Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 949
  • 874
  •   1
Отговори
# 795
  • Варна
Здрвейте момичета, чета ви и си мисля как времето, когато бях в тази тема ми изглежда безкрайно далече.. но сега в определени моменти ми минава мисълта за друго дете и се замислям пак отново за целия нелек път, който предстои.  аз съм с недостатъчност на мат. шийка.  Сега си мисля да пия колаген,никога не бих разчитала само на това и серклажът за мен е повече от задължителен, но мие интересно дали сте прочели или коментирали с лекарите ви дали има някаква полза.  намерих няколко научни статии, които ме навяват на мисълта, че можеи да има някаква ползва... но ми изглежда малко отнесено Simple Smile  Лека и успешна бременност на всички

# 796
доста хора препоръчват и поставяне на утрогестан като алтернатива на серклажа, но ти трябва лекар да те убеди в това нещо...

# 797
Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами Simple Smile Бременна съм с близнаци - инвитро и ми направиха серклаж преди около месец . Аз също много се притеснявам от гъбички и бактерии , сега си чакам микробиологията и се надявам всичко да е ок !!!  Praynig Може ли мамите минали по този път да споделите ако има нещо по-специално около това как се пазехте след серклажа , някакви специфични усещания и т.н.

# 798
доста хора препоръчват и поставяне на утрогестан като алтернатива на серклажа, но ти трябва лекар да те убеди в това нещо...

Аз бях на максималната доза утрогестан от деня на инсеминацията до свалянето на серклажа в 37-а седмица.

Pandito, аз съм споделяла какво правех докато бях бременна, за да се предпазя от гъби и инфекции. Разрови се малко назад из темата в мои постинги и ще видиш. Но предо да преприемеш каквото и да било, се консултирай с лекар, особено за вагиналните душове с изобетадин/йод. Успех!
Мила, аз все още не се замислям за второ. Моето тъкмо започна да спи по цяла нощ Simple Smile

# 799
polyamitko, леко бременеене и на теб  Hug
Утрогестана трябва да се слага вагинално, за да стане един вид набъбване на шийката.
Специални мерки не спазвам, единствено ограничавам сладкото заради гъбичките. Според мен МБ и урина като се пускат е достатъчно, ако излезе нещо док ще го мисли. Наскоро разбрах за една наша братовчедка, по-точно на баба ми, която със серклаж е износила сина си. Реално ако се замислите тогавашната медицина не е била така развита и съответно специални мерки не са взимали тези хора и са успели. Късмет на всички  Praynig

# 800
Аз също не съм правила нищо специално за да се предпазя от бактерии и инфекции. Е по едно време си изварявах белюто и гладех след пране,но сега и това не правя  Embarassed
Пускай  си по често МБ да ти е мирна главата .
 Утрогестан аз също  ползвах,но до към 26-7 седмица.

pandito  i polyamitko - леко бременеене  Hug

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 20:32 от джуджина

# 801
Момичета благодаря ви  Hug Успех на всички   Peace

# 802
  • Варна
Неди - супер , че спинка Simple Smile)) аз 9 месеца сън не видях, сега пак е в някакъв смотан период и е неспокоен Simple Smile

Никаква по-специална превенция не съм правила - пуснах МБ няколко пъти - имах ужасяващи гъби, които не успяхме да излекуваме цяла бременност, след това минаха от само себе си...  някои лекари препоръчват периодично поставяне на по- малки дози полижинакс. аз не съм го правила.  Успех!

# 803
Неди - супер , че спинка Simple Smile)) аз 9 месеца сън не видях, сега пак е в някакъв смотан период и е неспокоен Simple Smile

Никаква по-специална превенция не съм правила - пуснах МБ няколко пъти - имах ужасяващи гъби, които не успяхме да излекуваме цяла бременност, след това минаха от само себе си...  някои лекари препоръчват периодично поставяне на по- малки дози полижинакс. аз не съм го правила.  Успех!

Спинка, ама тези дни! Убедена съм, че от утре, когато се връщам на работа, ще започне да се събужда по няколко пъти на нощ  Laughing Това малко офф - няма да оспамвам темата!
На избродираните - леко бременеене и не се предавайте!

# 804
Дами, както знаем лекарите препоръчват почти плътно лежане докато сме със серклаж. Почти в 8-ми месец съм и днес за първи път усетих колко съм отслабнала от толкова лежане. Трябваха ми 20 минути да отида до близката аптека, която се намира на по-малко от 5 минути от нас  Embarassed Но за доброто на децата ни правим това, което се налага Simple Smile

Хубав ден!

# 805
mama vyara никой не е казал, че със серклаж трябва да се лежи непрекъснато, напротив, даже лекарите препоръчват умерено движение. Аз лично бях със серклаж, защото изгубих близнаци в 25 г.с. и се наложи слагането му. Бяха ми казали да не вдигам повече от 1 кг и да ходя по 10на мин на ден, но не плътно да лежа.
Така че ти можеш да си ходиш, освен ако не ти е супер наложително да лежиш.

# 806
Принципно ми казаха да вървя по 10-15 минути на ден, което и правя, но все пак липсата на движение и килограмите си оказват влияние Simple Smile Не се оплаквам ... много  Laughing

# 807
Мама Вяра, и аз съм тежко подвижна  Mr. Green Изморявам се изключително бързо, задухвам се, пулса ми скача до небето, хем килограмите ми са в норма +8.5. Аз съм от активно лежащите по препоръка на док.

# 808
Смърфиелка, да ти призная - от началото на бременността ми препоръчаха да пазя леглото по-редовно и при по-малко движения, но съм с две малки деца това до преди месец беше абсолютно невъзможно. Но последния месец тотално се размазах в леглото, което много ме натовари (до колкото знам бързото покачване на килограми е нездравословно), а и като гледам кантара се оказва, че реално за последния месец съм качила 3,5 кг. ooooh! За щастие до момента съм в норма (+8 кг.), но като всяка бременна бях длъжна да се оплача и тук  newsm62

Леко бременеене на всички бъдещи мами   bouquet

# 809
  • Варна
Не се оплаквам ... много  Laughing
Joy
Здравейте, мамчета! Благодаря на всички за включванията и за съветите. Насрочиха ми серклажа за сряда - 30.01, стискайте палци всичко да мине нормално и след това също, дано да не ми препоръчат постоянно лежане, че и мен това най-много ме притеснява, да не се залежа и да се отпусна съвсем, че те килограмите и сега не са ми малко...  Embarassed
А я кажете, вие колко време лежахте в болницата след манипулацията, аз намерих някъде в нета описание на тази клинична пътека 148 и доколкото разбрах трябва да се лежи в болницата минимум 24 часа преди да те изпишат, за да се уверят, че всичко е наред, а на мен ще ми го правят в 8.30, а ще ме изписват същия следобед и се зачудих дали е нормално  newsm78 или пък нещо шмекерстват с тези клинични пътеки  Naughty, дано да не е така...
pandito, и аз съм с близнаци след ин-витро, успех и много спокойствие и на теб, може да си споделяме и помагаме ако искаш  Hug (а на теб къде ти правиха серклажа, ако разбира се искаш да споделиш)
На всички, много, много късмет и успешен финал  Hug

Общи условия

Активация на акаунт