Отговори
# 2 985
"Установката HAARP причинила земетресението в Япония?" -
http://30dumi.pozicii.net/2011/03/ustanovkata-haarp-pritchinila- … nieto-v-yaponiya/

http://www.xnewsarchive.com/2011/03/haarp-activity-during-massiv … an-march-11-2011/

Все повече попадам на такива материали в нета , включително и мнение на д-р от геофизичния институт на БАН - http://www.-spam093-/27119/световна-конспирация-земетресеният/

# 2 986
земетресение не може да се предизвика , необходима е изключително много , невероятно много  енергия , която няма откъде да се вземе

# 2 987
# 2 988
земетресение не може да се предизвика , необходима е изключително много , невероятно много  енергия , която няма откъде да се вземе

newsm78

Цитат
HAARP е съоръжение, разположено в Аляска, което уж е с научна цел, но там щъкат само военни. Има доста инфо за него в нет-а.
Запознати с ХААРП системата твърдят, че с нейна помощ, американската военна машина може да променя климата, да създава земетресения и урагани и т.н. С помощта на ХААРП, Америка усвоява нефтените находища по шелфа на Аляска.
В общи линии, системата представлява мрежа от високочестотни антени, които по някакъв начин бомбардират йоносферата, променяйки по някакъв начин структурата и. С помощта на тази система обаче, американците могат да влияят на климата по цялата планета.
- това е мнение от друг форум

Не поддържам , но и не отричам....Това ,че някои неща не са ми понятни , не означава ,че не съществуват. Peace
Само споделих още една гледна точка. Peace

# 2 989
Вече стигнахме и до Световната конспирация.
Съществува нещо, като Наука, която ако не всичко, все пак може да обясни някои неща. Peace

# 2 990
Аз не разбрах, чий пазар ще наводнят японците с радиоактивни стоки?

# 2 991
  • Варна
Аз не разбрах, чий пазар ще наводнят японците с радиоактивни стоки?

Не знам, но аз лично се отказвам от океанската риба. Tired

# 2 992
Вече стигнахме и до Световната конспирация.
Съществува нещо, като Наука, която ако не всичко, все пак може да обясни някои неща. Peace

Ами за това писах ,че вече и учени говорят по темата
Цитат
Все повече попадам на такива материали в нета , включително и мнение на д-р от геофизичния институт на БАН  - http://www.---/27119/световна-конспирация-земетресеният/

# 2 993
  • Italia

Извинявам се, но приказките на Шехерезада ряпа да ядат пред тази "статия". В едно изречение правят нелепи предпоставки, в следващото вече тези нелепи предпоставки се приемат за 100% истина.  ooooh!
Цитат
Иначе защо ще евукаурит на няколко пъти персонала
К'во каза, че ще правят с персонала?

Ще помоля ако някой публикува линкове да бъдат от официални и доказани източници, за да не всява допълнителна паника!

# 2 994
Чакайте малко сега. Блиц си е информационна агенция. И какво значи да публикуваме само от официални източници, ние да не сме журналисти? Нито пък сме специалисти, за да можем да определяме дадена информация дали е обективна или не. Това е форум в крайна сметка, не е CNN, че всеки да пресява източниците през няколко сита.

Аз разбирам, че в тази тема малко се преиграва на тема да не се всява паника, обаче положението е изключително сериозно. Хората се притесняват, кое му е странното?  Значи аз лично в момента се притеснявам естествено. По-напред на френския модел на облака, който се пусна, се вижда, че на 26-ти март в Гренландия концентрацията изведнъж става, каквато е във Фукушима. Някой може ли да го отрече, да го отхвърли обосновано? Предполагам, че някакси въздушните маси се завъртат, срещат се и правят тази концентрация, но аз не знам. Някой знае ли?

# 2 995
Гренландия е близо до Япония, като погледнеш света откъм полюса.

# 2 996
Гренландия е близо до Япония, като погледнеш света откъм полюса.

Мисля, че с географията сме запознати. Peace

пп Почаках...  Wink
            Гренландия, откъдето и да я погледнеш, хич не е близо до Япония  Crazy

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 17:38 от inna-bubulina

# 2 997
  • София
Напрежението се покачва тук в темата.  Laughing Вземете изпуснете малко парата, че ще ни тропнат катанеца до два дена (не официална прогноза, лично мнение).

# 2 998
TOKYO, March 23, Kyodo

Tokyo Electric Power Co. said Wednesday it has observed a neutron beam, a kind of radioactive ray, 13 times on the premises of the Fukushima Daiichi nuclear plant after it was crippled by the massive March 11 quake-tsunami disaster.

TEPCO, the operator of the nuclear plant, said the neutron beam measured about 1.5 kilometers southwest of the plant's No. 1 and 2 reactors over three days from March 13 and is equivalent to 0.01 to 0.02 microsieverts per hour and that this is not a dangerous level.

The utility firm said it will measure uranium and plutonium, which could emit a neutron beam, as well.

In the 1999 criticality accident at a nuclear fuel processing plant run by JCO Co. in Tokaimura, Ibaraki Prefecture, uranium broke apart continually in nuclear fission, causing a massive amount of neutron beams.

In the latest case at the Fukushima Daiichi nuclear plant, such a criticality accident has yet to happen.

But the measured neutron beam may be evidence that uranium and plutonium leaked from the plant's nuclear reactors and spent nuclear fuels have discharged a small amount of neutron beams through nuclear fission.

==Kyodo

На 1.5 км от централата са замерени неутронни лъчи равни на 0.01-0.02 микросиверт. Това не било опасно ниво. Но измерените потоци от неутрони може би са доказателство, че има изтичане на уран и плутоний от ядрените реактори на централата и от изхвърленото отработено ядрено гориво се излъчват незначителни потоци неутрони, дължащи се на ядрен разпад. Ниските стойности обаче в сравнение с аварията в Токаймура, давало основание да се смята, че аварията не е в критична фаза.

Горица  Hug

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 18:16 от flambe

# 2 999
  • Italia
I see you, още като видиш заглавието ти става ясно, че нещо не е наред. Официално изявление за повишаване степента на пораженията няма, или аз съм изтървала кога от пета става на седма? "Напълно отворена сърцевина на реактора"???
Цитат
Не ни ли лъжат, като дни наред ни казват, че трети реактор не се е разхерметизирал?
Цитат
Затова ако се вгледаме по-внимателно в схемата на реактора, си задаваме въпроса щом сърцевината на реактора е отворена,
Тези два цитата в подкрепа на предишното ми твърдение.
Въпреки правописните грешки и на места абсолютно несвързани и безсмислени изречения оставам с впечатлението, че диагностицирането на проблема се извършва въз основа на една снимка над централата. WTF?!?!? Не смятам да продължавам с разбора на статията.

A колкото до източниците - визирах и другия линк за становището на БАН за световната конспирация (да се смееш ли, да плачеш ли...)

Напрежението се покачва тук в темата.  Laughing Вземете изпуснете малко парата, че ще ни тропнат катанеца до два дена (не официална прогноза, лично мнение).

Отивам да си топна долното продължение на гърба в легенче с хладка вода (обезсолена, от морската се разваляли клапаните  Laughing )

Общи условия

Активация на акаунт