Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 982
  • 874
  •   1
Отговори
# 735
daniela_di - да ти е живо и здраво детенцето и много да ви радва. Ако може да те питам, Ти имаше ли някои тези странични ефекти  от кортикостероидите които описват в тази статия която си постнала,защото аз като  прочетох  за тези стр.ефекти много страшни ми се видяха?  ooooh!

# 736
  • Варна
daniela_di, много ти благодаря за споделеното в последните постове - беше ми полезно.
За кафето - и на мен ми го "предписаха" 2-ма лекари. Пих няколко пъти (по малко) и е факт, че 2 седмици след като започнах да си позволявам да пия малко кафе влязах в болницата заради ужасни контракции (въпреки медикаментите, които пия). Факт е, че бебето се мяташе много тогава. Може и да е съвпадение, но... няма да пия повече кафе.
Имам въпрос за ЦРП-то. Какви стойности ти излизаха?

# 737
daniela_di, вчера бях на преглед, но не ми измери колко е шийката на матката. Зрелост на плацента - 0.
Питах за микробиология, дали да пускам всеки месец, каза че нямало нужда. Все пак мисля да го правя всеки месец. За нея трябваше да се взима натривка от влагалището, или се бъркам?
На 20ти ноември съм на ФМ в София и ще обърна внимание на това и ще разпитам и там.

# 738
Mirama къде и при кой ходиш в София за ФМ

# 739
Mirama къде и при кой ходиш в София за ФМ

Във Фемина, при доц. Димитрова

# 740
Благодаря ти много,а само за ФМ или тя си те следи?  bouquet

# 741
Благодаря ти много,а само за ФМ или тя си те следи?  bouquet

Само за ФМ, аз съм от Плевен. )

# 742
Здравеите и от мен,бременна сам в парви месец,преди 8 години имам конизация,незнам нищо за серклажа,трябжа ли задалжително да има такова нещо,а за отбелязване имам крива шиика на матката Laughing

# 743
Джуджина, моята терапия с кортикостероиди беше на два пъти.В 28 и 30 седмица.След това претърпях операция и на гръбнака и тогава също ме тъпкаха с дексаметазон по други причини(част от терапията е) и нито един от тези изброени в статията странични ефекти не ми се е проявил.На 34 години съм, ако това оказва влияние , но не мисля.В моя случай и ужасно силното ми желание да запазя бебето и да го имам, кортикостероидите са като дъга след дъжд за мен.Дори и не се бях замислила дали са вредни или не, така че не се стряскайте ако гинеколога ви ги назначи.
Мирама, браво че си се ориентирала за ФМ в София.Най-добрите места според мен за подобно подробно изследване на развитието на плода са 2!Фемина и Марковс.Аз ходих при Марков.Задай им въпросите, които написах по-горе, нищо, че тя по време на прегледа ще ти отговаря на тях без да я питаш.
Другото което е за шийката на матката да ви кажа, че без вагинален(ехографски) преглед много трудно може да се измери колко точно сантиметра е.
За микробиологията няма съмнение, че е задължителна дори и да не си със серклаж.Само по ЗК ви се полагат две за 9 месеца бременност.Когато сте със серклажен конец е много вероятно да лепнете бактерия, гъбичка или друг вид инфекция.Най-важното в момента при вас е да не допускате да се развие инфекция.Именно поради това микробиологията се прави на 2 седмици, за да се следи чистотата на влагалището.Аз купих от Метро дезинфектант Живасепт и си миех ръцете постоянно, особено преди да си сложа Утрогестана(влагалищно).Микробиологията и меренето на шийката трябва много внимателно да се извършват, за да не стане грешка и да се пукне околоплодния мехур.Аз имах доверие на моята гинеколожка, която е от екипа на д-р Стаменов в клиника Малинов и благодарение на нея се радвам на прекрасна дъщеричка.

# 744
Микримах, това трябва да го обсъдите сериозно с наблюдаващия те гинеколог, защото конизациото обикновено скъсява шийката и оттам идват проблемите с износването на плода.Ако имаш възможност иди на преглед при специалист за предпочитане в София.Аз съм от Варна, но омъжена в София и от горчив опит мога да кажа, че свестните гинеколози са само в столицата.Успех и се прегледай задължително.

# 745
daniela_di - благодаря за отговора!Аз също много искам това дете  и ако се наложи ще си ги сложа тези кортикостероиди,но все пак исках да разбера от човек с опит как е било .Ще питам моя доктор на следващия преглед за тях,защото аз имам спонтанен аборт в 26г.с. и сега ми е едно такова свито сърчицето....
Толкова подробно обясняваш и даваш съвети за прегледите,че ти благодаря още веднъж. Hug

# 746
daniela_di, аз ще си питам, защото има такива, които отговарят само когато попиташ.
Аз имам вече 1микробиология, знам че се полагат 2 по ЗК, но това не е проблем. На 2седмици сякаш ми се струва често, но ще гледам да го правя на 3. Защото съм и на работа, а едно ходене до кабинета ми отнема поне 2ч. с висенето отпред.

# 747
Мирама, никак не е често МБ на 2 седмици. Не можеш да си представиш за 2 седмици какви гадини можеш да завъдиш ако си със серклаж. Има момичета, които пият АБ 4-5 пъти, защото постоянно имат бактерии, но в крайна сметка изкарват до 9-ти месец.

Страх лозе пази, както се казва! Слушай патило!
Успех!

# 748
Привет момичета  Simple Smile В понеделник ми беше серклажа и в четвъртък ме изписаха. Голям страх, голям стрес беше, а се оказа, че наистина не е страшно и не боли. Сложиха ми общо 6 системи с Рингер Браун, по 2 на ден, на вас слагаха ли ви такива? Биеха ми и по 2 инжекции Но Шпа, а по време на самия серклаж имах друга система, но не успях да я видя каква е. След процедурата не ми даваха да ставам и бях с подлога, чак на другия ден ставах. Сега режима ми е пак на легло и ставане за храна и тоалетна. Даже док ми каза да повдигна леглото откъм краката с 1-2 см, да няма натиск на бебето надолу, но още не съм го направила. Като го питах как ми е била шийката каза само скъсена и леко отоворена и аз изпаднах в ужас  Sad Сега пия Утрогестан 3х1 с тенденция да го намаля и спра постепенно, Но Шпа - 3х1, Магнерот - 3х1. Някоя била ли с леко отворена шийка и да е успяла да стигне до финала? И още нещо кое е по-опасно в МБ гъбички или бактерий или и двете са еднакво важни?

# 749
здр и от мен. след серклажа имам гъбички - кандида тропиканис. лекаря ми каза, че често ще се борим с бактерии, гъбички. засега си сложих само 1 капсула залаин. ще видим след седмица дали още ще я имам тази гъбичка.

Общи условия

Активация на акаунт