Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 999
  • 874
  •   1
Отговори
# 165
Знам, разбира се, че всеки ден е в плюс за бебчо, но все пак аз съм на много строг режим и после няма да хукна по витоша, просто леко ще се раздвижа, вече доста ме болят бедрата и тазобедрените стави, гърбът също ама там площта е по голяма и по се търпи Sad
А и за болницата съм готова с избора и лекаря също, макар още да не съм се срещнала, чакам да стане 20г.с. и ще си запиша час за д-р Колева от Токуда, там екипа на Д-р Масларска бил много добър, тя е неонатолог Peace
Аз живея в къща с двор и разходката да си видя цветята е голямата ми цел живот и здраве наесен Wink
Дай Боже всичко да е наред Praynig

# 166
  • в 1001-та нощ
Много добър избор motoneti  Peace

Момичета, аз родих на влизане в 37 г.с. и въпреки, че с малкия нямаше никакви проблеми - освен теглото - мога да потвърдя, че е изключително трудно да се гледа, а и да се роди - "по-малко" бебе (физиолог. раждане)

Стискам палци - да си износите до края  Peace Praynig Hug

И за нас прогнозите бяха, че ще има лош край преди 26 г.с., посл еочакваха да не стигнем до 30 г.с. (всички лекари) ..... и накрая малкият излезе по-рано, защото аз преживях стрес .... иначе сигурно щяхме още да се носим  Peace

# 167
И аз така мисля, сега целта ми е 28г.с., а после ще имаме друга цел Wink

# 168

А и за болницата съм готова с избора и лекаря също, макар още да не съм се срещнала, чакам да стане 20г.с. и ще си запиша час за д-р Колева от Токуда, там екипа на Д-р Масларска бил много добър, тя е неонатолог Peace

Да, в София общо взето изборът е Майчин дом или Токуда. В Токуда е доста малко интензивното отделение, но ти си знаеш.

Аз, ако трябваше да избирам, пак бих избрала Майчин дом.

# 169
  • в 1001-та нощ
не знам кога последно си влизала, защото е доста разширено  Peace

# 170
не знам кога последно си влизала, защото е доста разширено  Peace

Преди година и половина преместиха дъщеря ни от Майчин дом в Първа градска без никой да ни каже. Та тогава се бях ядосала много и смятах да я местя в Токуда. По този повод ходих да говоря с д-р Масларска. Тя ми каза (ако не ме лъже брутално паметта), че в цялата им неонатология (вкл. интензивния сектор) има 18 места.

Може да не съм разбрала правилно, а може и да са се променили нещата.

Във всички случаи пожелавам на всички да не ни се налага да ползваме "услугите" на никое интензивно отделение.

ПП На сайта им пише "Отделението разполага с 20 легла, 8 от които са в сектор за интензивно наблюдение и терапия."

# 171
  • в 1001-та нощ
ами  newsm78 със сигурност нещата са много променени  Peace

когато аз раждах имаше много повече места и бебета, а в края на 2010г самото интензивно беше разширено и то доста - не съм броила кувьозите и термолеглата, но няма начин да не се развиват, при положение, че търсене има

друг е въпросът, че вероятно са пазили клиничните пътеки, на които имат право - за бебета - родени в болницата  Peace

# 172

друг е въпросът, че вероятно са пазили клиничните пътеки, на които имат право - за бебета - родени в болницата  Peace

Не мисля. В нашия случай имаше места и дори говорихме колко точно се поема от клиничната пътека и колко - от нас и т.н.

Все едно де. Мисълта ми е, че ако очаквате да родите по-рано - най-добре съберете информация и се запознайте с лекарите - вкл. неонатолози.

Аз признавам, че не го направих, защото ме беше обзел един оптимизъм... Така че само мога да съм благодарна на всички в Майчин дом - където влязох по спешност и където не познавах никого.

А най-добре всеки да си дочака поне 37 седмица, разбира се!  Peace

# 173
  • Варна
Здравейте,
следя темата от самото начало  и сега дойде и моят ред да се включа. Преди време изплаках мъката си в една от другите теми за серклажа, но ще се представя отново накратко. Преди малко повече от 5 месеца изгубих бебето си в 22 г.с. след серклаж на горещо поставен в 21 г.с. - пролабирал мехур, изтичащи води и много борба, но не успяхме да го спасим. Диагнозата - надостатъчност на маточната шийка.
Сега съм отново бременна, почти в 10 седмица. Засега всичко е наред, т.е. потвърдена вътрематочна бременност и сърдечен ритъм.  След два дни съм на преглед и тогава ще измерят шийката и се надявам да имам конкретна дата за серклажа, който трябва да се постави в периода 12-14 седмица. Имам и течение, което ме притеснява, но се надявам да не е нещо сериозно.
Моля се този път всичко да е наред, макар да има доста горчивина в щастието ми.
Радвам се, че тази тема я има и наистина ще имаме мноого време да си пишем Simple Smile До скоро !

# 174
Успех мила, радвам се че ще си пишем, този път ще си свършат работата на време и всичко ще е наред, а ти за секрета кажи като отидеш на преглед да го изследват, те ще ти дадът антибиотик след серклажа, но ти кажи да си знаят Peace Peace

# 175
motoneti ,ще е нетактично ли да те питам в клиника Малинов колко ти взеха за манипулацията newsm78.Че там не си играят на дребно ooooh!

# 176
350лв ми беше серклажа, според моите проучвания са най добре с цените за разлика от повечето клиники за асистирана репродукция, поне това са моите впечатления Peace

# 177
Ужас  #Cussing out На мен в Майчин дом ми взехо 139 лв.И то лежах 5 дни  там .Ей големи са кожудери по тия клиники Twisted Evil
Аз едно време ходех в клиника Тодорови ей така, на прегледи и 100 лв ooooh!

# 178
Е по тези клиники е така, ама аз изпитвам ужас от болници, нищо че работя в такава, но аз съм доволна, а и не исках да ме оставят да лежа, в къщи ми е най добре Peace

# 179
Здравейте момичета.
Ние от днес сме у дома. Много сме добре и двете. Днес цял ден редя бебешки дрехи и въвеждам къщата в ред, че нали от 9 април ме няма.
За днес съм вече уморена да пиша, но скоро обещавам пълен разказ за нас.
Надявам се, че всички сте добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт