Режимът на д-р Папе - или "Да отслабнем докато спим" - 3 част

• 69 303
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
това е разумно и логично хранене
за свикналите да се хранят n-пъти на ден ще е трудно,но се свиква
и като свикнете ще се освободите от постоянната мисъл за храна и гладуването
не,не е много храната,стига да не се тъпчете изкуствено (да не се хвърли,да се дояде,да не огладнеете,...)
чувствам се динозавър Embarassed,но по мои спомени при нас нямаше закусчици и постоянно похапване
като бях дете никой не ми е предлагал следобедна закуска и явно не съм имала нужда
едно парченце шоколад с кафето на обяд е добър завършек на обяда (след като сте се нахранили не може да изядете цял шоколад Laughing),ще се подсладите и спокойно ще дочакате вечерята
Пинки Hugзащо ще ядеш овесени ядки,като ги мразиш Thinking
има толкова добри въглехидратни храни
може банан,орехи,бадеми,сусамов тахан,масло,сушени плодове (натурални,внимавайте за неестествени добавки и консерванти)
мисля тук има закуска за всеки вкус и диета (това за Пинки,ако иска да комбинира с други Joy)
на мен любима ми е оризова галета с бадемово масло или сусамов тахан
малко мед в сусамовия тахан не е престъпление Wink
обяда е нещо,което няма да ви притеснява,защото има храна и за вас в ресторант,на гости,като готвите за семейството и в стола на работата
само малко избирателност и дори може да си вземете първо,второ и трето Mr. Green
не е необходимо да ометете чинията и да я "отопите" (така ли се казваше Thinking) с още една филия хляб
Сноучева беше пуснала някъде (мисля тема 2) една изрисувана с примерно съдържание чиния
не прекалявайте със салатите:запълват стомаха,но не държат сито (или поне при мен е така)
и си пригодете по вашия вкус менютата
аз си спазвам и сега принципите на Папе,пригодени са само на новите ми цели
успех

# 646
Таня благодаря за споделеното Hug
Аз днес съм си съвсем режимна и нахранена Peace
Искам да питам нещо. Кажете според вас дюнера може ли да се яде за обяд? Режим е, нали? Че аз го броих денс като режимен и обядвах дюнер и царевица. Ами то дюнера нали има и белтъци и въглехидрати.....даже бих казала, че са в малки дози. Та за това си добавих и варена царевица Laughing
А за вечеря мисля още- или месо в тефлона, или млечна салата. Чудя се все още.
Ще пише ли някой с мен или ще съм почти сама с писането?

# 647
Жане, няма да си пишеш сама, ама аз тия дни съм на работа и имам време само вечер за малко да пиша. Закусих банан,кафе...една филийка с масло и чубрица. Тия ядки ако не са с млеко и вътре още 100 вкусни неша, не ги ям, а млекото сутрин е забранено... Днес ще съм 14 4аса навън и не знам кога и какво ще ям..Ох, как ми се иска да си легна и да не ходя никъде.....

# 648
Таня,благодарности от мен за споделеното. На мен ми се струва много храната, защото повечето режими, които познавам изключват закуската . А и ако съм закусвала, се чувствам гузна и после не вечерям, а тук всички хранения си ги има. Но това, че изпускам едно от основните хранения, не означава, че не съм наваксвала в промеждутъците - с плодове -сурови и сушени, с ядки /уж полезни, но доста калорични/. А с такъв тип хранене ми е идеално.
овесените ядки са ми супер вкусни, мога да ги ям всякак, чисти с вода също. Тахан също много обичам

# 649
Добро утро!
Цял ден вчера чета за този режим и съм решена да го започна от днес  Peace Струва ми се лек (дано да е така). Тежа 61 кг и ми се иска да сваля 11 (колкото бях преди да забременея Simple Smile  20 кг свалих с Дюкан, но взе да не ми се отразява добре на бъбреците.

Не можах да разбера под МЕСА има ли се предвид и каймата, кренвирши, наденички и т.н.т?
За вечеря може ли свински пържолки или само чистите протеини като пилешко и риба?
На салатите слагате ли зехтин, олио?

Мисля за утре да хапна:
З: 1 филия със някакво сладко
О: 2 кюфтета със салата зеле с моркови
В: Пил.дробчета със салата зеле

Така става ли?

# 650
А има ли я някъде книгата  онлайн да е качена за да я прочета ? /че така само питам и се чудя../
Имам 1 свалено кило , ама не знам как съм го свалила, дали, че мина МЦ, дали от 2 дни диета , и аз не знам как стана...

# 651
 ooooh! Ако е от диетата ще е супер. Аз прочетох че за месец се сваля от 2 до 4 кг, но ако ти си успяла цял килограм за 2 дни ти завиждам благородно  newsm10

# 652
О, не , не... не казвам,че е от диетата ...Аз от  3 ти се каня все да започвам нещо, ама все- нищо..Та мога да кажа, че обикновенно  денят ми започваше на диета , ама траеше до към следобед .. а вечер си хапвах забравила за диети и режими... а и бях в МЦ до скоро. Затова не мога да кажа от кое и как е станало ...та сега съм 64 килца.Доста са ми, не е трагедия , но като се гледам имам да свалям баш до 58,тогава ще съм си много добре.../пуста скроност, може и от това да съм го свалила туй килО... Joy/

# 653
Pinkito, браво за сваления килограм, дано е от диетата. Аз съм решила да не се тегля поне месец, за да не ми действа обезкуражаващо, ако не свалям бързо килограми. В менюто ще се опитам да спазвам принципите за здравословно хранене, които обичайно си следвам - без пържено, без храни с много "лоши" мазнини, да има и достатъчно сурова храна.
Калориите в храните за режима имат ли значение или се разчита предимно на интервалите и протеиновата вечеря?
wasntme , на мен ми изглежда ок менюто
за днес
тахан с малко мед за закуска
обяд - крем супа от карфиол и картофи и кисело мляко
вечеря - печена скумрия с лимон и розмарин и зелева салата

# 654
Още нещо се сетих да питам... Нес кафе 3в1 може ли в периода между закуската и обяда?
Например днес закуската ми беше в 8:00, обядът ми ще е в 13:00, може ли 3 в 1 към 11:00?

# 655
това 3 в 1 предполагам означава кафе,мляко на прах Sickи захар,следователно не Naughty
тук номера е да не се отделя постоянно инсулин
вода и чай без захар
за наденички и подобни:автора е немец и според него може,но остава въпроса какво има в БГ наденици Thinking
от любопитство сравних съдържанието на френски и немски наденици и ...изненада Shocked
в немските 97% месо,а във френските 78%,в българските newsm78
менютата ми изглеждат добри
валери Hugне е много храната по принцип,това е "нормално" и разумно хранане
не е за седмица или месец и след това като "преди режима" с награда връщане на килограми с лихва
не може да си цял живот полугладна,нито да редуваш периоди преяждане-гладуване
ще видиш:порциите ти ще станам по-малки и "за един човек" Wink
и друг път съм го казвала-при французите най ме дразни,като искат месо "за двама" или торта "за трима" Shocked ooooh!
и аз сега така Embarassed
ям всякакво месо и никога не съм отстранявала кожата на пилето,дори по време на протеинов режим
рибата ми е проблем
само сьомга мога да ям,но мога и да не ям Winkняма да приритам за нея
спокойно си направете режима по вашия вкус
а книгата  Thinkingтрябва да я има в интернета,от там превеждаха момичетата(вижте в началото на първата тема)

# 656
Здравейте и от мен!
Темата се оживи и е много хубаво.
Пинки дано това кило е началото на свалянето Peace
При мен днес е старта на МЦ Whistling
Хубавото е че с МЦ ми се дояжда сладко, а с тази сладка закуска съм ОК Wink
Вече съм готова с обяда, но ще изкакам още около 1 час, че да станат 5 часа от закуската ми.

За днес:
закуска- кроасан с шоколад и добро количество кафе.
обяд- млечна салата с пресни краставици, кренвирши и една малка типова питка, и веднага след тях кафе.
вечеря- от снощи си имам едно гювече със свинско, подправки и съвсем малко зеленчуци (за вкус) печено на фурна.

Ако има забелешки и греша в менюто поправете ме моля ви. Мисля за момента да правя смесен обяд и да видя какъв ще е резултата- за  това имам в обяда и въглехидрат и белтък.

Таня права си, че при ограничения и бързо сваляне после бързо организма си наваксва изгубеното, връща си го при това с бонус отгоре. За това е добре храненето да е разумно и достатъчно.  

# 657
Браво, най-накрая тази тема се посъживи малко! Добре дошли на всички нови момичета и успех!  Hug

Valerie, от любопитство - какви са тези режими, които изключват закуската? Много странно, защото тук поне постоянно се повтаря, че точно тя не трябва да се пропуска и аз виждам смисъл и в това, и в твърдението, че точно тогава най-калорично трябва да се яде. Аз допреди една година също не закусвах, но за сметка на това се тъпчех вечер и сутрин съответно никога не бях гладна. Ела ме виж сега - понеже протеиновите храни не са от най-засищащите (вчера например вечерята ми беше малко миш-маш от две чушки, едно малко парченце сирене и едно яйце, няколко голи репички и едно кисело млекце 150 гр) сутрин винаги се събуждам гладна и с удоволствие си хапвам закуската. Така ще се получи и при вас - ще забележите много скоро, че организмът ви е успял да усвои вечерята, докато сте спали, и на другата сутрин ще изпитвате глад.

