Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 004
  • 874
  •   1
Отговори
# 855
mama vyara - аз в момента съм 33 г.с и 3 дена. имам контракции и аз. прия гинипрал 2х1, магнерот 2х1 и аспирин протект 1 през ден! пия тези лекарства още от 13 г.с - тога ми направиха серклажа. ще ги пия до 37 г.с, когато ще ми махнат серклажа и ще ми направят  секцио.

# 856
Здравейте,момичета!
maма Vyara - аз бях с контракции от 3-ти месец,към 35г.с. вече бяха доста.Имах и някои болезнени контракции и пиех от време на време но шпа,имаше ефект.Магнезия ми го спряха в 36г.с.,към 37 г.с. вече имах много контракции и болезнени и неболезнени,околоплодни води на долна граница от 7-ми месец,но все пак стигнахме до 39 г.с. когато ми свалиха серклажа и ме оперираха,защото бебка не се обърна.Според д-р.сигридов дори съм щяла да пренося Simple Smile Сега си имам една малка сладка госпожица родена на 08.02.  Heart Eyes
Така че момичета само спокойствие и пускайте необходимите изследвания да ви е мирна главата.
Пожелавам на всички ви успех и да стигнете безпроблемно до щастливия край!  Hug

# 857
Дами, много ви благодаря за отговорите! Бях една седмица в болница (в 36-та г.с.) като се оказа, че имам подготвителни контракции и за щастие всичко е на ред с конеца (бяха ме наплашили с куп неверни обяснения по въпроса). В крайна сметка другата седмица влизам отново в болница, за да махнат серклажа и до колкото усещам бебето смята директно да излиза, когато "му отворят вратата"  Joy
Джуджина, да ти е жива и здрава девойката   bouquet Моята също е родена на 08-ми февруари, но 2010г. Simple Smile

# 858
Момичета, предстои ми сваляне на серклажа другата седмица, ако устискам дотогава. Моля някоя мама, която вече е минала да сподели как минава процедурата. Слага ли се упойка и ако да къде, боли ли, какво е усещането? И все пак знам, че всичко е индивидуално, но кога родихте след махането на конеца? Някак си съм настроена, че след като се махне и се започва.

# 859
Моят конец го махнаха за секунди, няма упойка, нищо не се усеща.
Не започнах да раждам нито същият ден, нито на следващият.

# 860
здравейте и от мен!Имам два спонтанни аборти в 17 и 18 г.с.  и  сега съм като вас с направен  серклаж в 13 г.с.. Вече съм в 34 г.с.  Лекаря ми каза, че през  37 г.с. ще ми свали конците / дано да издържа до тогава/, а след това ще ми направят секцио / бебо е седалищно/. цялата бременност до тук я изкарах на легло, ставах само до банята. пиех гинипрал, магнерот и аспирин протект Пожелавам на всички Ви лека и успешна бременност и нека накрая всяка от нас да гушне своето малко бебче!

# 861
Здравейте,на колко време е взема секрет след серклажа?

# 862
Лейди ФиЛ, благодаря за отоговора. Дано наистина не се усеща  Rolling Eyes
zyzka21, успех момиче! Този път сте взели мерки, ще си изкараш до 37 г.с. и ще гушкаш здраво бебче  Hug
mikrimah, на мен ми взеха месец и малко след серклажа (който беше 20 г.с.) и още веднъж в 8-ми месец. Карам си цялата бременност с гъбите, даже и с тях забременях. Като цяло е добре да се следят нещата, но моя док не се притриса много.

# 863
mikrimah - на мен ми направиха микробиологично изследване две седмици след серклажа. После на всеки месец - резултат кандида и всеки месец си слагах полижанакс. преди серклажа също ми направиха микробиологично, но тогава нямах гъбички. сега още съм с гъбички. серклажа ми е направен през 13 г.с.

# 864
mikrimah - и на мен ми взеха 2 седмици след серклажа секрет за МБ и после и аз правих МБ всеки месец,слава богу резултатите бяха чисти.
Аз също искарах бременността на легло и я завърших с 5 мм шийка в 39г.с  Simple Smile
 Момичета,пожелавам успех на всички ви и скоро да гушкати малките мишленца.

