Режимът на д-р Папе - или "Да отслабнем докато спим" - 3 част

• 69 337
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
аааа,не досаждаш и добре правиш да питаш :само така ще си наясно какво правиш и защо го правиш,а не сляпо да следваш някой "вожд".Нормално във всеки режим е залегнала добре обяснена идея и всички изглеждат логично.Но хората са различни (майка ми,като млада ,след една седмица на 500 г кисело мляко на ден беше плюс 7 килограма)
Надявам се Пини  Hug да се мерне и да ти обясни за въглехидратната закуска (все се хваля с добра памет,но с тези режими и с това четене ooooh!помня вече само изводите)
Добре е,че търсиш,гледаш и питаш,но следи и как ти действат храните:подуваш ли се,умора,тоалетна...
Ако огладняваш 2 ч след хранене (и похапваш през 30 минути) означава,че не си яла достатъчно на предишното хранене,или си яла нещо което само пълни стомаха (само голяма салата,например).
Ако не си гладна след 5-6 ч или си преяла или храната/комбинацията е твърде трудна за обработване от бедния стомах,карай по-леко на следващото хранене и си прави извод за следващия път.
УСПЕХ

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 12:19 от tania6

# 271
ето ме появявам се.
На закуска само въглехидрати и протеини от растителен характер!
Мазнини под 20г!

Закусва се стабилно Grinning

# 272
Piny Hugдобре си се появила  bouquet
това и аз казах на девойката,но тя пита защо,а аз не помня Embarassed(от ЕГН и много информация в главата или качеството на паметта "усложливост" се е затрило Mr. Green)
пусни линка от другата тема Praynig,където обясняваш/превеждаш от книгата
налегнал ме е мързел и нито ми се чете за диети,нито ми се превежда Crossing Arms
  bouquet

# 273
  • Враца
Аз не искам да ви затормозявам, само ако ви е някъде "под ръка" обяснието,
бих го прочела   bouquet

# 274
не знам къде е линкът, но ще го обсясня с две - три думи. Закусва се с въглехидрати, за да се снабди мозъка с необходимата му глюкоза ( все пак последната консумация на въглехидрати е била предния ден на обяд)
Не се смесват въглехидрати с протеини, заради прекалено силната инсулинова реакция.
Препоръчвам на всички да прочетат книгата - много е интересна

# 275
и аз не намерих линка,но не се отказвам Laughing
според френският колега на д-р Папе,д-р Мартинез необходима е тази закуска за енергията и мозъка има нужда от въглехидрати,а най-доброто време е сутрин(няма да се складира) и става въпрос за овесени ядки или пълнозърнест хляб в периода на отслабване,а след това и не всеки ден може да се поглезиш Mr. Green
все си мисля,че имаше и някакво обяснение с инсулина Thinking
за сметка на това мога да обясна защо е протеинова вечерята Mr. Green
не се складират протеините и тялото черпи през ноща необходимите му за поддържане на функциите 500 калории от резервите
естествено, не става въпрос да се изяде едно печено пиле с мисълта,че няма да се "складира" Joy
номера е да се яде достатъчно,без преяждане

# 276
  • Варна
Ако закуската е само от плодове, дали е необходимо да се спазва петчасовия диапазон между храненията? Да речем закуска в 10 плодове и обяд към 13.00 часа допустим ли е?

# 277
  • Враца
Предполагам , че не е редно,
плодовете се със захари, те стимулират панкреаса да отделя инсулин  newsm78

# 278
 Thinkingопитай и прецени за себе си,ако това ти е най-близо до как се храниш по принцип
идеята на д-р Папе е свързана с инсулина и най-доброто време е след 5 ч отново да се подаде храна,следователно не може Mr. Green
от друга страна,критиците казват,че това не е доказано (според мен няма доказателство за никой режим)
от трета страна Joyавторката на Система-60 сама си е изградила режима,с метода "проба-грешка"
успех

# 279
Здравейте,реших и аз да пробвам този режим,макар че е доста по-различен от досегашните ми навици свързани с храненето,но...ми се опитва нещо ново.Ще експериментирам една седмица да видя как ще е и ако е ок смятам така да се храня и за напред,защото го намирам за здравословен и балансиран начин на хранене и живот.Чела съм малко от предишните теми,знам че няма да е достатъчно,ще се образовам в движение.

# 280
Скоро никой не е писал в тази тема. Имам голямо желание да следвам режима и много ще се радвам, ако има и други като мен, с които да си правим компания докато отслабваме.

# 281
тъй като останах сама тук Laughingсе прехвърлих в Сономата
или по-скоро съм на комбинация Папе-Сонома
добре си дошла и изборът ти е правилен Peace
това е един от малкото методи,който създава или припомня навиците за здравословно хранене
успех успехче Hug

# 282
  • Варна
Днес си мислех, че любима тема е отишла в архива. Пък Успехчето я изровило...

Успех, момиче! Аз се опитвамда съчетавам правилата на системата и Папе.

Тлкова съм увредена от диетуване, че когато не съм в някоя диета съм потисната и нещастна. Независимо от показанията на кантара. Те примерно си варират +/- килограм, но аз се самостресирам.

Папе ми дава усещането, че съм на диета, а пък не ме затормозява изобщо. А има и резултати...

# 283
Всъщност аз преди около две седмици започнах режима на д-р Папе като през това време успях да изчета трите теми. Най-хубавото е, че не съм се лишавала от определен вид храна, а успях да сваля  около 2кг за това време.

# 284
  • Варна
Всъщност аз преди около две седмици започнах режима на д-р Папе като през това време успях да изчета трите теми. Най-хубавото е, че не съм се лишавала от определен вид храна, а успях да сваля  около 2кг за това време.

Браво! Чудесен резултат, за месец това прави около 4 килограма здравословно, леко  и приятно  свалени.

Общи условия

Активация на акаунт