Забранени храни в режима на практика няма - има само такива, които не трябва да се консумират много често. Няма да ви казвам кои са, вие сами го знаете това.  Wink Книгата аз си я купих, но е на немски. Потърсих български превод, но не можах да намеря.

Накратко:по принцип (аз го правя от време на време) трябва да се изчисляват въглехидратите, които сме поели за закуска, мазнините, които сме поели за деня и протеините за вечеря. Разрешеното количество мазнини на ден е 60 гр., въглехидрати за жени с BMI между 25 и 30 е 50 гр., а количеството протеини пак зависи от BMI - умножава се по 1,5 и така се изчислява колко точно протеини трябва да се поемат за вечеря. Доста е трудоемко, но повечето немци, които правят диетата чинно си пишат данните по форумите.

Wasntme, менюто ти е добро. Аз не ям свинско по принцип, но може, стига да не е тлъсто. Колкото до зехтина в салатата, аз се научих да я ям без него, но ако е много малко и съобразено с количеството мазнини, които си поела през деня, няма да е проблем. Нагледно: ако обядът ти е бил макарони в кашкавалено-сметанов сос или си си позволила за десерт парче торта, на вечеря не трябва да се слага зехтин в салатата. Ако си обядвала пилешка супа с някaквa гарнитура и без десерт, слагай си смело зехтин, няма проблем.

Pimkito, най вероятно сваленото кило е от МЦ - и при мен така се получава. Никога не се меря през този период, че само се ядосвам, понякога тежа до 2 кила повече.  Close След като ми мине теглото си се регулира самo.

Между храненията може само вода и неподсладен чай, и то билков. Плодов чай може само за закуска, защото в някои видове слагат нарочно подсладители, за да е по-сладък.  Rolling Eyes Голяма мъка беше за мен това, защото обичах само плодов чай, но се свиква.

Отслабва се бавно, но сигурно - имайте търпение. Това са отчасти кила, трупани с години и е добре да се свалят постепенно. Аз лично ще си спазвам този начин на хранене постоянно, защото в крайна сметка нищо не ми липсва.

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 21:16 от Arielle

# 658
  • Бургас
Здравейте и от мен.От доста време се захващам с този режим но вечер ми е най трудно. и особено ако сме на гости.На всичко друго устоявам но пустото му сладко Embarassed. и все пак трети ден съм стриктна /засега,че се очертават три именни дни/
за вчера;
7 ч.3-4 малки филийки пълноз. хляб с масло и меродия,кафе със сметана/растителна/
12.30ч.печени чушки със извара сирени и малко кис мл-объркано,3 ф хляб и няколко парчета нат.шок,кафе със смет.
18.30 на крак една пил.пърж.
за днес;
7-като вчерашното
12.30-пилешки пастет,печени чушки,карфиол варен,хляб,кафе със смет.
18.30-омлет с лук,броколи и чушки

Не съм се теглила умишлено от няколко дни /миналата седмица бях около 88 Embarassed

# 659
Arielle , при 90 дневната, която ми помогна да си върна килограмите след като родих големия ми син, се допуска само плод до обяд. В повечето режими, които се считат за природосъобразни времето до обяд е за изчистване на организма и се допускат само чайове и плодове. На мен така ми е малко трудно, но от друга страна, ако издържа до обяд, мога и до вечерта да не ям. А закусвам ли, задължително трябва да обядвам, само вечерята мога да пропусна.
аз нямам време да изчислявам въглехидрати и мазнини, просто ще се постарая да не са много.
Целта ми е  не да стана слаба, защото никога не съм била, а да върна килограмите преди да забременея, т.е да съм 65 кг. Ако сваля повече, няма да откажа Laughing, но ми се струва невероятно, тъй като рядко и за кратко съм падала под тези, дори и при жестоки ограничения и доста спорт.
Днес направих прегрешение, без да осъзная - взех дъвка от пакетчето на сина ми и после погледнах, че съдържа захар, но беше късно. Иначе досега всичко е ок, много ми е лесно, дано да има ефект.
за утре смятам за закуска филии с краставици и маслини, за обяд и вечеря пилешко със зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт