Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 993
  • 874
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ти много  HugСтискам палци  бързо да изчезнат и това да е последния ти дискомфорт Hug

# 151
Дай Боже, не че толкова ми пречи в момента, ама много ме е страх да не стане беля с бебо, дано да съм се усетила на време и бързо да се гътнат Praynig

# 152
motoneti важно е, че си ги хванала навреме

Привет и от мен  Stop При нас нещата стоят на кантар за серклажа - последно мерене 29мм - лекарката ми твърди, че може и да издържи до края като си лежа, но ... нищо не е сигурно. Както се изрази не е наложителна, но няма и да е излишно. След много прегледи и следене решихме със съпруга ми, че е по добре да се подложа на серклаж... много ме е страх заради това, че съм в 20 г.с

Манипулацията ще бъде тази седмица и сега съм на антибиотик, ходих и изследвания да давам.
Докато си чакам датата направо се побърквам - все се прокрадва мисълта ами дали е правилно... дали ще издържи...дали няма да се обърка нещо.Когато съм сама много бавно минава времето.

Аз съм много податлива на бактерии след като пия антибиотик и сега ме е страх да не взема да развъдя нещо докато чакам...

Само вие може да ме разберете...не мога с никой от близките ми хора да говоря за това - всеки ти казва - а това ли е - то ще мине... ама как, дай Боже всичко да е за добро.

Писах защото исках да ви благодаря за темата - много помага като се споделя опита.

Лек ден момичета и дай Боже всеки да си гушка бебенцето  baby_neutral

# 153
  • в 1001-та нощ
poli12  Peace Hug  bouquet моят серклаж беше в 20 г.с. - не се тревожи предварително - не можем да контролираме тези събития - каквото и да се случи - си в ръцете на добър лекар - всичко е преодолимо  Peace аз преди серклажа имах и стрептококи гр.Б и уреаплазма и пак беше успешен  Peace (шийката ми беше 2 см)

деската  Hug браво на Вас  Hug благодаря за разказа - а шевове имаше ли?  newsm78

на каквотегло ще изпишат съкровището?  Hug  bouquet

motoneti, опрез бременността - имунната система пада - за да не отхвълим плода, като чуждо тяло - за това всички гадове се размножават на воля  newsm78 newsm78 и едни гъби - дори сега да ги изчистиш - след месец - може пак да са на гости  newsm78 добре си е да се гледа винаги  Peace

# 154
Здравейте, мацки!
Сега ви намерих и изчетох почти цялата тема. Всъщност вчера разбрах какво е серклаж, и започвам силно да подозирам, че няма да ми се размине... Cry Затова беше хубаво да прочета, че има начини да гледа позитивно на това положение човек. Аз не мога от вчера да спра да рева...не мога изобщо да си представя, че ще трябва да лежа половин година... Надявам се да свикна с мисълта, ако само това е шанса да докарам докарай бремеността.
Фактите са, че съм в 11 г.с., преди 4 години ми правиха лазерна конизация и до вчера вярвах, че са скъсили шийката съвсем малко, както ми казваха... В момента не зная колко точно см. е, доктора каза, че е 1/2 скъсена...след като изчетох тук доста неща мисля, че е някъде към 2 см... та май предстой планиране и шиене.

Чух от други места, че се случвало конците да придърпват много и да създават дискомфорт през цялото време докато ги махнат. При някоя от вас случвало ли се е, или е само рядък случай (и евентуално поне това ще ми се размине).

# 155
  • в 1001-та нощ
Привет и горе главата  Peace това е една съвсем безобидна манипулация и цели само по-голяма сигурност и комфорт за теб и бебето  Peace

Няма да прекараш на легло осаналите 6 месеца, но е хубаво да си почиваш, да не се товариш и да се пазиш много - спокойствие и търпение - и бебенцето ще е щастливо и спокойно, като на слънчева поляна Wink)))

Като цяло не се препоръчва пълно обездвижване, дори са желателни леки и кратки разходки, освен в случаи на конкретна патология - но при Вас това няма да се случи - бъди сигурна  Hug

Аз нямах дискомфорт от конеца, никакъв  Peace

# 156

Чух от други места, че се случвало конците да придърпват много и да създават дискомфорт през цялото време докато ги махнат. При някоя от вас случвало ли се е, или е само рядък случай (и евентуално поне това ще ми се размине).

Мен ме "прерязваха" конците наистина - даже се будех през нощта от това. От това, което съм чела, май е рядък случай. Но пък не е безобиден симптом, според мен. Но пък при мен шийката никаква я нямаше. Когато я зашиха в 18 г.с., беше по-малко от 1 см.

Лежането не е задължително май - но много зависи от конкретното състояние. Например, зависи къде се намира бебето. При мен беше много ниско, а се беше получила и една кухина, в която едното й краче влизаше и риташе право в серклажа. Доста зловещо усещане...

Пазенето от инфекции е по-важно от лежането, според мен.

# 157
yummymommy спокойно мила HugСамо не се тревожи.Аз имам серклаж и от един месец си почивам вкъщи.Да съпругът ми се занимава с всичко,но като се има предвид,че във всяко домакинство всичко е механизирано мъжете се справят чудесно LaughingАз конеца не го усещам, даже нямах и болки след манипулацията.И спокойно аз вярно,че лежа но си ходя в апартамента,на балкона ,зад блока на разходка за 15-20 мин.Само спокойно. Важно е психичеки да се настроиш,че ще си  вкъщи и ще почиваш.Ние сме тук и ще помагаме Hug

# 158
Дискомфорта от серклажа ми беше около седмица , и то подчертавам дискомфорт, а не болка, сега не го усещам Peace
Моят доктор ми каза да лежа до седми месец, но и да не беше ми казал аз пак щях да си лежа още три месеца са ще го преживея!

# 159
motoneti,защо до седмия месец само newsm78 Та тогава бебето става доста голямо и тежи ,аз още не съм говорила до кога ще лежа ,но ще е до края спор мен Simple Smile

# 160
Мамчета, аз от утре съм в 7месец трети триместър,но ще продължавам да лежа. Praynig

# 161
Благодаря ви много, момичета! Ако може да се движа, да готвя поне, ще съм щастлива  Wink След като си представих пълно обездвижване, (и два дена се опитвам да свикна с мисълта), сега вече всяко домашно задължение ми се струва екстра  Laughing
До вчера си мислех, че поне ще мога да плувам през лятото, ама с тази опасност от инфекции ...
Съжалявам, че си преживяла такова нещо, jp, дано не ти прозвучи твъде егоистично, но след като всичко е наред, историята ти ми дава кураж! 

И пак, много ви благодаря на всички! Лека почивка, щом така ще го наричаме  Wink Аз лично смятам да се заредя с всякакви ръкоделия и, разбира се, да вися тука, докато съвсем си омръзнем  Twisted Evil

# 162

Съжалявам, че си преживяла такова нещо, jp, дано не ти прозвучи твъде егоистично, но след като всичко е наред, историята ти ми дава кураж! 

И така трябва да бъде!   Hug

# 163
motoneti,защо до седмия месец само newsm78 Та тогава бебето става доста голямо и тежи ,аз още не съм говорила до кога ще лежа ,но ще е до края спор мен Simple Smile
Щото при мен изобщо не е реалистично да изкарам до край, но кой знае, ще проведем кортикостероидна терапия и ще започна по малко да се раздвижвам и да подрани бебчо няма да е страшно Peace

# 164
Щото при мен изобщо не е реалистично да изкарам до край, но кой знае, ще проведем кортикостероидна терапия и ще започна по малко да се раздвижвам и да подрани бебчо няма да е страшно Peace

motoneti
, повярвай ми, всеки ден е важен за бебето. И аз като минах 28 седмица, си казах - е, мина вече най-страшната част. После, докато плачех по цял ден, докато Мими беше в интензивното отделение, си го спомнях това.

Така че - съвсем приятелски съвет - бори се за всеки ден.

И ако смяташ, че няма да изкараш до край бременността, си избери болница за раждането с добро неонатологично отделение.

Общи условия

Активация на акаунт