Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 129 008
  • 874
  •   1
Отговори
# 180
Много се радвам, че всичко е наред са вас двечките Heart Eyes
Ще чакам с нетърпение да разкажеш повече, да ни вдъхнеш кураж PeaceА това, което разказваш за подреждането вкъщи ми е мечта, дано ми се осъществи Praynig
Много целувки на принцеската Heart Eyes

# 181
Здравейте момичета! Аз все още тихичко се промъквам в темата- с непотвърдена от лекар бременност, но мога да споделя опит за серклажа.
 Моята история е следната -1- ва бременност, приключила с аборт в 26г.с и диагноза Истмико - цервикална недостатъчност. Втора  бременност - превантивен серклаж в 13 г.с. завършила успешно в 38г.с. с предизвикано раждане - щях да пренося.Трета бременност при същия лекар и твърдение, че серклаж не се налага. Резултата беше аборт в 20 г.с. Сега теста ми за бременност е положителен, ако живот и здраве всичко е наред с бебо, ще искам ранен серклаж, та да видим. Пожелавам на всички вас много търпение, позитивни мисли и на финала най - малко с по едно бебе на  ръце:)))
 п.с. Ще се радвам ако има мами от Варна в тази тема, които да споделят къде да са им направила серклажа, тъй като моят беще преди близо 8 годи:)))

# 182
  • в 1001-та нощ
Честито, мила   bouquet и успех - тази бременност ще е успешна и доведена до прекрасен край  Hug  bouquet

# 183
Честито и от мен  bouquetЩе успееш, виж темата ни е пълна с успешно износени бебчета Hug

# 184
Здравейте момичета! Минавам да ви видя от време на време  Simple Smile
На мен серклажа май ще ми се размине (поне засега), каза доктора. Ама колкото повече чета, толкова повече не знам дали да се радвам  newsm78. Страх ме е да не се окаже после късно, и да трябва да се прави "на горещо". Сега тъкмо влизам в 12-та г.с., шийката ми е скъсявана при операция, но доктора каза, че пък иначе канала си е много добре затворен...
Силвър, аз ходя във Варна сега, да ме следят, но не мога да съм ти полезна със серклажа...А да те питам ти при кого си била? (и по-точно кой лекар ти е казал, че не се налага серклаж  Thinking ) Аз съм в Майчин дом.

# 185
  • в 1001-та нощ
то и при мен бяха категорични, че няма да има нужда, шийката била достатъчна(над 4 см), твърда ...  ooooh! ooooh! ooooh! ... и после ...изведжъж всичко започна, скъдяването тръгва след това и е прогресивно и ....

аз - във всички случаи на риск - бих препоръчала серклаж навреме  Peace

имам приятелки, които без серклаж - лежах с шийки 2 см - цяла бременност на легло и личния укор, че не са направили всичко възможно ....въпреки, че не те са били виновни - не са ги доглеждали ....

дано всичко е наред при теб  Peace

# 186
И аз съм за навременният серклаж, два пъти съм го изпитала на гърба с, това че шийката ми е затворена, а после за два дни и ужас ooooh!
Аз да се оплача, направо съм в стрес от вчера, стерилната урина излезе с метицилин резистентен стафилококус ауреус, ако знаете каква гад е това не ми го побира акъла CryПуснала съм на още три места и чакам резултат, утре и влагалищен секрет ще ми вземат, не знам какво да правя, моля се на Господ да не е тази гадина, нека е нещо по лесно лечимо, направо ужас Cry

# 187
Аз също подкрепям Алена.Вярно,че сега в 12 г.с казват да шийката е добре ,ама като стане матката като диня тогава започват да се тюхкат и вайкат.Не е толкова страшна манипулация.Лягаш ,с пълна упокойка и след 1 час се събуждаш.Нищо не боли нищо не усещаш.Защо трябва после да се тревежите.Направете консултациии с други АГ.Моята шийка беше 4см направиха го в 13 седмица и сега слава богу не е мръднала .

Мотонети и тук имаш стиснати палци Peace Peace Peace

# 188
  • Варна
Здравейте, мами!
Благодаря на всички мами, които са споделили своите истории и своя опит.
Аз съм с едно преждевременно раждане в 23 г.с. миналата година. Не беше установено със сигурност дали причината е маточната шийка. С тази бременност ходих в 14 г.с. да преценим дали да се прави серклаж, но плацентата беше прекалено ниско и близо да цервиаклния канал и имаше завишена маточна активност, което според докторът беше противопоказание да не се прави серклаж. От 20 дни съм на легло вкъщи и следим шийката всяка седмица и всичко беше наред. Днес обаче се установи, че се е скъсила въпреки лежането и по-страшното е, че има "лека фуниевидна дилатация" на вътрешния канал. Sad Засега прилича на буквата Y, което не е все още най-лошия вариант, но аз съм адски притеснена. Не знам дали един серклаж при започнало вече разтваряне на вътр.канал ще помогне, пък и съм вече в 22 г.с...  Никой лекар не дава гаранции Sad Изчетох  безброй статии с изследвания и явно няма единодушно мнение кое е правилно и кое не. Явно е въпрос на късмет и резултатите са строго индивидуални. Sad
Моля ако някой има подобен случай, да сподели.. Praynig

# 189
  • в 1001-та нощ
гаранция няма и при липса на каквато и да е патология, не може да очакваме гаранции  Peace

# 190
Момичета, не се чудете за серклажа, а когато се налага го правете възможно най-рано. На мен лично много ми помогна да износя бременността си до една безопасна за бебето седмица.
Q-T моята шийка беше с такава форма. Започна разширението доста рано. Не се сещам преди серклажа дали го имаше, но определено имах скъсяване тогава. Не знам обаче в по-късна седмица как стои въпроса със серклаж и такова разширение. Късмет ти пожелавам.

# 191
  • в 1001-та нощ
до колкото зная - за серклажа на горещо - най-опасни са инфекциите  Peace (както аз бях с няколко)

не мога да не споделя, че и лекарите бяха малко "на тръни", но не ми предложиха да си чакаме неуспешния край Peace

# 192
  • Варна
a.l.e.n.a. , deskatta , благодаря за отговорите! Hug Hug
Освен да се моля да имам късмет и дори и на този късен етап  серклажът да помогне да стигна до безопасна седмица, не знам какво друго мога да направя..

# 193
  • в 1001-та нощ
да  Peace и ние ще стискаме палци  Praynig Praynig

и дано избереш правилният лекар  Praynig Praynig Praynig

имаш ли друга терапия- лекарства, вливания ....

# 194
  • Варна
Мерси a.l.e.n.a!
Пия 3 х 2 Магнерот, 3 х 1 но-шпа, 3 х половин Гинепрал. А от днес вземам и 3 х 2 бусколизин. В началото пиех и Дуфастон , но къ 16г.с. го спряхме. Ще питам за тази терапия с Утрогестан вагинално, която са приложили при теб и е имала супер ефект. Чела съм ти постовете и в други теми за серклажа - благодаря за подкрепата! Hug
За правилния лекар - да ти кажа вече и аз не знам на кого вярвам. Ще ми се да бях в София...

Общи условия

Активация на акаунт