# 865
Момичета, предстои ми сваляне на серклажа другата седмица, ако устискам дотогава. Моля някоя мама, която вече е минала да сподели как минава процедурата. Слага ли се упойка и ако да къде, боли ли, какво е усещането? И все пак знам, че всичко е индивидуално, но кога родихте след махането на конеца? Някак си съм настроена, че след като се махне и се започва.

Смърфиела, не боли, спокойно. Не е най-приятната процедура, но се преживява. На мен упойка не са ми слагали, а и не мисля, че е необходимо. След махането на моя серклаж веднага получих два сантиметра разкритие. Родих обаче 10 дни по-късно! Отидох в болницата с 5 сантиметра разкритие, които след час станаха 8 сантиметра, а след още три часа родих - общо 4 часа, бърза работа

Успех и леко раждане! На момичета с бродерии успешен финал!  Hug

И да се похваля - моят чаровник от два дни ходи на ясла и още не се е разболял, може пък премеждието със серклажа да е го направил по-устойчив!  Joy

# 866
  • Варна
Здравейте, смели и борбени мамчета!
Бях обещала да пиша след серклажа, но нещо все ми бягаше музата, извинявайте   Blush
Сега да разкажа как мина при мен. Както ви бях писала, искаха да ме изписват същия ден, но то пък стана така, че следобеда яко се разповръщах, вероятно заради всичките лекарства и инжекции и останах и вечерта. Бях на система кормагнезин цял ден, инжекции Папаверин+Бусколизин, а след третото поред повръщане и една инжекция Деган. На другия ден вече бях по-добре и ме изписаха. Моя доктор ми каза да полежа повече първите дни, а после по-лек режим без много натоварване и до края на бременността 3х1 Магнерот. За съжаление нищо не ми казаха за контролен преглед и вече повече от месец след манипулацията, не са ми пускали никакви изследвания, нито микробиология, нито секрет. Миналата седмица бях на 4D и споделих с докторката, че имам течение и неприятен сърбеж, почти съм сигурна, че са гъби, и тя ми изписа крем Гиназол за еднократно приложение, като каза, че ако и след него нямам подобрение, едва тогава ще ми вземат секрет за изследване, защото не било много хубаво да ме бърникат заради серклажа  newsm78. Още не съм си сложила крема, но положението е вече нетърпимо, страшен сърбеж и много неприятно усещане за нечистоплътност  Embarassed
Иначе доста полежах, сигурно 3-4 дни се въргалях само с пижамата и в леглото, но от няколко седмици си започнах нормалното ежедневие, даже имахме доста бягане с милото, че се хванахме с един ремонт, обаче не знам дали заради серклажа, или просто бебетата вече натежават, забелязах, че много по-бързо се измарям и задъхвам. Дано всичко е наред до края.  Praynig
Смърфиела, mama vyara, на вас ви остава съвсем малко, героини сте! Всичко ще е наред и с раждането и скоро ще си гушкате така дългоочакваните бебчета  Peace
Между другото, миналата седмица на 4D-то за пръв път видяхме пола на нашите бебоци - ще си имаме момък и девойка, много сме щастливи!  Hug
Поздрави на всички и много спокойствие и търпение ви пожелавам  Peace

# 867
Мили Дами, да ви се похваля: на 7-ми март тази година се роди благополучно третото ни мишленце с името Калин Smile
След второто секцио успях да убедя израждащия екип да "пуснат" бебчо да излезе по нормалния начин и за щастие така се получи. Родих за 50 минути без поражения едно здраво и много сладко бебоче Smile Сега не мога да се отделя от него Smile
Така че, Дами, аз определено съм за нормалното раждане и то не в коя да е болница (препоръчвам Майчин Дом или Токуда), защото екипът наистина играе МНОГО ВАЖНА РОЛЯ! Аз имах късмет, не бях плащала нищо и екипа ми съдействаше на 100%. Благодарна съм им от сърце!
Успех, бъдещи маминки, с износването на малките съкровища и нека се родят здрави и силни като самите вас Smile

# 868
Честито!Да ви е жив и здрав малкия Калин.Пожелавам на всички тук същото най-близко до термина.Съвсем скоро и аз ще се включа по-активно да пиша тук:)Моля някоя от по-активните да пусне нова тема преди да ни я закрият Praynig

# 869
Съвсем скоро и аз ще се включа по-активно да пиша тук:)

ShynyHug Hug Hug
нали знаеш и в коя тема имаш запазено място, а после ще те чакаме и в другата

Общи условия

Активация на акаунт