Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 956
  • 874
  •   1
Отговори
# 135
  • в 1001-та нощ
Браво Wink)) съвсем мъничко остана Wink))) (макар аз да знам как не минават бързо  Hug )

Какво вливаха до сега?

Къде ще правят терапията? Кой лекар?

# 136
krasi ще минат, стискам палци всичко да е наред Praynig

# 137
Едва ли ще мога да изброя какво ми вливаха със системите- но-шпа, папаверин, по 3 амп кормагнезин, гинепрал, натрий бром и още нещо имаше newsm78 Дали се намира по аптеките флостерон или само дексаметазол и дипрофос?

# 138
Ти с контракции ли беше?

# 139
  • в 1001-та нощ
 Shocked в коя болница?

# 140
контракции и болки от края на третия месец Tired Мислех даже, че ще го загубя, но след всички тези системи д-ра намери 3 дни без контракции да направи серклажа и после за около месец нещата се стабилизирха и вече 3 седмици съм в къщи! Аз бях в болницата в Горна Оряховица- напук на всички гадости, които говорят за тях, а съм от Велико Търново Peace

# 141
Алена днес пак говорих  д-р Колева още не е на работа, но не ми е удобно да питам, от един познат които работи там разбрах, че са по-сериозни нещата. Другата седмица съм при нея на преглед, дано се е възстановила вече.

# 142
  • в 1001-та нощ
приятелката ми е ходила на преглед в понеделник и каза, че  е била много неадекватна

имаш ли идея какво й има  newsm78 (може и на лични?  newsm78)

# 143
Здравейте и от мен на Велики Четвъртък, денят е слънчев желая ви да е изпълнен само с положителни емоции Hug
Дано д-р Колева се оправи скоро Praynig

# 144
Момичета, нямах време да ви разкажа за раждането, както ме помоли Алена. Сега на бързо пак ще Ви пиша и заминавам отново за Тутракан, където е малката. Другата седмица към края вече ще сме си у нас и ще ви давам кураж постоянно.
Та на бързо как се получи. В неделя сутринта на 10 април се събудих с контракции на 6-7 минути. Стегнахме багажа и бегом към Тутракан, което е на 60 км от Русе. Много исках да родя там и така и се получи. Две нощи се мъчиха да спрат контракциите със системи гинипрал и кормагнезин. Всички знаете кормагнезина как загрява, а гинепрала какви странични реакции дава. Просто беше ужасно, но трябваше пък да имаме време за кортикостероидната терапия за белите дробове на беба. Успяха да ми бият само две инжекции, защото във вторник към 2 часа сутринта контракциите станаха неконтролируеми. Нищо не ги спря. Доктора ми взе решение да махне серклажа и започна раждането. Родих за 2 часа без никаква странична намеса. Просто всичко си вървеше съвсем нормално. Малката Йоана излезе точно с три напъна и продиша сама. Роди се 1950 грама и я сложиха в кувьоз само, за да е на топло. Първите няколко дни спадна доста и наддаваше бавно. Сега вече е добре. Качва грамчетата и скоро ще ми я дадат. От седмица се храни само с кърма. Нося по няколко пъти на ден.
Съжалявам, че пиша доста разхвърляно, но времето ми е ограничено. Надявам се при вас всичко да е наред и съвсем скоро ще съм на линия при вас   bouquet

# 145
Много се радвам, че и двечките сте добре Hug
Ще чакам с нетърпение да пишеш като я изпишат и като имаш възможност пиши преди това не ти ли бяха прилагали кортикостероидна терапия, защото на мен ми казаха, че от 27г.с. ще започнат да ми бият инжекции.
Ако знаех как бих оформила първата страничка с успелите мами и с чакащите, но за съжаление не ме бива Wink

# 146
  • у дома
И двете ми успешни бременности са били със серклаж-поставян към 15-16 седмица...преди тях имам спонтанен аборт в 26г.с,поради скъсяване на шийката на матката ,което никой не беше установил за съжаление  Twisted Evil
С големия ми син през цялата бременност ме беше страх  и много се пазех и повечко лежах ,с малкия -не толкова  Embarassed ,не съм се претоварвала,но не съм и лежала толкова.
И двамата са родени 3 седмици преди термин-секцио (налагаше се) -първият път серклажа ми го махнаха три дни преди секциото,не беше от най-приятните преживявания,но наистина е за секунди...вторият път направо си питах доктора(и двете бременности съм била при един и същ лекар( няма ли друг начин и той ми каза,че няма проблем да ми махне серклажа ,след като ми сложат упойката за секциото и така и направи.
Стискам палци и вярвам,че няма да имате проблеми и ще гушнете своите рожбички  Hug  Hug  Hug

# 147
Мацки, аз да се оплача, да му се невиди май развъждам гъбички, а нали съм със серклаж и много се притеснявам, доктора ми назначи глобули Гино-певарил и низорал крем.Ама глобулите ще ги почна довечера, че нали са за през нощта, дали са много опасни за нас с бебчо сега или като съм ги хванала навреме и ги изтребя няма да е проблем Sad
svetlaem радвам се че се включи и то с толкова позитивно постче, да са ти живи и здрави дечицата Hug

# 148
motoneti,извинявай за тъпия въпрос ,но АГ-то каза ли от какво се хващат тия гадини #Cussing outАз не съм си пускала микробиология от месец и ще го правя сега тази седмица,но да ми кажеш ти усещаш ли нещо?
Ох,дано ги избиеш,че за нас със серклажа ,не е желателно Praynig

# 149
Аз пих антибиотик при серклажа и от него, усетих дискомфорт, като протрито и след няколко часа лек сърбеж и течение като пресечено мяко,без мирис, течението е много слабо, но сигурно ще се засили, ако не го лекувам Sad
Дано, ми мине бързо и да не е толкова опасно, като бактериалната инфекця Praynig

Общи условия

Активация на акаунт