Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 19

• 84 047
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
Olive, стискам ви палци за четвъртък  Hug

# 16
  • София
Olсve късмет и много леко да мине, всичко ще е наред Hug!
Red shue - на въпроса за професора - по нета няма как да има конкретна препоръка, професора първо ни прегледа вечерта в  частния си кабинет, но на другата сутрин ни извика в болницата за ехограф, урина и т.н Няма доктор, който ще ти предпише лечение по мейл, това е личното ми мнение и е нормално-това са сериозни въпроси и не може да се иска отговор по мейл, съжалявам, ако те разочаровам.
Marychery, това реактивен артрти звучи лошо, не знам как си издържала на всичките болести...

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 10:37 от Енита

# 17
Моята дъщеря беше оперирана в Пирогов. Приеха ни сутринта рано в кабинетчето долу, където преглеждат. Чакахме невъобразимо много, от 7.30 сутринта до към 11 часа, защото имало деца останали от предния ден, който не са оперирани. Представете си какво е детето не е яло от предния ден и не е пило вода до обяд на другия ден. Както и да е. Пред кабинета беше лудница, пригответе се психически за чакане, и стискам палци сега да е по-уредено!
След това става бързо. Идват и дават на детето хапченце или сиропче. При нас беше хапче дормикум. След около 15-20 минути на детето видимо му се доспива и се отпуска. Носят една носилка, слагат детето, трябва да е с пижамка без гащи, може да си носи играчка, после я връщат, поне при нас беше така. Слизате на долния етаж при операционните и вкарват детето вътре, майката остава отвън или се връща в стаята. След около 15-20 минути ти връщат детето оперирано и разбудено. Сложен му е катетър с подходящия номер. Възможно е да го боли и да му  е лошо. При нас нямаше такъв ефект, освен болката от катетъра. Събуди се много бързо и веднага поуска да пие и да яде. Не трябваше да се дава нищо до 2 часа от събуждането, но аз й дадох веднага водичка и сок, на малки глътки. То милото беше адски обезводнено, устичката й беше напукана и ми беше жал. Не е повръщала, не й се е гадело, дори след час поиска храна и й дадох, бях взела пица и кроасан, защото й бяха любими. Следобяда идва доктора да ви види и към 17 часа ви изписват, освен ако няма някакви усложнения. Тръгвате си с катетъра, който стои 4 дни, поне при нас. Като се напълни торбичката, я изпразвате. На нас ни казаха да не я сменяме с нова, но на други са казвали да си я сменят, за да не се завъждат бактерии в нея. За часовете след операцията до изписването бях взела нещо за рисуване, любимите играчки. Вземи й любимата играчка или компютър да й пуснеш филмче. В стаите няма нищо друго освен леглата на децата, няма къде да седнеш, няма столове, поне преди 3 години беше така. Стояла съм на перваза на прозореца през цялото време.  Сестрите също са ужасно гадни, не дават никаква информация. Помня, че майка ми беше бутнала някакви пари на една от тях да ми внесе вътре нещо за ядене за мен и да й даде информация. Ужасно беше, но се търпи!
Минава много бързо операцията, не се притеснявай от нищо! Стискаме ти палци! Ако имаш други въпроси, давай!

# 18
  • София
Daniela S , много подробно описание, благодаря, 15-20 минути за каква операция, извинявай, знам че сте оперирани, стеноза ли беше...

# 19
  • София
Даниела, благодаря, много хубаво обяснение! На мен ми казаха, че трябва да преспим една вечер там, нямало да ни изпишат същия ден. Леглата на децата колко са големи - кошари или легла са, на него не мога ли да заспя заедно с нея, ако съм дребна - толкова дребна, че съм приспивала доскоро малката в преносима кошара - лягали сме заедно вътре. Simple Smile
Някой знае ли какъв е проблема с даването на вода преди операцията, не си представям ако чакаме дълго да не й дам вода от предната вечер до обяд на другия ден. Confused

# 20
Операцията ни беше от стеноза на уретрата преди 3 години. Тогава беше така, сега може и да е малко по-различно.
Вие направихте ли всички изследвания, които ви изискаха? Надявам се да са наред.
Има и други стаи, които са по 4 легла вътре тип кошарки, явно за по-малките деца. Там не помня дали имаше столове, но в тези за по-големите деца, нямаше. Добре, че перваза е по-широк, та може да се седне. Иначе леглата за големите деца са си нормални легла като за един голям човек. Аз бих се притеснявала да спя там, защото детето е с катетър и никак няма да му е удобно. Това ни беше най-големия проблем, защото тя не можеше да спи нормално, тъй като тоя катетър беше доста дълъг и се омотаваше около краката, докато се върти нощем и явно й дърпаше и я болеше. Но щом го свалиха, направо се роди. Много се притеснявах дали няма да я боли при свалянето, но въобще не я болеше, също и при първото изпишкване се чудех дали няма да я заболи, но не, изпишка се и нямаше никакъв проблем.

Забравих да ви кажа, че по време на тия 4 дни удома с катетъра, имахме малко кървене и промивах мястото около катетъра с йоден разтор и стерилни марлички, но сега не помня концентрацията. Но и това мина, все пак са разяли каналчето. Не го препоръчвам да го правите сами, ако се страхувате от гледката и ви става лошо от такива неща.

Проблемът с даването на вода е, че може да повърне. Не го препоръчват, но и двата пъти, когато я оперираха, втория път от трета сливица и ушите, съм давала веднага след като се събуди. Проблем с връщане не съм имала, дори напротив, доста бързо живна и се ококори. Не смея да го препоръчам, но при нас не е имало проблем с водата и сокчето. Давала съм веднага след събуждането на малки гладки и пред 5 минутки. На втория час от операцията на сливицата дори яде пилешка супа и се беше ок. Също така мокрих устичката с памучно тампонче, напоено с вода и освежавах личицето с друго, много добре им действа.
За болката сложих свещичка, за да не се дразни стомахчето, но следващите дни й давах през устата, особено нощем.

Стискам ви палци и съм сигурна, че ще мине добре.

# 21
Здравейте,

Записвам се да следя темата и се връщам да чета назад.
Накратко, лежахме в болница с детенце и ни изписаха с епикриза, в която диагнозата е остър остър тубулоинтерстициален нефрит.
Още нищо не знам за това заболяване, и единственото което ми минава през акъла са само страшни неща. Досега не се е оплаквал от нищо и дори не знам за какво трябва да гледам. Знам само, че ни предстоят ни много изследвания и прегледи.
На всички тук, пожелавам само дечицата ви да се оправят бързо.Пожелавам го и на себе си...

# 22
  • София
Благодаря, Дани! Hug

# 23
Олив аз само мога да допълня и промивки със смрадлика. Това ни каза на нас доктора когaто ни изписа. Нас също ни пуснаха същата вечер да спиме у дома, но на слкедвашият ден се върнахме и ам и направиха промивка с някакъв разтвор. След това ние в къщи си правихме със смрадлика.

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 18:16 от marychery

# 24
marychery,благодаря ти за информацията.а кои стави ви засегна реакт.артрит?аз днес не можах да мина през джипито,но поне с тези непрекъснати пиелонефритни атаки,се упокоих,че не е някаква колагеноза. :cry:3 мес.лекувам без ефект уж студова алергия и резултата е плачевен.
но тази седмица съм при уролога в токуда.
на всички ви желая успешна нова седмица без никакви проблеми! Hug
Olive, Praynig Peace

# 25
Ina, при Мария бяха засегнати глезен и коляно, при Минко основно тазобедрените стави. Непременно си направи необходимите изследвания.. А сега да попитам - бебето ми пак е болно, вече е с диагноза Астма. Вчера вдигна много висока температура и лекарката която го прегледа поиска освен кръв и изследване на урина. В обикновената урина има масово урати. Попрочетох че не е особено притеснително, чакаме и стерилната урина, но все пак да попитам, има ли смисъл да звъня на доктора ни в Токуда.

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 14:42 от marychery

# 26
При нас няма нищо ново, просто да ви следя.
Олив, успех!

# 27
Момичета,
нека да пожелаем успех на операцията на детенцето на Olive. Тя е в четвъртък!
Стискаме ви палци и сме с вас!

# 28
marychery,благодаря за отговора.
уратите са песъчинки(като оксалатите)и се образуват при алкална урина и пак зависят от храната,водата..

# 29
Олив, успех Hug!

Общи условия

Активация на акаунт