Отговори
# 3 105
Току що съобщиха за заметрсение в Бурма с магнитут 7.0

# 3 106
  • Варна
Току що съобщиха за заметрсение в Бурма с магнитут 7.0

Къде е Бурма?  Blush

Тук ли?

# 3 107
  • Русе
 Струва ми се,че става въпрос за Бирма-Мианмар.

# 3 108
Като заговорихте за амириканския флот, ето ви снимки как го дезактивират след това http://www.rian.ru/jpquake_mm/20110324/357307749.html.

Положението не е добро наистина, но все още е не колкото Чернобилската авария. Точно покри липсващата брънка от действителните аварии, между Три майл айлънд и Чернобил.

# 3 109
  • The QC to be!!!
Гайгер-Мюллеровия брояч не отчита всички видове радиация и ако нивата са високи ще заглъхне.
За какво говориш? Дай пример, че нещо не се сещам какво имаш в предвид? Г–М брояч няма начин да заглъхне ако е х-рей, гама или бета, алфа е друга история. Може да отчете над скалата и тогава няма да знаеш със сигурност защото е над скалата, но това е др. ? - и няма да заглъхне освен ако не изкл. звука, или батериите са капут, ако е на батерии де. Ако нивото на радиацията е мн високо, точно обратното, ще свисти за страх.

# 3 110
Учени са открили радиоактивни частици на 30 км от бреговете на Япония
24 март 2011 | 21:26 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Японски учени са открили радиоактивен йод 131 и цезий 137 в морската вода на 30 км от бреговете на остров Хоншу, където се намира авариралата АЕЦ „Фукушима 1”, се казва в съобщение на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), цитирано от РИА Новости.
„Откритата концентрация на радиоактивния изотоп на йода превишава нормата, а нивото на радиоактивния изотоп на цезия е под установените от японските регулатори норми. Тестовете са извършени на 22 и 23 март”, се казва в съобщението.
Получената информация японските учени са предали в лабораторията на МААЕ за морската среда.

# 3 111
Засекли са йод 131 в Канада и САЩ, но в нищожни количества.

# 3 112
Влизам да видя не обсъждате ли вече HAARP намеса, а сте още на радиацията:)

# 3 113
Според мен луната разбута тектоничните плочи.

# 3 114
Ако нивото на радиацията е мн високо, точно обратното, ще свисти за страх.

Той отчита само йонизирищи частици, т.е. които имат заряд (макар, че има видове за неутрони)  и не са с много голяма енергия + има мъртво време, т.е. време за възстоновяване преди нов удар. Ако частици попад много бързо, ще попадат в мъртвата му зона и ще я продължават, т.е. няма да има никакъв резултат.

# 3 115
Днес разпространиха за пръв път снимки на работници във Фукушимаhttp://news.nationalgeographic.com/news/energy/2011/03/pictures/110323-inside-fukushima-daiichi-japan/. Досега не виждайки лицата им (не че и на снимките се виждат) някак техния героизъм витаеше като че ли нереалистичен чак. Сега за първи път виждаме хората, които дават живота си, за да спасят живота на милиони други. И от това ми става по-тежко.

# 3 116

http://www.slideshare.net/iaea/factrct2

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 23:06 от горица

# 3 117
# 3 118

Много е просто - онази чернобилска пролет преяждах с радиоактивна салата, днес съм с половин щит. жлеза.  Сега отново е пролет, точно сега минават подозрителните въздушните маси над България, след 2-3 дни дъжд.
Единственото което искам е   и н ф о р м а ц и я.
 Утре ще ми донесат от село спанак и марули и единственото което ме вълнува е да давам ли на детето си от тях??  Да ям ли и аз от тях при положение и че съм бременна? Да допусна ли това да се повтори?!
Да, виждам чашата наполовина празна, да страхувам се. Хулете ме, оплюйте ме, изтрийте ме, това е . Може да съм параноичка, но за мен изведнъж се замълча и тази тишина за мен е страшна.

Имам много добра приятелка, която е завършила мисля приложна физика беше, в т.ч.  медицинска физика  и сега си работи по специалността. Жената всеки ден мери радиационния гама фон в София и няма никакви отклонения до момента, както и следи официалната информация от останалите държави в Европа. Това е инфо от първа ръка и ако има и най-малкото нещо веднага ще ми каже и аз ще пиша тук (в случай, че не вярвате на официалното инфо).

Яж си на воля домашен зарзават без притеснения.

Пояснение: Медицинската физика е  част от радиационната физика, т.нар. физика на йонизиращите лъчения, като концептуално се разделя на четири поднива:

Образна диагностика (Диагностична радиационна физика)
Радиотерапия (Терапевтична радиациона физика)
Нуклеарна медицина (Радионуклидна диагностика, Позитрон-емисионна томография, Брахитерапия)
Радиационна защита

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 23:50 от I see you

# 3 119
  • The QC to be!!!
Той отчита само йонизирищи частици, т.е. които имат заряд (макар, че има видове за неутрони)  и не са с много голяма енергия + има мъртво време, т.е. време за възстоновяване преди нов удар. Ако частици попад много бързо, ще попадат в мъртвата му зона и ще я продължават, т.е. няма да има никакъв резултат.
ooooh! Eli уважавам мнението на хората, но мила ти знаеш ли колко е това време, което се води dead time? Колко пъти си ползвала ГМ? Явно само на теория си чула нещо  Peace Значи частици като позитрони не са голяма енергия така ли? Няма такива определения като малка или голяма, дават се мерни еденици. Тук става дума за микросекунди dead time, който на практика даже се игнорират. ГМ не отчита енергията, отчита наличието на радиация, и това му е предназначението. Дали ще отчита радиация на 60keV или 511keV, за предназначението му няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт