Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 127 988
  • 874
  •   1
Отговори
# 825
polyamitko, аз правих серклаж, профилактично, защото с предната бременност изгубих близнаци в 25 г.с. Шравих го в Токуда,лежах 1-2 дена, защото имах леки болки, леко кървенеи бях на системи.
Серклажът е нож с две остриета и ако наистина няма причина да се направи, а само профилактика, не знам. Той може да доведе до инфекция, както да я предотврати, така и да я доведе.
Аз въпреки серклажа отново родих по-рано, този път в 29 и 4 дни, отново вътрематочна инфекция.
Успех ти желая.

# 826
И аз да споделя моя опит със серклажа.Лежах 2 дни в болницата,защото пътеката била толкова,леарката ми каза,че и добре да се чувставам ще съм там 48 часа.Мен също много ме беше страх,както и сега се страхувам да не родя по-рано.Миналата седмица като ходих на преглед ми казаха,че конеца бил прорязал от едната страна,защото бил много стегнат.Сега само лежане,взех си влагалищен серет след серклажа и имам бактерии ,досега винаги е бил чист секрета.Дано изкараме до по-късна седмица и бебенцата ни да са добре.

# 827
Емилия, как установиха прорязването, с какъв преглед? Болки или дискомфорт имаше ли? Стискам палци да стигнем всички до финала  Praynig

# 828
emilia_koleva Кой и къде те следи, в коя болница? Ако има някакви притеснения за преждевременно раждане, поне да се направи профилактика на белия дроб, който е жизнено важен, за по-бързото възстановяване на бебето после.

Момичета, знаете, че имаме с няколко мами Фондация за недоносени бебета. Насреща сме за всякаква подкрепа, въпроси, всичко, с които можем да помогнем.

# 829
Нямам болки,кървене,контракции,абсолютно нищо.Затова си мисля,че не е толкова зле положението.Доктора в София,при който се следя ми каза,че леко е прорязал онеца от едната страна,но че ще устискам само повече почивка.Прегледа ме с вагинален ехограф,после на магарето.Другия път каза,че ще правим някакъв тест дали иам вероятност да родя преждевременно и да вземем мерки,този тест взимал се секрет от влагалището.На мен не ми е ясно,може би някоя от вас го е правила.При мен трудното е ,че ходя в София на прегледи и в моя град,а разстоянието хич не е малко.Засега съм се отдала на почивка и положителни мисли,че всичко ще е наред и че преди 36 седмица няма да родя:)

# 830
Правих такъв тест.Излиза веднага - като лакмусова хартийка.Скъп е предвид това, че важи само 2 седмици.При мен бе отрицателен, но въпреки това родих в 32 седмица.Не бих го правила пак, а бих лежала повечко!Успех, милички!

# 831
Здравейте и аз да се запиша. Аз съм в 13г.с., след ин витро. Утре съм на преглед да видим кога ще правим серклажа, тъй като моята шийка е 1.5см. Много ми е притеснено, защото не се знае, може още утре да е.  Sad

# 832
И аз да се впиша в темата. При преглед при мен се установи около 3 см.  разкритие и пролабирал мехур в 18 седмица. Веднага ме приеха по спешност и започнаха антибиотик и вливки кормагнезин и свещички индометацин. На втория ден започна да ми тече белезникаво течение, а от третия ден стана като водичка. При първия тест с бромтилол резултата беше отрицателен, но следващите тестове бяха положителни. Няма да обяснявам как се чувствах. Доктора ми бе на мнение, че тези положителни тестове не са меродавни, защото при това засилено течение нямах намаляване на околоплодните води и на 5 ден от приемането ми направиха серклаж. Изписаха ме след още 4 дена на антибиотик и но-шпа. Воднистото течение ми продължи още три дена след серклажа и постепенно намаля. Целувам ръцете на доктор Сигридов, който ме наблюдаваше през цялото време, стабилизира ме и ми направи серклажа. Сега лежа, треперя и се моля всеки ден да докарам до жизнена за плода седмица.
Ш

# 833
Марги, опитай да се успокоиш. Самата процедура минава много бързо и няма болка. Шийката ти е скъсена, но с повечко лежане ще устискаш! Моята също беше скъсена и отворена при серклажа, имам и неболезнени контракции, пия Магнерот и Но Шпа и се моля да издържа 2 седмици! Имай вяра и търпение и ще гушкаш бебок след няколко месеца  Hug

Пати, браво, че са те стабилизирали и бебчо е на топло. Аз бях в същата ситуация преди 2 год. и лекарите не можаха да овладеят положението. Почивай, полежавай и стискай до края  Hug

# 834
Благодаря ти за подкрепата Смърфиелка, дано устискам. Ставам само до тоалетна и баня, но знам, че и това не спасява положението понякога.

# 835
  • Варна
Пати, износих и двете си деца със серклаж.
Първата ми бременност беше ок до 28 г.с ,изведнъж ме заболя и хоп разкритие 3см,направиха ми серклаж късно, беше опасно, но все пак това ми помогна, бебето ми се роди в 36г.с и сега е на 11г Simple Smile
Втората беше ад, от 15г.с съм със серклаж и 9м не станах от болничното легло, всичко беше страхове контракции и рев,сега не рева аз ,а едно прекрасно момиче на 8.м

С всичко това което на кратко ти разказах искам да ти дам кураж ,вяра и спокойствие...........хубавите неща просто се случват! Hug

П.С лежането определено помага, сложи възглавница под дупето си, така ще намалиш натиска над шийката Hug
Смърфиела, няма от какво да се притесняваш времето ще се изтърколи неусетно Hug

На всички мами със серклаж пожелавам успех!

# 836
Пати, износих и двете си деца със серклаж.
Първата ми бременност беше ок до 28 г.с ,изведнъж ме заболя и хоп разкритие 3см,направиха ми серклаж късно, беше опасно, но все пак това ми помогна, бебето ми се роди в 36г.с и сега е на 11г Simple Smile
Втората беше ад, от 15г.с съм със серклаж и 9м не станах от болничното легло, всичко беше страхове контракции и рев,сега не рева аз ,а едно прекрасно момиче на 8.м

С всичко това което на кратко ти разказах искам да ти дам кураж ,вяра и спокойствие...........хубавите неща просто се случват! Hug

П.С лежането определено помага, сложи възглавница под дупето си, така ще намалиш натиска над шийката Hug
Смърфиела, няма от какво да се притесняваш времето ще се изтърколи неусетно Hug

На всички мами със серклаж пожелавам успех!

Засега се посъвзех малко от ревовете и контракциите, но ужасът ми е толкова голям............. Благодаря ти, че сподел, даваш ми кураж.

# 837
pati, не трябва да ревеш! Аз понеже съм си ревла, ме бяха наплашили, че това можело да предизвика контракции. Не знам дали е вярно, ама като се сетех за това, веднага спирах да рева. Аз също износих моя син със серклаж благодарение на много лежане. Наистина имаше дни, в които мислех, че няма да издържа, най-вече психически на безпокойството, че и този път няма да го докарам до никъде. Така че успех - лежи, пази се и дано всичко е наред!

# 838
Дами, намалете притеснението и напрежението до минимум - все пак вашите емоции се предават и на фъралака (фърфалаците) в пупите ви, което не е добре за никой. Аз също в момента съм със серклаж, но нямам физическата възможност много да лежа, защото съм заобиколена от две малки човечлета в къщи, които имат прекалено много енергия, поне за мен  Laughing Лежете, колкото може повече, движете се по 10-15 минути на ден (в случай, че следящия ви лекар не е споменал нещо друго), хранете се по малко и на често и бъдете максимално спокойни   bouquet

Успех на всички бъдещи маминки със или без серклаж! Пожелавам ви в крайна сметка да родите здрави и палави бебоци  Peace

# 839
pati много неприятно е всичко това,но се надявам да закрепите положението до читави седмици.
Не знам дали д-р Сигридов ти е казал да следиш кръв и ЦРП, за евентуални инфекции. Това е много важно.
Също така си имай едно наум за добра болница с добра неонатология.
Защото серклажа е нож с две остриета.
Помня как ме насмете, че съм направила серклаж, защото той водел до инфекция, а видиш ли, загубила съм близнаци в 25 г.с. Добре че не му се доверих този път, та всичко беше наред, отново с инфекция, но до 30 г.с.

Така че дами спокойно, при най малки симптоми, стягайте багажа и в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт