Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 952
  • 874
  •   1
Отговори
# 780
Е все някаква причина би трябвало да има! Ако веднъж е станало, предполага се, че просто така се е случило, ама втори път...

Обяснението за моя аборт също не е кой знае колко логично - все пак има милиони жени, родили близнаци, но знам ли. Божа работа!

Стискам палци, дано откриете причината и следващия път всичко да е наред!

# 781
Момичета,моят серклаж мина,вече 1 седмица откакто ми го направиха.Въпроса ми към вас е колко често трябва да пускам влагалищен секрет.Лекарката,която ме изписа от болницата ми каза,по малко да съм давала да ме бърникат и стига съм излседвала този влагалищен секрет,Аз пусках досега всеки месец и винаги е бил чист,но нали след серклажа трябва много да се внимава да няма някоя инфекция.Тя тогава ми каза,като подържаш добра лична хигиена и ограничиш сладкото всичко ще е ОК,но на мен не ми се вярва.Колко момичета имат гъбички ,а поддържат идеална лична хигиена.Иначе съм добре,по цял ден лежа,ставам само да хапна и за един бърз душ.Взе да ме наболява ниско долу,ама вече не знам от прекалено втренчване в себе си ли е или наистина нещо ме боли.Пия Магнерот и се успокоявам,иска ми се да устискам до края,както всички вас:)

# 782
  • гр.Русе
 На мен ми пуснаха веднага след серклажа.След това не са.Чак когато ми го махнаха изследваха самия конец и всичко беше ок, поне така ми обясни доктора.

# 783
На мен влагалищен секрет са ми пускали само два пъти и то не моят лекар, а когато тичах до спешното. В Белгия обаче практикуват survival of the fittest  Laughing Но пък аз пиех пробиотици, веднъж в седмицата вагинални душове, миех се всекидневно с лайка и смрадлика, ползвах дезинфектанти за ръце и пране, изобщо се бях побъркала на тема инфекции. И колко кисело мляко изядох..... сега мляко да не видя!

Момичета, бих искала да ви пожелая една успешна 2013 г., бъдете здрави, щастливи и с много късмет!

# 784
Емилия, честита тропоска! Да те изкара до края без проблеми.  Peace
На мен ми пуснаха МБ преди серклажа, имах гъби и ги лекувах, но си мисля, че не се повлияха. След почти 2 месеца пак пуснах и пак са налице гадините и сега ги лекувам. Спазвам хигиена и бях почти изключила всичко сладко. Като ходих на ФМ питах док и тя каза да пусна една след серклажа и после чак в 8 или 9 месец, нямало откъде да има бактерии след като не правим секс. Хич не й повярвах, но разни лекари, разни мнения. Обаче по-добре да не те бъркат много, ако ти дават сама да си вкараш тампончето лекичко най-добре.
Успех на всички и накрая да се радваме на живи и здрави бебчета  Grinning

# 785
  • Варна
Здравейте момичета! Бременна съм след ин-витро, с близнаци, в 14 г.с. и моят лекар иска да направим серклаж след около две седмици. Това ми е първа бременност и не са ми мерили дължината на маточната шийка, а по-скоро ми обясниха, че ще го направим като вид застраховка, защото при близнаци самата тежест на двата плода водела до по-голям риск. Аз в началото много се колебаех и притеснявах, но след като изчетох споделеното от вас, малко се поуспокоих, въпрехи че още имам време да размисля, никой не ме насилва да го правя.
Виждам, че отдавна не е писано в темата и се надявам всички да сте добре и да си изкарвате спокойно бременността било то на легло, или не, заслужават си жертвите бебчетата!
Ще се радвам ако някоя от вас ми даде съвет или има някой, при който също е направен превантивен серклаж с близнаци, без никакви предварителни признаци!
Леко износване и успешен финал на всички!

# 786
polyamitko, здравей. )
Не съм с близнаци, но при мен също направиха превантивен серклаж заради раждане в 32г.с. предния път. Нямам данни за скъсена шийка и др. подобни.
Аз също в началото бях доста против, но сега вече минаха 10седмици от серклажа и проблеми нямам.
Не съм и на никакъв режим (тоест не лежа), единствено приемам Магнерич и нош па, но и тях ги спрях от около 3седмици, защото нямам болки или други неразположения.

# 787
Дами, здравейте!
Надявам се, всички да сте здрави физически, със или без бебок в пупата Simple Smile
Обръщам се към вас с молба за малко пояснение. В 31-ва седмица съм и съм със серклаж, който ми го направиха в Майчин Дом. Там попитах кога трябва да го свалят и ми казаха не по-късно от 37-ма седмица. До тук добре, но когато попитах къде точно трябва да отида за махане на серклажа, лекарите вдигнаха ръце и казаха "питай на рецепция". Имате ли представа принципно дали се ходи в някой определен за целта кабинет или както казаха лекарите - да питам на рецепция? Също така 36-та седмица ли да отида да си запиша час (ако въобще е такава процедурата) или направо да цъфна 37-ма в болницата?

Пожелавам ви много здраве и спокойствие Simple Smile

# 788
  • гр.Русе
 На мен първия серклаж ми го махна докторката която ми следеше бремеността в кабинета, нищо особено две седмици преди термина.Втория чак като о тидох да раждам, но аз родих с месец по рано.

# 789
  • Варна
mirama, благодаря ти много за бързия отговор, радвам се, че при теб всичко е наред (а явно и при повечето момичета, пишещи тук) и дано така да е до края. Мен ме притесняваше основно това с инфекциите, бактериите и гъбичките след манипулацията, които евентуално могат да се появят, а и това непрекъснато пазене и лежане след това...  Sad  В темата за близнаците четох, че повечето са против и на много малко от тях се е наложило да правят серклаж и то точно поради предишни аборти и пак взех да се разколебавам... много съм нерешителна значи...  #Crazy  newsm78. Надявам се наистина да взема най-доброто решение.
mama vyara, не би ли трябвало доктора, който ти е правил серклажа да ти го махне  newsm78

# 790
Здравейте момичета! Бременна съм след ин-витро, с близнаци, в 14 г.с. и моят лекар иска да направим серклаж след около две седмици. Това ми е първа бременност и не са ми мерили дължината на маточната шийка, а по-скоро ми обясниха, че ще го направим като вид застраховка, защото при близнаци самата тежест на двата плода водела до по-голям риск. Аз в началото много се колебаех и притеснявах, но след като изчетох споделеното от вас, малко се поуспокоих, въпрехи че още имам време да размисля, никой не ме насилва да го правя.
Виждам, че отдавна не е писано в темата и се надявам всички да сте добре и да си изкарвате спокойно бременността било то на легло, или не, заслужават си жертвите бебчетата!
Ще се радвам ако някоя от вас ми даде съвет или има някой, при който също е направен превантивен серклаж с близнаци, без никакви предварителни признаци!
Леко износване и успешен финал на всички!

Не съм медицинско лице, но щом те съветват, направи го. Първата ми бременност също беше с близнаци и толкова бързо ми се скъси шийката и загубих бебетата в 22-ра седмица без никакви болки, симптоми, кръвотечения и прочие, че и лекарите се изумиха. Втория път, въпреки че бебето беше едно и пак нямах скъсена шийка, ми направиха превантивен серклаж. Благодарение на него успях да изкарам до 37-ма седмица, въпреки че още от седмия месец бебето беше страшно ниско долу и лекарят му напипваше главата при прегледите.
Родих десет дни след като ми свалиха серклажа, девет дни преди термин.

# 791
  • Варна
Nedinka, благодаря ти за успокоението Hug
Всъщност, аз питах и друг доктор и той е на същото мнение, но все пак е в същата болница, и може просто това да им е нормална практика при близнаци, така че май ще трябва смело да действаме  Simple Smile

# 792
Действай, действай! Защото ако не го направиш и не дай си боже стане нещо, никога няма да си простиш. Така поне ще си спокойна, че си направила всичко, което зависи от теб, и си взела всички предпазни мерки. И мен ме беше шубе преди серклажа, но всичко мина идеално, не съм имала проблеми с инфекции, гъбички и гадини, нито пък със серклажа, но е вярно, че много се пазех и лежах.

Успех!

# 793
polyamitko, действай смело! И аз знам, че на повечето мами с близнаци правят серклаж, лекарите се презастраховат. Имам приятелка бременна с близнаци ин витро и на нея също й предстои процедурата в 15 г.с.
За лежането - всичко е индивидуално, зависи от организма на човек и препоръката на док. Аз съм на легло от самото начало (от юли миналата година), свиква се, а и знаеш защо го правиш. За гъбичките да ти кажа аз съм с тях от преди да забременея, лекувах ги преди серклаж, след него пак. Но имам чувството, че още са си в мен.
Успех  Hug

# 794
  • Варна
Благодаря Ви много, момичета!  Hug  Hug
Май наистина серклажа е по-малкото зло, отколкото през цялата бременност да се притеснявам, ще пиша като го направим, дано и при мен всичко мине нормално  Praynig
Смърфиела, леко и спокойно бременеене, още малко ти остава  Peace

Общи условия

Активация на акаунт