Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 973
  • 874
  •   1
Отговори
# 750
Смърфи, аз имах отвор и измъкнат сак в 24г.с. Още не съм родила, вчера в 37г.с ми махнаха серклажа... Всеки случай е различен, някои успяват до края, някои много по-рано, някои с махането на конеца... Бактериите са по-страшни от гъбичките. Въпроса е, че след лечението им с АБ гъбичките се появяват на тяхно място. Така че е важно след АБ да се пият пробиотици или да се слагат противогъбични препарати във влагалището, но съвсем в началото му / не знам защо точно, но доки не искаше да бъркам по-надълбоко/... Ешерихия коли и Стрептококите Б са най-опасни, не е хубаво да ги имаш нито в урината, нито във влагалището, но примерно тук не винаги ги лекуват /франция/, трябвада са в по-големи количества, за да предприемат лечение, защото иначе се водиш носител и денс ги имаш, утре не.. Но страх лозе пази и аз предпочитам да ми се лекуват...

# 751
Здравейте,момичета,
Искам да ви попитам,някоя от вас пила ли е пробиотици по време на бременността и ако да ,какви?

# 752
Смърфиела, и аз съм с някаква бактерия (това още преди серклажа изглежда, защото тогава ми взеха микробиология) и докторицата ми изписа едни глобули. Каза, че няма проблем да слагам и Флажил, защото ми останаха няколко.
Странно, че са те държали толкова време легнала. На мен ми дадоха да стана 1ч. след манипулацията, защото страшно ми се пишкаше. После си ставах, стоях и т.н., не съм лежала особено след като ме изписаха на 3тия ден.

И аз искам да попитам какви пробиотици бихте препоръчали, мисля да взема и да си ги пия през цялото време, няма с какво да навредят.

# 753
Честно казано това с пробиотиците си е цяла мистерия за мен, защото има противоречиви мнения, а аз не разбирам защо... На пробиотиците, които пия пише, че не трябва да се вземат от бременни, а те са като всички останали. Акушерката каза да си вземам, докторката каза и тя  newsm78 Само написаното ме вкарва във въпроси. Но и другаде съм чела, че не било хубаво  newsm78, аз пия но не всеки ден /така се успокоявам , че не преча с много на бебчо  ooooh!/

# 754
Смърфиела, аз бях със скъсена и отворена шийка едновременно. Зашиха ме късно, в 25-26 г.с. Родих два дена преди термин, даже замалко да пренося  Joy А както много пъти съм казвала, след серклажа лежах само две седмици, след това движение, ходих на работа до последно Simple Smile Така, че спокойно, щом си зашита, значи няма да има проблеми!

# 755
Аз пих пробиотици от слагането на серклажа до деня, в който родих. Изписа ми ги гинеколога с цел предотвратяване на инфекции. Бяха специално за жени, името е Бацилак Фемина, но не знам дали ги има в БГ, аз живея в Белгия. Не знам дали благодарение на тях или просто така, но слава богу нямах никакви проблеми. А и ми регулираха стомаха, което също е важно, когато е поставен серклаж.

# 756
Смърфиела, аз бях със скъсена и отворена шийка едновременно. Зашиха ме късно, в 25-26 г.с. Родих два дена преди термин, даже замалко да пренося  Joy А както много пъти съм казвала, след серклажа лежах само две седмици, след това движение, ходих на работа до последно Simple Smile Така, че спокойно, щом си зашита, значи няма да има проблеми!
Абе ,спокойно ,спокойно,колко да е спокойно  Mr. Green
Я си лежи и не прави експерименти.Мен ме зашиха в 13 г.с бях с дължина  2см на шийката .С лежане и лекарства я докарах до 5 см ,но и за миг не съм помислила да ставам и да ходя.Лежах  8 месеца и в най големите жеги ,но си заслужава.И сега ми се лежи ама няма Grinning тичам като кон  Mr. Green Laughing

# 757
Ами на всеки състоянието е различно и лекарят знае най-добре, него съм слушала. Не казвам да го прави, просто давам пример, че може да си износи бебето макар и с отворена шийка, след серклаж разбира се, когато я затварят. Нейният гинеколог ще й каже дали да лежи и колко или да се движи по малко.

# 758
Нейният гинеколог ще й каже дали да лежи и колко или да се движи по малко.

Точно така. Моят, например, твърдеше, че излишното лежане само ще ме депресира и ще ми отслаби имунната система.

# 759
Хич не съм спокойна да ви кажа.  Tired Лежа цял ден и само до тоалетната ставам, като трябва да се къпя чак изпитвам смесени чувства на страх, чувство на вина да не стане нещо и радост, че все пак ще се къпя  Crazy Другата седмица съм на преглед и пак ще се притеснявам.

# 760
Смърфиела, нормално е да се притесняваш - прави каквото ти каже лекарят и каквото ще те направи спокойна. Ако се чувстваш спокойна, като лежиш, лежи. Докато бях със серклаж, се изкъпвах точно за десет минути, готвех седнала и с дни не излизах от вкъщи. Не беше лесно, но след аборта миналата година, когато точно за 12 часа изгубих бебетата, мисля, че това беше по-добрият вариант и то при положение, че серклажът ми беше поставен превантивно.

Серклажът не е панацея и няма 100% гаранция дори с него, така че, Смърфиела, по-добре не си прави експерименти. Имам познати, които дори със серклаж за съжаление не успяха да стигнат до успешен край. Успех и здраво и голямо бебе на финала!

# 761
При мен не е имало никаква забрана за движение и активен живот.
Не съм лежала повече, отколкото нормално когато си почивам.

# 762
  • Варна
здравейте момичета, браво, че има активни!!  Това ми дава надежда ,че при следваща бременност може и дами се размине заковаването на легло, особено с малко дете....  иначе и аз лежах постоянно, по-скоро превенция, не знам дали наистина беше необходимост, но само мисълта да не се повтори сценарият от първата ми бременност и ме беше страх да мръдна.. 
но ако няма инфекции или контракции, явно серклажът си държи здраво...

# 763
Здравейте, мили бъдещи и настоящи мами!
Обръщам се към вас с молба за съвет.
Бременна съм във 22-ра г.с., но от две седмици съм със серклаж. За мое съжаление резултата от последния ми вагинален секрет (преди 3 дена) беше притеснителен - наличие на малко количество стрептококи. Следящия ми гинеколог ми предписа Макмирор, но от два дена наблюдавам изтичане на малко количество светло кафява течност след нормалната жълтеникава от лекарството.
Бих искала да ви попитам дали някоя от вас е попадала на подобен проблем? Да тичам ли по спешност при гинеколога?

Благодаря ви предварително Simple Smile

Леко износване на всички!

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 09:22 от mama vyara

# 764
  • гр.Русе
 С двете бремености съм била със серклаж.Нищо страшно, всичко става за десет минути.При първата ми го махнаха и след десетина дена родих, а с втората влязох с изтекли води да раждам и тогава ми го махнаха.Спокойно всичко ще е наред.Наистна серклажа спасява полужението.

Общи условия

Активация на акаунт