Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 963
  • 874
  •   1
Отговори
# 765
  • бургас
Здравей Мама Вяра, и аз съм със серклаж от 18 седм., но не съм приемала като твоите лекарства. Според мен трябва, ако не да идеш при лекаря, поне да се обадиш и да се консултираш. Не мисля, че това течение  е нормално.
Дано всичко е наред, пиши като говориш с лекаря.

# 766
Здравей Мама Вяра, и аз съм със серклаж от 18 седм., но не съм приемала като твоите лекарства. Според мен трябва, ако не да идеш при лекаря, поне да се обадиш и да се консултираш. Не мисля, че това течение  е нормално.
Дано всичко е наред, пиши като говориш с лекаря.

Хиляди благодарности за съвета, didoni2109 Simple Smile Отидох на място при гинеколожката и за щастие се оказа, че от тичане след децата (преди сегашната ми трета бременност имам две дечица на 2 и 4 годинки) имам леко придърпване от конеца на серклажа. Лежах два дена спокойно и без лекарства всичко отмина. Последва нов преглед и резултата беше много успокояващ Simple Smile

# 767
  • бургас
Радвам се, че всичко е наред Simple Smile, но не трябва да се преуморяваш, пази се повече!!

# 768
Да споделя и аз как вървят при мен нещата. )
Преди около 2седмици ми се появи едно кафеникаво зацапване, което беше точно до обяд. Но разбира се веднага отидох на преглед, всичко беше ок, нямаше скъсяване допълнително, шевовете държаха, нямах контракции и т.н.
Увеличиха ми лекарствата (магнерич и нош па) и ми изписа едни допълнителни ако нещата се влошат (имах болки) или направо да отивам в болницата.
За 2-3дни всичко премина и сега съм съвсем добре.

# 769
здравейте,моми4ета  Hug На мен ми направиха серклаж преди месец и основно съм си вкъщи.Не лежа по цял ден,но като цяло гледам да не се преуморявам Peace Имам един късен аборт в 24 г.с ,после със втората ми бременност ми направиха серклаж и износих дъщеря ми ,но до 30 г.с. Слава на Бога си ни е жива и здрава и сега ни изпълва с радост и любов!с тази бременност серклажа ми го направиха пак превантивно,нямам скъсена шийка( за сега) но явно при мен проблема идва по-късно  през бремеността:( Искрено се надявам като 4ета колко положителни успехи има серклажа при пове4ето от вас да успеем да издържим поне до 36 г.с.  Praynig Praynig Praynig Ще следя темата по-редовно от сега нататък Wink

# 770
Anni2002, успех! И аз бях почти като теб - с аборт в 22-ра седмица и превантивен серклаж, благодарение на който нещата бяха удържани и родих десет дни след махането му, в края на 38-а седмица! Стискам палци всичко да е наред!

На останалите момичета с бродерии също пожелавам много късмет, търпение и големи бебета на финала!

# 771
Nedinka,anni2002,бихте ли споделили каква беше причината за загубите ви в такива седмици,извинявам се,че питам но и аз имам 2 в тези седмици и затова ако е удобно ви моля да споделите Hug Поздравления за успехите ви и anni2002 силно стискам Peace да се роди жив и здрав бебок на който да се радваш цял живот Hug  bouquet

# 772
И аз имам аборт в такава седмица. Причините за моя бяха цервикална недостатъчност и контракции, за които не пиех нищо. Шийката се е скъсила и изгладила от контракциите, бебето натиска надолу от тежестта си, която в тези седмици не е голяма и мехура ми тръгна да излиза.
Боби, търси причините и ако се наложи серклаж прави в името на бебчето.
На мама Вяра, Ани и всички чакащи  Hug  Praynig  Flowers Four Leaf Clover

# 773
Nedinka,anni2002,бихте ли споделили каква беше причината за загубите ви в такива седмици,извинявам се,че питам но и аз имам 2 в тези седмици и затова ако е удобно ви моля да споделите Hug Поздравления за успехите ви и anni2002 силно стискам Peace да се роди жив и здрав бебок на който да се радваш цял живот Hug  bouquet

Причината за моя аборт е цервикална недостатъчност. На рутинния преглед установиха, че от шийката са останали 6 мм, 12 часа по-късно родих. А причината за цервикалната недостатъчност е, че бях бременна с близнаци и бебетата бяха много големи - 530 грама и 475 грама в 22-ра седмица и много са натискали шийката. Иначе правиха изследвания на бебетата - абсолютно здрави и нормално развиващи се бяха. При втората бременност, въпреки че бебето беше едно, ми направиха серклаж превантивно в 12-13-та седмица. Свалиха ми го в 37-а седмица и родих в 38 седмица и пет дни.

# 774
Благодаря ви,че споделихте момичета  bouquet  bouquet  bouquet
Нединка и мойта първа бременност беше с близнаци,аборта ми в 21г.с.,но шийката ми беше като топлийка,хал хабер си нямаше,с 2рата бременност в 24-25г.с. пак нямах дерт с шийката,при мен проблема е,че както всичко върви 6 и изведнъж спирам да ги усещам и умират в мен #Crazy

# 775
Боби, а правила ли си някакви изследвания? Трябва задължително да пуснеш и да са ти назначени от добър специалист. Успех ти пожелавам, не се отказвай да гушнеш живо и здраво бебче  Hug

# 776
Смърфиела,да мила,правихме след 2рия неуспех,пусках за тромбофилия - PAI ХЕТЕРОЗИГОТЕН,MTHFR-хомозиготен,кариотип на двамата,който е нормален слава Богу Praynig ,микоплазма,уреаплазма,цитомегаловирус,хламидия,токсоплазмоза -отрицателни,хормони изследвах и те са добре,обременяване правих-там е спорен въпроса,пих Метфогама 6 месеца и я спрях,защото взех много да отслабвам и станах 52кг. Naughty Това е,което съм правила като излседвания
Не съм спирала да се надявам и вярвам,че ще гушкам живо и здраво бебче някой ден,ден в който Господ е решил,че ще ми го даде,търпение му е майката Hug newsm17

# 777
Доста изследвания си направила Боби и все от някой храст трябва да изскочи заек. И аз вярвам, че Господ ще ни дари с живи и здрави бебчета!  Praynig Трябва да вярваме!  Hug

# 778
Благодаря ви,че споделихте момичета  bouquet  bouquet  bouquet
Нединка и мойта първа бременност беше с близнаци,аборта ми в 21г.с.,но шийката ми беше като топлийка,хал хабер си нямаше,с 2рата бременност в 24-25г.с. пак нямах дерт с шийката,при мен проблема е,че както всичко върви 6 и изведнъж спирам да ги усещам и умират в мен #Crazy

Боби, съжалявам за загубите ти! А какво казват лекарите? На какво се дължат абортите, след като нямаш проблем с шийката, нито пък има проблем с плода? Предполагам, че си изследвала щитовидната жлеза, че тя е мизерница и прави разни проблеми. На мен много ми я следиха през цялата бременност, тъй като още от дете пия Л-тироксин.

Пожелавам ти много търпение, сили и в близко бъдеще здраво бебе! Бори се - това е начинът!  bouquet

# 779
В интересна истина ,Неди,като кажа на докторите какво се случва с бебетата,че просто умират в мен,те се облещват и изпадат в чуденка Rolling Eyes,та аз ли да знам

Общи условия

Активация на акаунт