, тази централа щеше да си работи до края на екплоатационния си срок.
А тези хора съм убедена, че са направили и невъзможното при тези условия.
Оценката не е от нас .
Ако не е имало заметресение  ooooh! е да ама там определено няма такъв вариант.Същото важи и за цунамито .Някой беше дал статистика за земетресенията и цунамитата там ,ами 10 метровото цунами дори не и посредата на това ,което се е случвало .

missence възхищавай им се ,колкото искаш .

Вижте който знае езици чуждите медии какво казват .

# 2 203
Добре де кажете откъде е тази информация. И аз погледнах в сайта на NHK, но няма нищо за покачване на степента. Наистина, абсолютно сериозно ви умолявам да не говорите неща, за които не сте сигурни, защото много хора имат и близки там, точно там и съвсем не им е просто новина всяко такова нещо...

# 2 204

Конструирали са АЕЦ, който издържа на 9 по Рихтер и 20м цунами.
Кой е този АЕЦ? Защото Фукушима не е.
Степента според японците е 5, а според американците е 6.

Общи условия

Активация на акаунт